Ξέρετε ότι πρέπει να τρώτε περισσότερα φρούτα, αλλά πολλές φορές, το να τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά είναι πιο ενοχλητικό από ό, τι αξίζει. Με αυτά τα γρήγορα και εύκολα κόλπα, δεν θα έχετε πλέον καμία δικαιολογία για να τρώτε σνακ φρούτων αντί για τα κανονικά. Πώς να Εξαλείψετε Εύκολα τα Φυτοφάρμακα από τα Φρούτα και τα Λαχανικά
Έλεγχος ωριμότητας με το βάρος
Όταν επιλέγετε φρούτα που είναι ζουμερά – πορτοκάλια, πεπόνια και ανανά – συγκρίνετε το βάρος τους. Εάν κρατάτε δύο πορτοκάλια παρόμοιου μεγέθους, επιλέξτε αυτό που νιώθετε βαρύτερο. Είναι πιθανότατα πιο ώριμο και ζουμερό.
Χτύπημα με το δάχτυλο
Η εύρεση του τέλειου καρπουζιού μερικές φορές είναι δύσκολη. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να διαπιστώσετε εάν είναι ώριμο και χτυπήστε ή πατήστε το. Εάν είναι ώριμο, θα πρέπει να ακούσετε έναν κούφιο ήχο. Εάν όχι θα κάνει γδούπο.
Βγάλτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με τσοπ στικς
Αν δεν ήταν τα κουκούτσια, τα κεράσια θα ήταν το τέλειο φρούτο. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ειδικό εργαλείο για να τα βγάλετε γρήγορα και εύκολα. Πάρτε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι με μικρό άνοιγμα στο οποίο το κεράσι δεν χωράει. Τοποθετήστε το στο άνοιγμα και σπρώξτε ένα τσοπ στικς μέσα από το κεράσι για να πετάξετε το κουκούτσι στο μπουκάλι.
Επιτάχυνσης ωρίμανσης σε χάρτινη σακούλα
Δεν μπορείτε να επιταχύνετε τη φύση, αλλά μπορείτε να την βοηθήσετε λίγο. Για να ωριμάσουν τα φρούτα γρηγορότερα τοποθετήστε τα σε μια διπλωμένη χάρτινη σακούλα. Το κλείσιμο της σακούλας παγιδεύει το αέριο αιθυλένιο που παράγει ο καρπός καθώς ωριμάζει, επιταχύνοντας τη διαδικασία. Αυτό λειτουργεί σε οποιοδήποτε φρούτο που συνεχίζει να ωριμάζει μετά τη συγκομιδή του, όπως μπανάνες και αβοκάντο.
Δοκιμάστε το ρύζι για επιτάχυνσης ωρίμανσης
Δεν έχετε χάρτινη σακούλα; Κανένα πρόβλημα. Το ωμό ρύζι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει τεχνητά τη διαδικασία ωρίμανσης. Βυθίστε τα ανώριμα φρούτα σε ένα δοχείο με λευκό ή καστανό ρύζι και τα φρούτα θα πρέπει να είναι πιο μαλακά μετά από μία ή δύο ημέρες.
Δείτε ακόμη Προσέξτε καλά τα φρούτα που αγοράζετε! Δείτε τι σημαίνουν τα νούμερα στις ετικέτες τους.
Γρήγορο ξεφλούδισμα
Το ξεφλούδισμα των ροδάκινων και των νεκταρινιών είναι μια εξαιρετικά απογοητευτική δουλειά καθώς η φλούδα είναι λεπτή και ολισθηρή. Για να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο απλή, χαράξτε ένα σχήμα X (περίπου 2,5 εκατοστά σε μέγεθος) στη φλούδα του φρούτου. Βαλτέ τα φρούτα σε βραστό νερό για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα αμέσως σε παγόλουτρο για να κρυώσουν. Η φλούδα θα ξεφλουδίσει εύκολα.
Βγάλσιμο σποριών από ρόδια
Τα ρόδια είναι ένα από αυτά τα νόστιμα φρούτα που οι άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν επειδή είναι τόσο δύσκολα. Πρώτα, κυλίστε το ρόδι στον πάγκο. Κόψτε το στη μέση και κρατήστε το ανάποδα πάνω σε ένα μπολ. Με μια ξύλινη κουτάλα χτυπήσετε σταθερά και επανειλημμένα το ρόδι. Έτσι θα πέσουν εύκολα τα σπόρια.
Μαλακώστε την ξινότητα του γκρέιπφρουτ με αλάτι
Το πασπάλισμα ενός κομματιού γκρέιπφρουτ με λίγο αλάτι θα πρέπει να μειώσει την ξινότητα και θα κάνει την γεύση του πιο γλυκιά.
Χρησιμοποιήστε λαστιχάκια σε φέτες μήλου
Το κομμένο μήλο αρχίζει να γίνεται καφέ όταν εκτίθεται στον αέρα. Για να το αποφύγετε αφού το κόψετε σε φέτες, ενώστε το ξανά τυλίγοντας τις με λαστιχάκια. Θα παραμείνει τραγανό και λευκό για μερικές ώρες.
Ξεφλουδίστε το μάνγκο με ποτήρι
Μια γλυκιά μπουκιά μάνγκο αξίζει κάθε προσπάθεια που χρειάζεται για να αφαιρέσετε τη φλούδα και το κουκούτσι. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κόψετε το μέσον του φρούτου, κόβοντας δύο μεγάλα κομμάτια μάνγκο από κάθε πλευρά του κουκουτσιού. Πάρτε το μισό στο χέρι με τη φλούδα στην παλάμη σας και σύρετε το φρούτα στην άκρη ενός ποτηριού. Το ποτήρι θα ξεχωρίσει εύκολα τη σάρκα από τη φλούδα.
Δείτε επίσης Γιατί η τοποθέτηση ενός σφουγγαριού στο ψυγείο βοηθάει τα φρούτα και τα λαχανικά να ζουν περισσότερο