in ,

10 Έξυπνα Κόλπα για Φρούτα

10 Έξυπνα Κόλπα για Φρούτα
10 Έξυπνα Κόλπα για Φρούτα

Ξέρετε ότι πρέπει να τρώτε περισσότερα φρούτα, αλλά πολλές φορές, το να τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά είναι πιο ενοχλητικό από ό, τι αξίζει. Με αυτά τα γρήγορα και εύκολα κόλπα, δεν θα έχετε πλέον καμία δικαιολογία για να τρώτε σνακ φρούτων αντί για τα κανονικά. Πώς να Εξαλείψετε Εύκολα τα Φυτοφάρμακα από τα Φρούτα και τα Λαχανικά

Aiselin82/iStock/GettyImages

Έλεγχος ωριμότητας με το βάρος

Όταν επιλέγετε φρούτα που είναι ζουμερά – πορτοκάλια, πεπόνια και ανανά – συγκρίνετε το βάρος τους. Εάν κρατάτε δύο πορτοκάλια παρόμοιου μεγέθους, επιλέξτε αυτό που νιώθετε βαρύτερο. Είναι πιθανότατα πιο ώριμο και ζουμερό.

shironosov/iStock/GettyImages

Χτύπημα με το δάχτυλο

Η εύρεση του τέλειου καρπουζιού μερικές φορές είναι δύσκολη. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να διαπιστώσετε εάν είναι ώριμο και χτυπήστε ή πατήστε το. Εάν είναι ώριμο, θα πρέπει να ακούσετε έναν κούφιο ήχο. Εάν όχι θα κάνει γδούπο.

LightFieldStudios/iStock/GettyImages

Βγάλτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με τσοπ στικς

Αν δεν ήταν τα κουκούτσια, τα κεράσια θα ήταν το τέλειο φρούτο. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ειδικό εργαλείο για να τα βγάλετε γρήγορα και εύκολα. Πάρτε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι με μικρό άνοιγμα στο οποίο το κεράσι δεν χωράει. Τοποθετήστε το στο άνοιγμα και σπρώξτε ένα τσοπ στικς μέσα από το κεράσι για να πετάξετε το κουκούτσι στο μπουκάλι.

nebari/iStock/GettyImages

Επιτάχυνσης ωρίμανσης σε χάρτινη σακούλα

Δεν μπορείτε να επιταχύνετε τη φύση, αλλά μπορείτε να την βοηθήσετε λίγο. Για να ωριμάσουν τα φρούτα γρηγορότερα τοποθετήστε τα σε μια διπλωμένη χάρτινη σακούλα. Το κλείσιμο της σακούλας παγιδεύει το αέριο αιθυλένιο που παράγει ο καρπός καθώς ωριμάζει, επιταχύνοντας τη διαδικασία. Αυτό λειτουργεί σε οποιοδήποτε φρούτο που συνεχίζει να ωριμάζει μετά τη συγκομιδή του, όπως μπανάνες και αβοκάντο.

KucherAV/iStock/GettyImages

Δοκιμάστε το ρύζι για επιτάχυνσης ωρίμανσης

Δεν έχετε χάρτινη σακούλα; Κανένα πρόβλημα. Το ωμό ρύζι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει τεχνητά τη διαδικασία ωρίμανσης. Βυθίστε τα ανώριμα φρούτα σε ένα δοχείο με λευκό ή καστανό ρύζι και τα φρούτα θα πρέπει να είναι πιο μαλακά μετά από μία ή δύο ημέρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Yevgen Romanenko/Moment/GettyImages

Δείτε ακόμη Προσέξτε καλά τα φρούτα που αγοράζετε! Δείτε τι σημαίνουν τα νούμερα στις ετικέτες τους.

Γρήγορο ξεφλούδισμα

Το ξεφλούδισμα των ροδάκινων και των νεκταρινιών είναι μια εξαιρετικά απογοητευτική δουλειά καθώς η φλούδα είναι λεπτή και ολισθηρή. Για να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο απλή, χαράξτε ένα σχήμα X (περίπου 2,5 εκατοστά σε μέγεθος) στη φλούδα του φρούτου. Βαλτέ τα φρούτα σε βραστό νερό για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα αμέσως σε παγόλουτρο για να κρυώσουν. Η φλούδα θα ξεφλουδίσει εύκολα.

Candice Bell/iStock/GettyImages

Βγάλσιμο σποριών από ρόδια

Τα ρόδια είναι ένα από αυτά τα νόστιμα φρούτα που οι άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν επειδή είναι τόσο δύσκολα. Πρώτα, κυλίστε το ρόδι στον πάγκο. Κόψτε το στη μέση και κρατήστε το ανάποδα πάνω σε ένα μπολ. Με μια ξύλινη κουτάλα χτυπήσετε σταθερά και επανειλημμένα το ρόδι. Έτσι θα πέσουν εύκολα τα σπόρια.

brebca/iStock/GettyImages

Μαλακώστε την ξινότητα του γκρέιπφρουτ με αλάτι

Το πασπάλισμα ενός κομματιού γκρέιπφρουτ με λίγο αλάτι θα πρέπει να μειώσει την ξινότητα και θα κάνει την γεύση του πιο γλυκιά.

Westend61/Westend61/GettyImages

Χρησιμοποιήστε λαστιχάκια σε φέτες μήλου

Το κομμένο μήλο αρχίζει να γίνεται καφέ όταν εκτίθεται στον αέρα. Για να το αποφύγετε αφού το κόψετε σε φέτες, ενώστε το ξανά τυλίγοντας τις με λαστιχάκια. Θα παραμείνει τραγανό και λευκό για μερικές ώρες.

Geri Lavrov/Stockbyte/GettyImages

Ξεφλουδίστε το μάνγκο με ποτήρι

Μια γλυκιά μπουκιά μάνγκο αξίζει κάθε προσπάθεια που χρειάζεται για να αφαιρέσετε τη φλούδα και το κουκούτσι. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κόψετε το μέσον του φρούτου, κόβοντας δύο μεγάλα κομμάτια μάνγκο από κάθε πλευρά του κουκουτσιού. Πάρτε το μισό στο χέρι με τη φλούδα στην παλάμη σας και σύρετε το φρούτα στην άκρη ενός ποτηριού. Το ποτήρι θα ξεχωρίσει εύκολα τη σάρκα από τη φλούδα.

ansonmiao/E+/GettyImages

Δείτε επίσης Γιατί η τοποθέτηση ενός σφουγγαριού στο ψυγείο βοηθάει τα φρούτα και τα λαχανικά να ζουν περισσότερο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

50 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Τραπεζιού

50 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Τραπεζιού

DIY Γλάστρα Χελώνα με Παχύφυτα

DIY Γλάστρα Χελώνα με Παχύφυτα