Το μπρόκολο, όπως και κάθε φρέσκο φρούτο ή λαχανικό, είναι πιθανό να καλύπτεται με φυτοφάρμακα, ζωύφια και βρωμιά, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό όχι μόνο να το πλένετε, αλλά και να το καθαρίζετε με τον σωστό τρόπο. Ο καθαρισμός του μπρόκολου μπορεί να φαίνεται σαν μια κουραστική εργασία, αλλά υπάρχουν μερικές μέθοδοι που λειτουργούν καλά και χρειάζονται μόνο περίπου 5 λεπτά ή λιγότερο.
Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι
Πώς να πλύνετε το μπρόκολο κάτω από τρεχούμενο νερό
Ο απλούστερος τρόπος είναι να το ξεπλύνετε κάτω από το νερό στον νεροχύτη της κουζίνας σας. Δείτε πώς να το κάνετε:
- Κρατήστε το μπρόκολο από το κοτσάνι με το κεφάλι προς τα κάτω.
- Ρίξτε κρύο νερό σε όλο το κεφάλι του μπρόκολου, μέχρι να ξεπλυθεί κάθε σχισμή.
- Στεγνώστε το μπρόκολο με χαρτί κουζίνας ή πετσέτα κουζίνας και κόψτε το σε μπουκίτσες πριν το μαγειρέψετε.
Αν πλένετε μπουκίτσες μπρόκολου, απλά βάλτε τις σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε κρύο νερό πάνω τους μέχρι να καθαρίσουν.
Δείτε ακόμη Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ
Πώς να πλύνετε το μπρόκολο σε διάλυμα ξιδιού
Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πλένουν το μπρόκολο τους σε διάλυμα ξιδιού γιατί βοηθά στην απομάκρυνση των βακτηρίων και των ρύπων. Δείτε πώς να το κάνετε:
- Ανακατέψτε 1/3 φλιτζάνι λευκό ξύδι και 2 ½ φλιτζάνια κρύο νερό σε ένα μπολ.
- Μουλιάστε το μπρόκολο στο διάλυμα για περίπου 2 έως 5 λεπτά, μέχρι να φύγει όλη η βρωμιά.
- Ξεπλύνετε το μπρόκολο κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε από το υπόλοιπο διάλυμα ξιδιού.
- Στεγνώστε το μπρόκολο με χαρτί κουζίνας ή πετσέτα κουζίνας πριν το μαγειρέψετε.
Αν δεν έχετε λευκό ξύδι, μπορείτε επίσης να μουλιάζετε το μπρόκολο σε ένα μόνο μπολ με κρύο νερό. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα διάλυμα καθαρισμού λαχανικών με ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 4 λίτρα νερό.
Δείτε επίσης Ξεπλύνετε με Μαγειρική Σόδα το 90% των Τοξικών Φυτοφαρμάκων από Φρούτα και Λαχανικά
φώτο jahzkitchen