Τα 9 Καλύτερα Βότανα για τη Θεραπεία του Άγχους και τη Χαλάρωση του Νευρικού Συστήματος

Το άγχος και η κατάθλιψη είναι δύο καταστάσεις που μαστίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα κακά νέα είναι ότι το άγχος οδηγεί σε φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα και σε μια ποικιλία ασθενειών και καταστάσεων. Ως αποτέλεσμα, το νευρικό μας σύστημα υπόκεινται σε σοβαρή βλάβη και δεν λειτουργεί σωστά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά βότανα που θα διατηρήσουν το νευρικό σας σύστημα βελτιστοποιημένο και θα αποτρέψουν το άγχος και την κατάθλιψη.

Βάλε ΣΗΜΕΡΑ Το Γιασεμί Στο Υπνοδωμάτιο: Έτσι Θα Μειώσετε το Στρες και το Άγχος

Τα Καλύτερα Βότανα για τη Θεραπεία του Άγχους και τη Χαλάρωση του Νευρικού Συστήματος

Κορυφαία βότανα για το νευρικό σας σύστημα

Βαλσαμόχορτο

Είναι ένα από τα κορυφαία βότανα στην πρακτική ιατρική που έχει χρησιμοποιηθεί για μια πληθώρα ιατρικών προβλημάτων. Είναι ιδιαίτερα ισχυρό κατά των προβλημάτων του νευρικού συστήματος. Μπορεί να καταναλωθεί με τη μορφή τσαγιού – ένα φλιτζάνι από αυτό με λίγο λεμόνι και μέλι.

Βασιλικός

Ο βασιλικός δεν είναι μόνο για τη μαγειρική. Έχει αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές ιδιότητες. Πλούσιος σε φλαβονοειδή και βιταμίνη Α, μπορεί να βοηθήσει το νευρικό σας σύστημα να λειτουργεί βέλτιστα και τα νεύρα σας γεμάτα οξυγόνο. Περιέχει επίσης ευγενόλη για να βοηθήσει στη θεραπεία του πόνου και αντιοξειδωτικά όπως η βήτα-καροτίνη ώστε το νευρικό σας σύστημα να λειτουργεί σωστά.

Δείτε ακόμη 9 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Όταν Έχετε Άγχος και Κούραση

Μελισσόχορτο

Ένα βότανο που μπορεί να ηρεμήσει τα νεύρα σας, εξισορροπώντας τα επίπεδα ενός ισχυρού νευροδιαβιβαστή στον εγκέφαλο γνωστού ως GABA. Λάβετε συμπληρώματα βάλσαμου λεμονιού ή πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι από αυτό το βότανο κάθε μέρα για να κρατήσετε υπό έλεγχο το νευρικό σας σύστημα και να αποτρέψετε την εμφάνιση άγχους.

Χαμομήλι

Ακόμη και μια μυρωδιά χαμομηλιού είναι υπεραρκετή για να ηρεμήσει τα νεύρα σας. Έχει χρησιμοποιηθεί για τις αντιφλεγμονώδεις και ηρεμιστικές του ιδιότητες εδώ και αιώνες και μπορεί να βοηθήσει κατά του άγχους, της κατάθλιψης ή της αϋπνίας. Μόνο ένα φλιτζάνι χαμομηλιού την ημέρα είναι υπεραρκετό.

Related Post

Δενδρολίβανο

Είναι το πιο δημοφιλές βότανο στην αρωματοθεραπεία και συχνά κατά των προβλημάτων του νευρικού συστήματος. Εάν υποφέρετε από άγχος και ερεθίζεστε εύκολα, μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου σε ένα διαχύτη μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Βαλεριάνα

Είναι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα για να ηρεμήσει ένα υπερδραστήριο νευρικό σύστημα. Μπορείτε να πιείτε τσάι από ρίζα βαλεριάνας, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά συμπληρώματα ρίζας βαλεριάνας που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του άγχους και της αϋπνίας.

Σκουτελλάρια

Βοηθά στο άγχος και την αϋπνία. Μπορεί επίσης να ανακουφίσει τον πόνο και να θεραπεύσει τη φλεγμονή, ενισχύοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο ως τρόπος αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων του νευρικού συστήματος.

Ασβαγκάντα

Είναι το αγαπημένο βότανο στην ιατρική της Αγιουρβέδα. Είναι ένα προσαρμογόνο που μπορεί να βελτιώσει την απόκριση του σώματός σας στο στρες και έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σε μελέτες, έχει δείξει πολλά υποσχόμενα για τη θεραπεία της άνοιας και του Αλτσχάιμερ και μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τις γνωστικές σας διεργασίες.

Παθανθές

Τα συμπληρώματα ή το τσάι μπορούν να μειώσουν το άγχος φυσικά. Εάν αισθάνεστε συχνά ανήσυχοι και τίποτα δεν βοηθάει, θα πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.

Τα βότανα παρόλο που τα παράγει η φύση υπάρχει πιθανότητα να μας πειράξουν, είτα από κάποια αλλεργία είτε αν γίνει υπερβολική κατανάλωση. Γι’αυτό η κατανάλωση τους πρέπει να γίνεται με σύνεση και μέτρο ειδικά σε κάποια που δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ.

Δείτε επίσης Τι Είναι το Βραδινό Άγχος και πώς να το Διαχειριστείτε για καλύτερη ζωή

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa Team

Recent Posts

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Αποθηκεύετε σε Πλαστικά Κουτιά

Τα πλαστικά κουτιά μπορεί να φαίνονται σαν ο τέλειος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα περισσότερα… Read More

28 Ιουνίου, 2024

8 Τρόποι για να Αφαιρέσετε το Μακιγιάζ Όταν Δεν Έχετε Ντεμακιγιάζ

Αν βρεθείτε σε δύσκολη θέση να μην έχετε ντεμακιγιάζ, υπάρχουν απλές εναλλακτικές φυσικές λύσεις αντί… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Μουχλιασμένα φρούτα, λαχανικά και ζουμιά στο ψυγείο: Πώς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις

Είναι συχνό φαινόμενο κάποιες φορές να μουχλιάζουν μέσα στο ψυγείο κάποια φρούτα ή λαχανικά και… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Η μελιτζάνα στα Καλύτερα της: Ψητές μελιτζάνες στο Air fryer με σκορδάτη σάλτσα. Θα αναστενάξεις

Οι μελιτζάνες είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά και υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρευτούν ακόμα… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Σκελίδες Σκόρδου Μπροστά στο Σπίτι

Ποιος δεν έχει φοβία τουλάχιστον ενός εντόμου; Αράχνες, κατσαρίδες, κουνούπια ! Ωστόσο, μπορείτε να διώξετε… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Πράσινη Πιπεριά: Για να Μεγαλώσετε τα Μαλλιά Γρήγορα και να Θεραπεύσετε τη Φαλάκρα!

Η πράσινη πιπέρια είναι μια φυσική προσέγγιση για τη θεραπεία της φαλάκρας και την αύξηση… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα