in , , , ,

13 Δημοφιλή Βότανα που Αναπτύσσονται Καλύτερα στη Σκιά

13 Δημοφιλή Βότανα που Αναπτύσσονται Καλύτερα στη Σκιά
13 Δημοφιλή Βότανα που Αναπτύσσονται Καλύτερα στη Σκιά

Τα φυτά χρειάζονται το φως του ήλιου για να αναπτυχθούν, αλλά υπάρχουν και φυτά που αναπτύσσονται καλύτερα στη σκιά. Έτσι, αν ο κήπος σας δεν έχει πολλή ηλιοφάνεια, δεν χρειάζεται να αφήσετε αυτά τα σημεία να πάνε χαμένα και γυμνά. Υπάρχουν μερικά δημοφιλή βότανα που αναπτύσσονται καλύτερα στη σκιά και θα προσφέρουν μια ωραία ποικιλία στον κήπο σας τόσο σε γεύση όσο και σε οπτική ομορφιά. Όχι μόνο ότι δεν χρειάζεται να τα φροντίζετε πάρα πολύ, αλλά θα αναπτυχθούν και θα ευδοκιμήσουν ακόμα κι αν φυτευτούν στη βόρεια πλευρά του σπιτιού σας ή κάτω από ένα αειθαλές δέντρο. Πώς να Καλλιεργήσετε Λεμονιές από Φύλλα Λεμονιάς

Κόλιανδρος

Πηγή: Victoriananursery

Ο κόλιανδρος αναπτύσσεται πολύ καλά σε δροσερό έδαφος, αλλά δεν του αρέσει ο καυτός ήλιος, θα μαραθεί εύκολα εάν εκτεθεί πολύ καιρό στο άμεσο ηλιακό φως. Αυτό το βότανο πρέπει να ποτίζεται τακτικά γιατί προτιμά την υγρασία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Περίλλα

Πηγή: Greencolibris

Φημίζεται για το έντονο πιπεράτο της άρωμα και η μοβ ποικιλία μυρίζει ιδιαίτερα ωραία. Αυτό το βότανο που λατρεύει τις σκιές δεν απαιτεί πολλή φροντίδα και αναπτύσσεται εύκολα και σε δοχεία!

Δυόσμος

Πηγή: Theherbalacademy

Ευδοκιμεί και σε λίγο φωτισμό χωρίς να χρειάζεται πολύ ήλιο. Λατρεύει το υγρό χώμα και φτάνει περίπου 45 εκατοστά ύψος με λουλούδια που ανθίζουν τις μέρες του καλοκαιριού.

Θυμάρι

Πηγή: Finedininglovers

Υπάρχουν διάφορα είδη θυμαριού και όλα θα ευδοκιμήσουν στη σκιά. Αυτό το βότανο επίσης δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά θα σας ανταμείψει με όμορφα μωβ, ροζ ή λευκά άνθη από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Βασιλικός

Πηγή: Bonnieplants

Του αρέσει να μεγαλώνει στη σκιά με 6 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα, επειδή τα φύλλα του μπορούν να μαραθούν τη ζεστή καλοκαιρινή περίοδο πολύ γρήγορα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Άνηθος

Πηγή: Herbsathome

Στον άνηθο αρέσει να μεγαλώνει σε σκιερό κήπο με λιγότερη έκθεση στον ήλιο. Επίσης, φυτέψτε το σε υγρό έδαφος ανά πάσα στιγμή.

Δείτε ακόμη Καλλιεργήστε Τριανταφυλλιές από Μοσχεύματα με Χαρτί Υγείας

Ρίγανη

Πηγή: Nybg

Η ρίγανη προτιμά πιο δροσερό καιρό, έτσι θα αναπτυχθεί καλά σε σκιερά σημεία. Αυτό το βότανο μπορεί να καταλάβει τον κήπο σας εάν δεν φυτευτεί σωστά, αλλά όταν παρέχετε τη σωστή φροντίδα, τα φυτά θα δώσουν μια εκπληκτική εμφάνιση ως όρια κήπου ή ως εδαφοκάλυψη κάτω από δέντρα.

Λεβιστικό

Πηγή: Freepik

Είναι ένα πολυαγαπημένο βότανο και ανήκει στην οικογένεια των καρότων. Μοιάζει, μυρίζει και έχει γεύση παρόμοια με το σέλινο. Προτιμά να αναπτύσσεται σε μερική σκιά, ειδικά σε ζεστά κλίματα. Αναπτύσσεται καλύτερα εάν έχει 4-6 ώρες ήλιο κάθε μέρα και πλούσιο χώμα με αρκετό νερό.

Φασκόμηλο

Πηγή: Victoriananursery

Το φασκόμηλο είναι ένα βότανο που αναπτύσσεται καλά στη μερική σκιά αλλά αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Θρούμπι

Πηγή: Albertcountymuseum

Αναπτύσσεται καλά ακόμα και χωρίς ήλιο για να προσφέρει λουλούδια με ασυνήθιστο σχήμα και πικάντικο άρωμα. Αυτό το βότανο μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά κατά μέσο όρο.

Μαϊντανός

Πηγή: Gardening4joy

Οι μαϊντανοί είναι βότανα που αγαπούν τη σκιά. Μπορείτε να τα καλλιεργείτε κάθε δύο χρόνια, μπορείτε να τα απολαύσετε όλο το καλοκαίρι χωρίς να ανησυχείτε για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Λάπαθο

Πηγή: Herbcottage

Μπορεί να αναπτυχθεί καλά σε πολλά διαφορετικά κλίματα αλλά και να ανέχεται τη μερική σκιά. Δώστε στα φυτά νερό τακτικά και αποφύγετε την έκθεσή τους τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Δεντρολίβανο

Πηγή: Bunnysgarden

Το δεντρολίβανο δεν απαιτεί άμεσο ηλιακό φως, απλώς χρειάζεται τουλάχιστον 4 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα για βέλτιστη ανάπτυξη. Καλλιεργήστε το σε μερική σκιά και διατηρήστε το χώμα στεγνό ανάμεσα στα ποτίσματα.

Δείτε επίσης Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ζάχαρη στην Τρύπα Φύτευσης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 18

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κλειστά μάτια και φιλί,χρήσιμα,περίεργα,

Γιατί Κλείνουμε τα Μάτια μας Όταν Φιλιόμαστε

διαχρονικά ασπρόμαυρα υπνοδωμάτια,ασπρόμαυρη διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου,διακόσμηση,

45 Διαχρονικά Κομψά Ασπρόμαυρα Υπνοδωμάτια