Η μακαρονάδα του φτωχού είναι μια οικονομική συνταγή και παράλληλα πολύ απλή ακόμα και για τους πιο αρχάριους στην μαγειρική. Αυτή η συνταγή έρχεται από την Θεσσαλία και μετράει αρκετά χρόνια πίσω. Παρόλο που η μακαρονάδα του φτωχού είναι πολύ απλή και εύκολη είναι πεντανόστιμη. Στην συγκεριμένη μακαρονάδα αντί για τυρί τρίβεται από πάνω φρυγανιά και αυτό την κάνει ξεχωριστή. Τα παλιά χρόνια ήταν τακτική για όσους δεν είχαν τυρί, να τρίβουν φρυγανιά.
Υλικά:
- Ένα πακέτο μακαρόνια
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 10 λευκές φτυγανιές αλλά και πιπέρι
Εξοπλισμός
- Μια κατσαρόλα
- Ένα μικρό κατσαρολάκι
- Σουρωτήρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και όπως αναγράφεται στη συσκευασία. Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνουμε με το σουρωτήρι και τα ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Στο κατσαρολάκι καίμε το ελαιόλαδο. Εδώ να πούμε ότι το ελαιόλαδο μπορείτε να το αρωματίσετε με λίγο σκόρδο. Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το καυτό ελαιόλαδο. Για να βγει η γεύση ωραία πρέπει το ελαιόλαδο να έχει κάψει. Τέλος από πάνω τρίβουμε την φρυγανιά και τρίβουμε πιπεράκι.
Αυτή η συνταγή παρόλο την απλότητα της είναι πεντανόστιμη και ταυτόχρονα πολύ εύκολη. Η τριμμένη φρυγανιά παίζει τον ρόλο του τυριού και δεν είναι η πρώτη φορά που την βλέπουμε σε ζυμαρικά. Τα παλιά χρόνια στην Ελλάδα αλλά και στην γειτονική Ιταλία βλέπουμε να τρίβουν φρυγανιά ή ψωμί που έχουν αποξηράνει. Μάλιστα πολλοί ορκίζονται ότι η τριμμένη φρυγανιά πάνω σε καρμπονάρα είναι εξαιρετικη.
Η συνταγή είναι από τον Γιάννη Μπόσγα