Αν είσαι σαν και εμένα τότε σίγουρα πολλά πρωινά έχεις ξυπνήσει και ενώ έχεις σκεφτεί από την προηγούμενη ότι θες να φτιάξεις όσπριο πχ φασόλια, ανακαλύπτεις ότι δεν τα έχεις βγάλει να τα μουλιάσεις. Εντάξει don’t worry, μακάρι όλα σου τα προβλήματα να είναι σαν και αυτό! Σου έχω κόλπο για μουλιάσεις τα όσπρια μέσα σε 1 ώρα.
Tips για να βράζω το κουπουπίδι χωρίς να μυρίζει το σπίτι
Πώς να μουλιάσεις φασόλια ή ρεβίθια γρήγορα σε 1 ώρα
Το κόλπο είναι απλό. Ξεπλένετε τα φασόλια ή τα ρεβίθια -γιατί αυτά θέλουν συνήθως μούλιασμα για να μαλακώσουν – και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Τα αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά, κλείνετε το μάτι και τα αφήνετε μέσα για μια ώρα. Μετά από αυτόν τον χρόνο θα δείτε ότι θα έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμα να τα μαγειρέψετε όπως θα κάνατε κανονικά.
Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς
Αν γενικά ξεχνάς να μουλιάσεις τα όσπρια σου έχουμε και την λύση της κατάψυξης
Αυτό το μυστικό για το μούλιασμα και τη συντήρηση των οσπρίων θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.
Μουλιάστε από το προηγούμενο βράδυ, πάντα με μπόλικο κρύο νερό τα ρεβίθια σας ή τους γίγαντες.
Την επόμενη ημέρα, αφού θα έχουν μείνει αρκετές ώρες και θα έχουν φουσκώσει και μαλακώσει αρκετά, στραγγίστε τα καλά σε σουρωτήρι.
Μοιράστε τα σε σακουλάκια τροφίμων δηλ σε ποσότητα ίση με τα άτομα που αντιστοιχούν. Υπολογίστε για κάθε άτομο 1 φλ. όσπρια.
Κλείστε καλά τα σακουλάκια μερίδες και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη. Διατηρούνται για μήνες. Και το πιο ωραίο δεν σας το είπα ακόμα. Αν τα όσπρια έχουν μουλιάσει αρκετά κι έχουν μαλακώσει καλά, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη στην κατσαρόλα σας. Δεν χρειάζονται ξεπάγωμα. Οπότε ανά πάσα στιγμή, φτιάχνετε γίγαντες ή ρεβίθια από την κατάψυξη έτοιμα στην κατσαρόλα σύμφωνα με την argiro . Γιατί είπαμε δεν θέλει κόπο, αλλά θέλει τρόπο.