Για να φτιάξετε έναν πραγματικά καλό καφέ, πρέπει να γνωρίζετε μερικά κόλπα και τα μοιραζόμαστε πρόθυμα μαζί σας. Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Καφέ
Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο με τον καφέ. Ζεσταίνετε λίγο σε χαμηλή φωτιά και μετά ρίξτε νερό. Η καραμελωμένη ζάχαρη δίνει μια μοναδική γεύση και άρωμα.
Για να έχετε το φλιτζάνι του καφέ σας χωρίς ίζημα, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό στο μπρίκι με φρέσκο καφέ και περιμένετε μισό λεπτό. Οι κόκκοι του καφέ θα καταλήξουν στο κάτω μέρος και δεν θα χρειαστεί να τον φιλτράρετε.
Ένα φλιτζάνι κρύο καφέ σε μια ζεστή μέρα – υπάρχει κάτι καλύτερο; Αλλά αντί για παγάκια, τα οποία μπορούν να χαλάσουν τη γεύση του, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε παγάκια καφέ. Παρασκευάστε αρκετά φλιτζάνια καφέ και βάλτε ζάχαρη για γεύση. Ψύξτε τον καφέ σε θερμοκρασία δωματίου, ρίξτε τον σε μια παγοθήκη και καταψύξτε. Προσθέστε αρκετούς κύβους καφέ σε γάλα και απολαύστε ένα υπέροχο δροσιστικό κοκτέιλ.
Δείτε ακόμη Τι Μπορεί να Συμβεί αν Πινετε Καφέ πριν το Πρωινό
Ο καφές γίνεται γευστικός αν προσθέσετε μπαχαρικά! Βάλτε μια πρεζα κάρδαμο σε ένα μπρίκι, προσθέστε λίγο τζίντζερ, μοσχοκάρυδο ή ένα ξυλάκι κανέλας και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Ο καφές θα απορροφήσει τη γεύση και το άρωμα των μπαχαρικών.
Εάν προσθέσετε 2 ή 3 μικρούς κρυστάλλους αλατιού στον καφέ σας, θα ενισχύσουν το άρωμά του και θα μαλακώσουν λίγο τη γεύση του.
Εάν θέλετε τη μέγιστη πλούσια και στιφή γεύση, αφαιρέστε το μπρίκι από τη φωτιά μόλις ο καφές αρχίσει να βράζει και να φουσκώνει. Αφαιρέστε τον αφρό, ανακατέψτε τον καφέ και βάλτε τον ξανά στη φωτιά. Είναι καλύτερα να επαναλάβετε αυτή την διαδικασία τρεις φορές.
Εάν θέλετε ο καφές σας να έχει πιο απαλή και βελούδινη γεύση, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο κατά την προετοιμασία του.
Εάν προτιμάτε τον καφέ χωρίς καφεΐνη, προσθέστε 2-3 σπόρους κάρδαμου στο μπρίκι. Αυτό το μπαχαρικό καταστρέφει την καφεΐνη χωρίς να αλλάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ και δίνει ένα ωραίο πικάντικο άρωμα.
Για να πάρετε την καλύτερη γεύση και άρωμα από τον αλεσμένο καφέ, ζεστάνετε τον σε μπρίκι για μισό λεπτό, χωρίς να προσθέσετε νερό.
Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Πίνετε Καφέ για έναν Μήνα