Είτε βρίσκεστε στο σούπερ μάρκετ είτε στη λαϊκή αγορά, υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές ζωής που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα καλύτερα μήλα σε μόλις ένα δευτερόλεπτο. Οι Σπόροι Του Μήλου Δεν Πρέπει Ποτέ να Τρώγονται: Είναι Δηλητηριώδεις
Ελέγξτε τη σκληρότητα
Πιέστε απαλά το μήλο με τα δάχτυλά σας. Ένα καλό μήλο πρέπει να είναι σφιχτό και συμπαγές χωρίς μαλακά σημεία. Τα μαλακά σημεία υποδηλώνουν χτυπήματα ή υπερωρίμανση.
Ελέγξτε τη φλούδα
Η φλούδα του μήλου πρέπει να είναι λεία και χωρίς ρυτίδες. Μια γυαλιστερή επιφάνεια είναι συνήθως σημάδι φρεσκάδας. Η θάμπη ή ζαρωμένη φλούδα μπορεί να υποδηλώνει ότι το μήλο έχει υπερωριμάσει.
Ελέγξτε το χρώμα
Επιλέξτε μήλα με ζωντανά χρώματα. Ενώ το συγκεκριμένο χρώμα θα εξαρτηθεί από την ποικιλία, ένα μήλο με έντονα χρώματα είναι γενικά πιο φρέσκο και πιο γευστικό.
Δείτε ακόμη Το χτύπημα του καρπουζιού είναι μύθος – Πως να Επιλέξετε το Τέλεια Γλυκό Ζουμερό Καρπούζι
Ελέγξτε το κοτσάνι
Ένα φρέσκο μήλο έχει συχνά ένα φρέσκο, πράσινο κοτσάνι. Εάν έχει συρρικνωθεί ή λείπει, το μήλο μπορεί να μην είναι τόσο φρέσκο.
Μυρίστε το μήλο
Ένα φρέσκο μήλο πρέπει να έχει ένα ευχάριστο, γλυκό άρωμα. Εάν μυρίζει ξινίλα είναι καλύτερο να το αποφύγετε.
Ποικιλίες μήλων
Ορισμένες ποικιλίες μήλων είναι φυσικά πιο γλυκές και πιο τραγανές από άλλες. Εδώ είναι μερικές δημοφιλείς που πρέπει να προτιμήσετε:
Honeycrisp: τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και τραγανής υφής.
Fuji: πολύ γλυκό και ζουμερό με σφιχτή υφή.
Gala: γλυκό, αρωματικό και τραγανό, ιδανικό για σνακ.
Granny Smith: στυφό και τραγανό, ιδανικό για ζαχαροπλαστική.
Δοκιμή βάρους
Σηκώστε το μήλο και νιώστε το βάρος του. Ένα βαρύτερο μήλο συνήθως σημαίνει ότι είναι πιο ζουμερό και φρέσκο.
Αποφύγετε τις ατέλειες
Αποφύγετε τα μήλα με εμφανείς μώλωπες, κοψίματα ή κηλίδες. Αυτά μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση και την υφή του φρούτου.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Πώς να Επιλέξετε Σωστά Καλοκαιρινά Φρούτα και Λαχανικά