in , , , ,

Τι Είναι το Βραδινό Άγχος και πώς να το Διαχειριστείτε για καλύτερη ζωή

βραδινό άγχος,διαχείριση βραδινού άγχους,συμβουλές υγείας,υγεία
βραδινό άγχος,διαχείριση βραδινού άγχους,συμβουλές υγείας,υγεία

Για όσους εργάζονται τη μέρα, το βραδύ είναι η ώρα τους για ξεκούραση, μελέτη, χόμπι και διασκέδαση. Ωστόσο, μερικές φορές, οι ανησυχίες (άλλες βάσιμες, άλλες όχι τόσο) μπορούν να κάνουν το βράδυ μια άβολη και αγχωτική κατάσταση. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για να κατανοήσετε καλύτερα το βραδινό άγχος, τι το προκαλεί, πως να το διαχειριστείτε και να το ξεπεράσετε. 5 Έξυπνες Τεχνικές για να Απαλλαγείτε Γρήγορα από το Άγχος

Βραδινό άγχος

Τι Είναι το Βραδινό Άγχος και πώς να το Διαχειριστείτε

Βρίσκεστε σε ένα άνετο, οικείο, ζεστό δωμάτιο, κάθεστε στο κρεβάτι σας, τι θα μπορούσε να σας εμποδίσει από έναν καλό ύπνο; Τίποτα, σωστά; Λοιπόν, δεν είναι τόσο απλό. Ίσως οι συνθήκες να μην είναι πολύ κατάλληλες. H νυχτερινή αγρυπνία σας κάνει να πετιόσαστε και να στριφογυρίζετε στο κρεβάτι και ο ύπνος δεν έρχεται.

Όλοι έχουν περάσει από μια κατάσταση όπως αυτή και γνωρίζουν πολύ καλά ποιες θα είναι οι συνέπειες. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη γιατί δεν θα έχετε ξεκουραστεί αρκετά. Το βραδινό άγχος μοιάζει με έναν εφιάλτη που έχετε με τα μάτια ανοιχτά.

Τι προκαλεί το βραδινό άγχος

Καθώς ο ήλιος δύει, οι ανησυχίες μας συχνά παραμένουν. Μερικές φορές η παρέα των άλλων μπορεί να διαλύσει προσωρινά τους φόβους μας, μαζί με κάποιες δραστηριότητες που μπορεί να κάνουν το μυαλό μας να ηρεμήσει. Αλλά όταν ξαπλώνουμε για ύπνο, σιωπηλοί και μόνοι, όλες οι ανησυχίες και τα προβλήματά μας μπορεί να επανέλθουν.

Μπορεί να εμφανιστεί κάποια ανησυχία στη μέση της νύχτας και δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Ο ένας φόβος οδηγεί σε έναν άλλον, και ο άλλος, και ένας άλλος. Οι πραγματικές ανησυχίες αναμειγνύονται με το άγχος που γεννιέται τη νύχτα και ο ύπνος γίνεται σχεδόν αδύνατος.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το νυχτερινό άγχος και θα σας επιτρέψουν να το διαχειριστείτε καλύτερα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσπαθήστε να εντοπίσετε τι προκαλεί το άγχος.

Το βράδυ καταλήγετε να σκέφτεστε σε πολλές ανησυχίες ταυτόχρονα. Δεν είναι όλες αληθινές ή αξίζουν της προσοχής μας. Γι’ αυτό πρέπει να καθορίσετε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε να λύσετε.

Για παράδειγμα, έχετε κάνει ένα λάθος στη δουλειά. Ίσως δεν ήταν σοβαρό λάθος, αλλά το άγχος το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο. Το κάνει τέρας, με αποτέλεσμα να ανησυχείτε για το μέλλον σας στη δουλειά.

Έτσι, αντί να σκέφτεστε πραγματικά το πρόβλημα και να μετράτε τη σημασία του, έχετε χαθεί σε ατελείωτες ανησυχίες που δεν έχουν νόημα. Δώστε προσοχή στο πραγματικό πρόβλημα και σκεφτείτε πώς μπορείτε να το λύσετε την επόμενη μέρα.

Μείνετε απασχολημένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν κάνετε πολλή σωματική και πνευματική εργασία όλη την ημέρα, όταν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας το βράδυ, θα έχετε μόνο μία επιλογή: τον ύπνο. Το να ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας με το σώμα και το μυαλό σας εξαντλημένα από τις δραστηριότητες της ημέρας θα οδηγήσει σε έναν ξεκούραστο ύπνο. Δοκιμάστε μερικές επιπλέον αθλητικές δραστηριότητες και χόμπι όλη τη μέρα.

Έχετε μια βραδινή ρουτίνα.

Σε όλους μας αρέσει να διασκεδάζουμε, αλλά αν θέλουμε να ξεκουραστούμε, πρέπει να σταματήσει. Τα ανθρώπινα όντα είναι πλάσματα της συνήθειας. Αν συνηθίσετε σε μια βραδινή ρουτίνα, με καθορισμένες ώρες για φαγητό, πλύσιμο πιάτων, κατανάλωση τσαγιού και ύπνο, φυσικά θα αποκοιμηθείτε. Ο ύπνος ταυτόχρονα μας βοηθά επίσης να ρυθμίσουμε τον κιρκάδιο ρυθμό μας, κάτι που θα μας οδηγήσει να κοιμόμαστε πιο φυσικά και ευεργετικά.

Δείτε ακόμη 5 Χρώματα τοίχων που μειώνουν το άγχος!

Φάτε υγιεινά.

Το να καταναλώνετε τροφές με πολλά λιπαρά πριν πάτε για ύπνο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκοιμηθείτε. Δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε καλά εάν έχετε δυσπεψία. Ως εκ τούτου, το δείπνο σας πρέπει να είναι ελαφρύ, πλούσιο σε λαχανικά και άλλες εύπεπτες υγιεινές τροφές.

Αποφύγετε τα ενεργειακά ποτά.

Είναι άχρηστο να κάνετε όλα τα παραπάνω εάν, πριν πέσετε για ύπνο, πίνετε αλκοόλ ή άλλα ροφήματα που περιέχουν διεγερτικά, όπως η καφεΐνη. Είναι πάντα καλύτερο να πιείτε νερό ή ένα ποτήρι ζεστό γάλα.

Φροντίστε να έχετε ένα άνετο περιβάλλον ύπνου.

Θα είναι ευκολότερο να κοιμάστε σε ένα υπνοδωμάτιο όπου αισθάνεστε άνετα, που είναι καθαρό, τακτοποιημένο και με επαρκή αερισμό.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το υπνοδωμάτιό σας μόνο για ύπνο.

Το κρεβάτι δεν το χρησιμοποιούμε μόνο για ύπνο, αλλά για κάθε είδους δραστηριότητες: μελέτη, διάβασμα, σερφάρισμα στο διαδίκτυο, παρακολούθηση τηλεόρασης, ακόμη και φαγητό. Στη συνέχεια, την ώρα του ύπνου, το σώμα μπορεί να μην αντιληφθεί την αλλαγή στη ρουτίνα και να συνειδητοποιήσει ότι είναι ώρα για ύπνο. Οπότε, όλες οι άλλες δραστηριότητες θα πρέπει να πραγματοποιούνται εκτός αυτού.

Κάντε ασκήσεις αναπνοής.

Η ρηχή ή εκτός ελέγχου αναπνοή είναι αναμφίβολα ο εχθρός του ξεκούραστου ύπνου. Είναι καλή ιδέα να εντάξετε ασκήσεις αναπνοής στη βραδινή σας ρουτίνα. Θα κάνουν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας να επιτύχουν την απαραίτητη αρμονία. Στην αρχή, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να τις συνηθίσετε, αλλά θα νιώσετε τα οφέλη σύντομα.

Ζητήστε ψυχολογική βοήθεια.

Αν και έχουμε πει ότι το βραδινό άγχος είναι μια κατάσταση που βιώνουν οι περισσότεροι κατά καιρούς, αν σας επηρεάζει τακτικά, ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού. Ο ξεκούραστος ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία και την ευεξία. Εάν παρατηρήσετε ότι το αντιμετωπίζετε συχνά θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο για βοήθεια. Θα είναι σε θέση να προσδιορίσει ποιος είναι ο λόγος αυτής της διαταραχής και να βρει ένα κατάλληλο πλάνο θεραπείας που θα σας βοηθήσει να την ξεπεράσετε.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Οι 12 «θεοί» που μας απαλλάσσουν από το άγχος!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κατσαρίδεσ αντιμετώπιση, κατσαρίδες σπίτι, κατσαρίδες κουζίνα, κατσαρίδες τέλος

Κατσαρίδες Αντιμετώπιση: Πώς να εξουδετερώσεις μια και καλή Κατσαρίδες με Απορρυπαντικό Πλυντηρίου

κήπος λαχανικών στο μπαλκόνι,σπιτικά λαχανικά,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα

Πώς να Φτιάξετε έναν Κήπο Λαχανικών στο Μπαλκόνι