Τι Είναι ο Μίνιμαλ Μαξιμαλισμός στη Διακόσμηση Σπιτιού

Το να επιλέξετε το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού σας μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Πρέπει να εξοικειωθείτε με τις διαφορετικές εποχές της διακόσμησης, να προσδιορίσετε τα σχήματα, τα υλικά και τα χρώματα προς τα οποία έλκεστε — και, όπως πάντα, να κάνετε κάποιες δοκιμές και λάθη στην πορεία. Για να μην αναφέρουμε, ότι υπάρχει ένα ολόκληρο γλωσσάρι με όρους διακόσμησης που πρέπει να μάθετε όπως ο μίνιμαλ μαξιμαλισμός. Αυτά τα Χρώματα για το Σπίτι Ήρθαν για να Μείνουν, Σύμφωνα με τους Διακοσμητές Εσωτερικών Χώρων

φωτό: Imaginima/Getty Images

Τι είναι ο μίνιμαλ μαξιμαλισμός;

Ο μίνιμαλ μαξιμαλισμός, είναι μια συγχώνευση αυτών των δύο στυλ διακόσμησης. Ο μινιμαλισμός έχει να κάνει με το «λιγότερο είναι περισσότερο», ενώ ο μαξιμαλισμός έχει τη φιλοσοφία «περισσότερο είναι περισσότερο». Ο μίνιμαλ μαξιμαλισμός, ωστόσο, βρίσκεται ανάμεσα στα δύο άκρα, χρησιμοποιώντας λιγότερο σε ορισμένα σημεία και περισσότερο σε άλλα.

Για παράδειγμα, μπορεί να προτιμήσετε τα έπιπλά σας να έχουν καθαρές γραμμές και να δίνουν προτεραιότητα στη λειτουργικότητα, ενώ επίσης να χρησιμοποιείτε υφάσματα για να φέρετε έντονα χρώματα και σχέδια. Εναλλακτικά, μπορεί να επιλέξετε statement έπιπλα, διατηρώντας παράλληλα την χρωματική σας παλέτα πιο απλοϊκή. Δεδομένου ότι αυτή η αισθητική σχεδίασης είναι ένας συνδυασμός στυλ, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχετε—απλώς πρέπει να βρείτε το συνδυασμό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Δείτε ακόμη 5 Πράγματα που Δεν Χρειάζεται το Σπίτι σας, Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Πώς να διακοσμήσετε σε μίνιμαλ μαξιμαλιστικό στυλ

Αν θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με μίνιμαλ μαξιμαλιστικό στυλ, τότε έχετε έναν ολόκληρο κόσμο επιλογών. Ωστόσο, οι περισσότεροι πιθανότατα έχετε ήδη μια σειρά από έπιπλα ή διακόσμηση που γέρνουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση—πιο μινιμαλιστικά ή πιο μαξιμαλιστικά. Λοιπόν, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Related Post

Εάν τα υπάρχοντα κομμάτια σας έχουν μια μινιμαλιστική όψη—ουδέτερα χρώματα, καθαρές γραμμές, απλά σχήματα—τότε θα έχετε πολύ χώρο να διακοσμήσετε πάνω σε αυτή τη βάση Μπορείτε να προσθέσετε ένα χαλί με σχέδια ή έντονα χρώματα, να προσθέσετε ενδιαφέρουσες υφές με μαξιλάρια και κουρτίνες και να εμφυσήσετε περισσότερη προσωπικότητα με την τέχνη και τη διακόσμησή σας στον τοίχο.

Ωστόσο, εάν έχετε ήδη πολλά statement κομμάτια, τότε ίσως χρειαστεί να μάθετε πώς να βελτιώσετε και να εναρμονίσετε το στυλ σας. Ίσως αυτό σημαίνει ότι θέλετε μια πιο μονόχρωμη παλέτα χρωμάτων που ταιριάζει με τα υπάρχοντα κομμάτια σας ή να βρείτε μερικά απλοϊκά κομμάτια έμφασης – όπως τραπεζάκια – που μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των πάντων.

Τελικά, ο μίνιμαλ μαξιμαλισμός έχει να κάνει με την ισορροπία, την προσθήκη και την αφαίρεση για να φτάσετε σε μια διακόσμηση που έχει την ίδια αίσθηση.

Δείτε επίσης Ο Κανόνας 60-30-10 Κάνει τη Διακόσμηση Σπιτιού πολύ πιο Εύκολη

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Αποθηκεύετε σε Πλαστικά Κουτιά

Τα πλαστικά κουτιά μπορεί να φαίνονται σαν ο τέλειος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα περισσότερα… Read More

28 Ιουνίου, 2024

8 Τρόποι για να Αφαιρέσετε το Μακιγιάζ Όταν Δεν Έχετε Ντεμακιγιάζ

Αν βρεθείτε σε δύσκολη θέση να μην έχετε ντεμακιγιάζ, υπάρχουν απλές εναλλακτικές φυσικές λύσεις αντί… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Μουχλιασμένα φρούτα, λαχανικά και ζουμιά στο ψυγείο: Πώς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις

Είναι συχνό φαινόμενο κάποιες φορές να μουχλιάζουν μέσα στο ψυγείο κάποια φρούτα ή λαχανικά και… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Η μελιτζάνα στα Καλύτερα της: Ψητές μελιτζάνες στο Air fryer με σκορδάτη σάλτσα. Θα αναστενάξεις

Οι μελιτζάνες είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά και υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρευτούν ακόμα… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Σκελίδες Σκόρδου Μπροστά στο Σπίτι

Ποιος δεν έχει φοβία τουλάχιστον ενός εντόμου; Αράχνες, κατσαρίδες, κουνούπια ! Ωστόσο, μπορείτε να διώξετε… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Πράσινη Πιπεριά: Για να Μεγαλώσετε τα Μαλλιά Γρήγορα και να Θεραπεύσετε τη Φαλάκρα!

Η πράσινη πιπέρια είναι μια φυσική προσέγγιση για τη θεραπεία της φαλάκρας και την αύξηση… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα