Οι μπάμιες είναι ένα “δύσκολο” φαγητό καθώς οι απόψεις διίστανται. Άλλοι τις λατρεύουν και άλλοι τις μισούν.
Εγώ προσωπικά μέχρι μια σχετικά μεγάλη ηλικία τις απεχθανόμουν και μετά ως δια μαγείας ξαφνικά άρχισαν να μου αρέσουν. Μην με ρωτάτε πώς συνέβει δεν ξέρω.
Παρακάτω θα δείτε μια ιδιαίτερη συνταγή για να φτιάξετε μπάμιες. Μπάμιες τηγανιτές. Υπέροχο σαν σνακ, σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο.
Συνταγή για τηγανιτές μπάμιες
Υλικά
- Μπάμιες
- Παγωμένο νερό
- Αλεύρι μισό για όλες τις χρήσεις μισό καλαμποκάλευρο
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι πιπέρι και ρίγανη αν σας αρέσει
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αφού έχετε πλύνει και καθαρίσει τις μπάμιες, βουτάτε στο νερό, μετά βάζετε αλάτι και πιπέρι, βουτάτε στο αλεύρι, μετά ξανά ένα γρήγορο βούτηγμα στο νερό και μετά μέσα στο τηγάνι.
Το νερό που βουτάτε τις μπάμιες πριν τις βάλετε στο τηγάνι βοήθαει τις μπάμιες να γίνουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά. Επίσης αποτρέπει να γεμίζει αλεύρι το τηγανί. Ομοίως μπορείτε να πράξετε και με κολοκυθάκια ή σαγανάκια.
Η συνταγή είναι από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Pablo Tarasiadis Garcia
Επιμέλεια συνταγής toftiaxa.gr