in , , ,

Πώς να Επιλέξετε Σωστά Καλοκαιρινά Φρούτα και Λαχανικά

επιλογή καλοκαιρινών φρούτων,επιλογή καλοκαιρινών λαχανικών,συμβουλές για φρούτα,συμβουλές για λαχανικά,χρήσιμα
Πώς να Επιλέξετε Σωστά Καλοκαιρινά Φρούτα και Λαχανικά

Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, στρέφουμε την προσοχή μας στα φρούτα και λαχανικά της εποχής. Για να μην σπαταλάτε χρήματα, υπάρχουν μερικές συμβουλές για να ξεχωρίσετε τα υψηλής ποιότητας καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά. Έμεινα Έκπληκτος Οταν Εμαθα τι Σημαίνουν τα Αυτοκόλλητα στα Φρούτα. Δεν Είναι Απλώς μια Μικρή Λεπτομέρεια.

Κοιτάξτε προσεκτικά την κορυφή της φράουλας.

© Pexels

Ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στις αρχές του καλοκαιριού είναι οι φράουλες. Φυσικά, επιλέγετε αυτές με έντονο κόκκινο χρώμα. Αλλά ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στην κορυφή της φράουλας κοντά στα φύλλα: αν είναι λευκή, τότε πιθανότατα μαζεύτηκε άγουρη.

Δεν πρέπει να δίνετε περισσότερη προσοχή στο μέγεθος και το σχήμα των φραουλών: οι μεγάλες δεν σημαίνουν πάντα νόστιμες και οι μικρές ξινές και το αντίστροφο.

Δώστε προσοχή στην ποικιλία του νεκταρινιού.

adme

Για να έχετε το πιο νόστιμο και ώριμο νεκταρίνι στο τραπέζι σας, κοιτάξτε το χρώμα της φλούδας κατά την αγορά. Δεν πρέπει να υπάρχουν πράσινες κηλίδες και η φλούδα ενός ώριμου φρούτου θα είναι κόκκινο-πορτοκαλί. Ωστόσο, πολλά εξαρτώνται από την ποικιλία. Το νεκταρίνι μπορεί να έχει κίτρινο-άσπρο χρώμα και να μην είναι λιγότερο νόστιμο.

Το σπανάκι δεν πρέπει να είναι υγρό.

adme

Όταν επιλέγετε σπανάκι, φροντίστε να έχει σκούρο πράσινο χρώμα και να μην υπάρχουν μαραμένα φύλλα. Είναι σημαντικό να ελέγχετε για υγρασία σε πλαστικές σακούλες και κουτιά. Είναι καλύτερο να αγοράζετε σπανάκι που φυλάσσεται σε ψυγεία και όχι στο ράφι.

Η ερυθρότητα ενός βερίκοκου δεν υποδηλώνει ωρίμανση.

© Pexels

Για να απολαύσετε ένα ώριμο βερίκοκο, δεν πρέπει να βασίζεστε στο χρώμα του, γιατί η ερυθρότητα δεν υποδηλώνει πάντα την ωρίμανση του. Είναι καλύτερα να επιλέξετε σφιχτά, σκούρα πορτοκαλί βερίκοκα με λαμπερό άρωμα και ελαφρώς απαλή, αλλά όχι χυλώδη υφή. Αν ο καρπός είναι πολύ σκληρός, πιθανότατα θα είναι ξινό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το φραγκοστάφυλο μπορεί να είναι ξινό.

© ARKADIUSZ ZIOLEK / East News

Το χρώμα του φραγκοστάφυλου εξαρτάται από την ποικιλία, επομένως το πράσινο δεν σημαίνει πάντα ότι δεν είναι ώριμο. Τα ώριμα φραγκοστάφυλα έχουν ελαφρώς ξινή γεύση. Κοιτάξτε επίσης το μικρό μίσχο: πρέπει να είναι καφέ και μαραμένος. Αν τα φρούτα εξακολουθούν να είναι σφιχτά στην αφή, τότε είναι κατάλληλα για την παρασκευή ζελέ και μαρμελάδας.

Πιέστε το πάνω μέρος του καλοκαιρινού αχλαδιού.

adme

Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να ελέγξετε την ωριμότητα ενός καλοκαιρινού αχλαδιού. Πιέστε ελαφρά την κορυφή του με το δάχτυλό σας. Εάν υποκύψει στην πίεση, τότε το αχλάδι είναι ώριμο και μπορείτε να το καταναλώσετε. Σε αυτή την περίπτωση, όμως το φρούτο πρέπει να είναι σφιχτό. Εάν είναι μαλακό, τότε πιθανότατα είναι παραγινομένο. Ωστόσο, από τέτοια αχλάδια μπορείτε να φτιάξετε χυμό.

Δείτε ακόμη Πως να Επιλέξετε Σωστά 9 Φρούτα

Κοιτάξτε τη φλούδα του φρέσκου αρακά.

© Pexels

Για να έχετε γλυκό και φρέσκο αρακά, προσέξτε το χρώμα και τη δομή της φλούδας. Πρέπει να είναι έντονη πράσινη και σφιχτή στην αφή. Είναι προτιμότερο να αφήνετε αρακά με κίτρινη και κηλιδωτή φλούδα, καθώς αυτό είναι σημάδι ότι το προϊόν δεν είναι φρέσκο.

Τα κολοκυθάκια δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα.

adme

Είναι προτιμότερο να επιλέγετε τα πιο μικρά όταν αγοράζετε κολοκυθάκια. Το θέμα είναι ότι τα μεγάλα έχουν τις περισσότερες φορές μια υδαρή και πικρή σάρκα. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σφιχτό και βαρύ.

Τα πλυμένα φύλλα μαρουλιού σε σακούλες δεν είναι πιο καθαρά από το συνηθισμένο.

adme

Πολλοί πελάτες προτιμούν χόρτα σε σακούλες με την ένδειξη «προϊόν προπλυμένο». Αλλά σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, επειδή μια τέτοια σαλάτα συχνά πλένεται με χλώριο. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες, το επίπεδο των βακτηρίων σε σακούλες με πλυμένα χόρτα είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι σε ένα απλό άπλυτο και άκοπο μαρούλι. Επιπλέον, θα πρέπει να επιλέξετε μια σαλάτα, χωρίς κίτρινες και καφέ κηλίδες και σημάδια μαρασμού.

Η λευκή επίστρωση στα μύρτιλα είναι σημάδι ποιότητας.

adme

Όταν αγοράζετε μύρτιλα, δεν χρειάζεται να φοβάστε μια λευκή επίστρωση. Υποδηλώνει τη φρεσκάδα τους καθώς είναι μια φυσική αντηλιακή προστασία. Η φλούδα ενός φρέσκου μύρτιλου είναι ελαστική και λεία, δεν πρέπει να έχει ψεγάδια και μούχλα. Το μέγεθος δεν θα είναι πάντα δείκτης ποιότητας, αλλά τα μικρά μύρτιλα είναι συνήθως χωρίς ζάχαρη.

Κοιτάξτε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου.

adme

Ο προσδιορισμός της ποιότητας και της φρεσκάδας του λάχανου είναι αρκετά απλός: τα εξωτερικά φύλλα πρέπει να είναι γυαλιστερά και να πιέζονται σφιχτά μεταξύ τους. Αν προτιμάτε ψιλοκομμένο λάχανο, να έχετε κατά νου ότι έχει λιγότερη βιταμίνη C από ένα ολόκληρο.

Το χρώμα ενός κερασιού δεν είναι ένδειξη της ωρίμανσης του.

adme

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιών που κυμαίνονται από βαθύ κόκκινο έως ανοιχτό κίτρινο, το χρώμα δεν αποτελεί ένδειξη ποιότητας. Πρώτα απ’ όλα, κοιτάξτε το κοτσάνι: επιλέξτε έντονα πράσινα. Τα ίδια τα κερασιά πρέπει να είναι γυαλιστερά, σφιχτά και στρουμπουλά. Τα ζαρωμένα και παραμορφωμένα κεράσια είναι καλύτερα να μείνουν ανέγγιχτα στο ράφι.

Δείτε επίσης 10 Έξυπνα Κόλπα για Φρούτα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα,καθημερινότητα,συμβουλές,χρήσιμα

11 Εντυπωσιακά Κόλπα για Καθημερινά Προβλήματα που θα θα εξοικονομήσουν χρήματα αλλά και θα σας λύσουν τα χέρια

λάθη επιλογής ρούχων,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,μόδα,συμβουλές μόδας

8 Λάθη Επιλογής Ρούχων σε Έντονα Χρώματα που Κάνουν Ακόμη και Κυρίες με Εξαιρετικό Στυλ