Η προσθήκη λαδιού στον καφέ μπορεί να ακούγεται αντισυμβατική στην αρχή, αλλά αυτή η τάση κερδίζει δημοτικότητα τόσο στους λάτρεις της υγιεινής διατροφής όσο και στους λάτρεις του καφέ. Η ενσωμάτωση ορισμένων τύπων ελαίων στον πρωινό καφέ σας μπορεί όχι μόνο να ενισχύσει τη γεύση αλλά και να τονώσει το διατροφικό προφίλ του. Γιατί η προσθήκη λαδιού στον καφέ σας μπορεί να είναι ευεργετική και πώς να το κάνετε σωστά για καλύτερη γεύση και οφέλη για την υγεία. Αλάτι στον Καφέ: Τα Εκπληκτικά Οφέλη για την Υγεία
Οφέλη από την προσθήκη λαδιού στον καφέ
Σε αντίθεση με τον παραδοσιακό μαύρο καφέ, η προσθήκη λαδιού μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απορρόφησης της καφεΐνης στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο εκτεταμένη απελευθέρωση ενέργειας, παρέχοντας μεγαλύτερη εγρήγορση όλη την ημέρα.
Τα έλαια είναι πλούσια σε λίπη που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του αισθήματος πληρότητας. Η προσθήκη λίγου λαδιού στον καφέ σας μπορεί να τον κάνει πιο χορταστικό, συμβάλλοντας στον περιορισμό της πείνας και ενδεχομένως στη διαχείριση του βάρους.
Ορισμένα έλαια περιέχουν λιπαρά οξέα που είναι ευεργετικά για την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στις γνωστικές λειτουργίες, δυνητικά βελτιώνοντας την εστίαση, τη μνήμη και τη συνολική απόδοση του εγκεφάλου.
Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Πίνετε Καφέ Μετά το Γεύμα – Πόσο επηρεάζει την υγεία σας
Συνιστώμενα έλαια για προσθήκη στον καφέ σας
Λάδι καρύδας: Γνωστό για τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCTs), το λάδι καρύδας μπορεί να ενισχύσει την ενέργεια και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Έχει επίσης μια λεπτή, γλυκιά γεύση που μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του καφέ σας.
Έλαιο MCT: Μια πιο συμπυκνωμένη πηγή των λιπών που βρίσκονται στο λάδι καρύδας, το λάδι MCT είναι άοσμο και μπορεί εύκολα να ανακατευτεί σε οποιονδήποτε καφέ, παρέχοντας όλα τα οφέλη χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση.
Βούτυρο (από αγελάδες που τρέφονται με χόρτο): Αν και δεν είναι λάδι, το βούτυρο είναι ένα άλλο λίπος που μπορεί να προστεθεί στον καφέ για να δημιουργήσει μια πλούσια, κρεμώδη υφή.
Πώς να προσθέσετε λάδι στον καφέ σας
Αποφασίστε ποιο λάδι ταιριάζει στο γούστο και στις διατροφικές ανάγκες σας. Το λάδι καρύδας και το λάδι MCT είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές για τα οφέλη για την υγεία και την ευκολία χρήσης τους.
Φτιάξτε τον καφέ σας ως συνήθως.
Για κάθε φλιτζάνι καφέ, προσθέστε περίπου μία κουταλιά της σούπας λάδι. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να συνδυάσετε τον καφέ και το λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφρό. Αυτό βοηθά το λάδι να γαλακτωματοποιηθεί με τον καφέ, εμποδίζοντάς το να επιπλέει από πάνω.
Σερβίρετε αμέσως τον καφέ σας με λάδι. Θα παρατηρήσετε ότι το λάδι αλλάζει την υφή του καφέ, δίνοντάς του μια πιο λεία, πιο κρεμώδη αίσθηση στο στόμα.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Αποκλειστικά για τους λάτρεις του καφέ: 9 Τρόποι να Κάνετε τον Καφέ σας Ακόμα πιο Νόστιμο