in , ,

5 Έξυπνες Τεχνικές για να Απαλλαγείτε Γρήγορα από το Άγχος

τεχνικές αντιμετώπισης άγχους,συμβουλές για το άγχος,υγεία,συμβουλές υγείας
5 Έξυπνες Τεχνικές για να Απαλλαγείτε Γρήγορα από το Άγχος

Πάνω από 40 εκατομμύρια ενήλικες μόνο στις ΗΠΑ υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές, οι οποίες δυσκολεύουν τη ζωή τους. Επιπλέον, περίπου το 77% των ανθρώπων έχουν πει ότι τα αυξημένα επίπεδα στρες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική τους υγεία. Το μόνο άτομο που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος σας είναι ο εαυτός σας. Όμως, υπάρχουν 5 απλές και έξυπνες τεχνικές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες για να απαλλαγείτε γρήγορα από το άγχος. 5 Χρώματα τοίχων που μειώνουν το άγχος!

Η αρχαία ιαπωνική μέθοδος

5 Έξυπνες Τεχνικές για να Απαλλαγείτε Γρήγορα από το Άγχος

Σύμφωνα με αυτή την τεχνική, τα 5 δάχτυλά μας εκφράζουν διαφορετικά συναισθήματα.

  • Αντίχειρας: Βοηθά να απαλλαγείτε από το άγχος και τις πολλαπλές ανησυχίες σας.
  • Δείκτης: Αντιπροσωπεύει τους φόβους σας.
  • Μέσος: Η οργή και η πικρία μπορούν να καταπολεμηθούν μέσα από αυτό το δάχτυλο.
  • Παράμεσος: Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μελαγχολία και την κατάθλιψη.
  • Μικρός: Εκεί βρίσκεται η αυτοεκτίμησή σας, η οποία σας προσφέρει αισιοδοξία στη ζωή.

Κρατήστε κάθε δάχτυλο με τη γροθιά σας.

  • Το πρώτο βήμα είναι να πιάσετε κάθε δάχτυλο με το αντίθετο χέρι σας και να το κρατήσετε σε μια σφιχτή γροθιά. Ξεκινήστε με τον αντίχειρά σου και επαναλάβετε με κάθε δάχτυλο.
  • Πρέπει να κρατάτε κάθε δάχτυλο για 1-2 λεπτά. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα αρχίσετε να αισθάνεστε τον σφυγμό σας και τότε θα ξέρετε ότι η τεχνική λειτουργεί.
  • Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν την άσκηση σε καθημερινή βάση και μπορεί να παρατηρήσετε πόσο καλύτερα αντιμετωπίζετε το άγχος στην καθημερινότητά σας.

Ασκήστε πίεση στο κέντρο της παλάμης σας.

Μπορείτε να συνδυάσετε την άσκηση των δακτύλων που αναφέρθηκε παραπάνω με αυτή τη μέθοδο πίεσης. Απλώς ασκείτε ελαφρά πίεση στο κέντρο της παλάμης σας με τον αντίθετο αντίχειρα για τουλάχιστον 1 λεπτό. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε μασάζ σε αυτό το σημείο με αριστερόστροφες κινήσεις και μπορεί να παρατηρήσετε την πτώση του γρήγορου καρδιακού παλμού.

Δείτε ακόμη 10 Κόλπα για την Πείνα που Προκαλείται από Άγχος και Στρες

Κάντε λίγη κοιλιακή αναπνοή.

  1. Το πρώτο βήμα εδώ είναι να βρείτε ένα άνετο σημείο, είτε καθισμένοι είτε ξαπλωμένοι.
  2. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να βάλετε το ένα χέρι στο στήθος σας και το άλλο χέρι στην κοιλιά σας.
  3. Θα πρέπει να πάρετε μια βαθιά αναπνοή, αλλά από την κοιλιά σας, όχι από το στήθος σας. Με αυτόν τον τρόπο, η κοιλιά σας θα σπρώξει το χέρι σας προς τα πάνω, αλλά το στήθος σας θα παραμείνει ως έχει χωρίς καμία κίνηση.
  4. Μπορείτε να εκπνεύσετε με τα χείλη σας σφιγμένα, σαν να προσπαθείτε να σφυρίξετε. Το χέρι στην κοιλιά σας πρέπει να πάει πίσω προς τα μέσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χέρι για να σπρώξετε όλο τον αέρα έξω από την κοιλιά σας.
  5. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή την άσκηση 3 έως 10 φορές. Μην βιάζεστε, αλλά δώστε στις αναπνοές σας όσο χρόνο χρειάζεται. Θα πρέπει να σημειώσετε πώς σας κάνει να νιώθετε αυτή η μέθοδος και εάν βελτιώνει τον καρδιακό σας ρυθμό, τότε μπορείτε να συνεχίσετε να το κάνετε.

Διατάσεις.

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις διατάσεων που μπορείτε να κάνετε εύκολα στο σπίτι, αλλά υπάρχουν 2 που ίσως δεν γνωρίζετε.

  • Για την πρώτη, θα χρειαστεί να σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά περίπου 1 μέτρο και τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας. Το χέρι σας πρέπει να κρατά τις 2 άκρες μιας πετσέτας. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να σκύψετε προς τα εμπρός με το κεφάλι σας στραμμένο προς το έδαφος. Τέλος, αρχίσετε να μετακινείτε τα χέρια σας πάνω-κάτω ενώ κρατάτε ακόμα την πετσέτα.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την καθιστή συστροφή της σπονδυλικής στήλης, για την οποία θα χρειαστεί να καθίσετε ευθεία στην άκρη μιας καρέκλας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το δεξί σας χέρι στο πίσω μέρος της καρέκλας και το αριστερό σας χέρι στον δεξιό μηρό σας. Εισπνεύστε βαθιά και περιστρέψτε τη σπονδυλική σας στήλη προς τα δεξιά και μετά επαναλάβετε την άσκηση από την άλλη πλευρά.

Εξασκηθείτε στην ενσυνειδητότητα.

Η ενσυνειδητότητα είναι η πρακτική όπου συγκεντρωνόσαστε πλήρως στις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Και υπάρχει ένας τρόπος που μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω της αναπνοής:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Πρώτα, πρέπει να βρείτε χρόνο και ένα σημείο όπου μπορείτε να παραμείνετε ήρεμοι και να συγκεντρωθείτε. Θα μπορούσε να είναι στο δρόμο σας για το σπίτι, στο ντους ή ενώ ετοιμάζετε το δείπνο.
  • Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας παρατηρώντας την κίνηση της κοιλιάς σας ενώ αναπνέετε μέσα και έξω. Ξεχάστε όλα τα άλλα που απασχολούν το μυαλό σας.
  • Προσπαθήστε να μείνετε σε αυτή την ήρεμη κατάσταση για τουλάχιστον 5 λεπτά και μην αφήσετε άλλες σκέψεις να εισέλθουν στο μυαλό σας. Θα πρέπει να εστιάσετε μόνο στην αναπνοή σας.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 6 Σημάδια ότι Βρίσκεστε υπό Συνεχές Στρες Χωρίς να το Συνειδητοποιείτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.6 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα οδήγησης,εξοικονόμηση καυσίμων,συμβουλές οδήγησης,χρήσιμα

Τιμή Βενζίνης στα Ύψη: 8 Κόλπα Οδήγησης για να Εξοικονομήσετε Χρήματα

πλύσιμο λευκών με ξύδι,καθαρισμός ρούχων,λευκά ρούχα,συμβουλές για ρούχα,χρήσιμα

Πως να Χρησιμοποιήστε Ξύδι για να Κάνετε τα Λευκά Ρούχα Λευκότερα