in , , , ,

Τιμή Βενζίνης στα Ύψη: 8 Κόλπα Οδήγησης για να Εξοικονομήσετε Χρήματα

κόλπα οδήγησης,εξοικονόμηση καυσίμων,συμβουλές οδήγησης,χρήσιμα
8 Κόλπα Οδήγησης για να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Τιμή Βενζίνης στα Ύψη: Η τακτική χρήση του αυτοκινήτου επιφέρει σημαντικά έξοδα λόγω καυσίμων και στην προκειμένη περίοδο οι τιμές τους έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Επιπλέον, υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ των χιλιομέτρων και της συχνότητας συντήρησης. Υπάρχουν μερικά κόλπα οδήγησης για να εξοικονομήσετε χρήματα μειώνοντας όχι μόνο τα καύσιμα αλλά και το κόστος συντήρησης. 10 Λάθη που Καταστρέφουν το Αυτοκίνητό σας

Εξοικονόμηση Βενζίνης

Μην πατάτε απότομα το πεντάλ του γκαζιού.

© depositphotos, © depositphotos

Βλέπει κανείς πολλούς οδηγούς στους δρόμους που λατρεύουν την επιτάχυνση. Αλλά στη σχολή οδήγησης, διδάσκουν ότι η επιτάχυνση και το φρενάρισμα πρέπει να γίνονται ομαλά γιατί εγγυάται μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Όταν επιταχύνετε απότομα, αυτοκίνητο να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η κατανάλωση καυσίμου.

Χρησιμοποιήστε cruise control στον αυτοκινητόδρομο.

© depositphotos, © depositphotos

Το όχημά σας θα καταναλώνει πολύ λιγότερα καύσιμα εάν ακολουθείτε τα όρια ταχύτητας και χρησιμοποιείτε cruise control αντί να επιταχύνετε στον αυτοκινητόδρομο. Για να αντιμετωπίσει την αντίσταση του ανέμου, το αυτοκίνητο πρέπει να αυξήσει τις στροφές του κινητήρα, αυξάνοντας την κατανάλωση καυσίμου.

Κάντε σέρβις εγκαίρως.

© depositphotos, © depositphotos

Το φίλτρο λαδιού και το λάδι πρέπει να αλλάζονται κάθε 15000 – 17000 χιλιόμετρα. Επίσης, μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε τα μπουζί και το φίλτρο αέρα. Για να αποφύγετε επιπλέον έξοδα, κάντε το έγκαιρα. Διαφορετικά, μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του κινητήρα και αυτού του είδους η επισκευή είναι πολύ ακριβή.

Κλείστε τον κλιματισμό.

© depositphotos

Σε αυτήν την περίπτωση, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μόνος του τι είναι πιο σημαντικό: άνεση ή οικονομία καυσίμου; Με το κλιματιστικό ενεργοποιημένο, η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται κατά 15% κατά μέσο όρο. Έτσι, εάν το απενεργοποιήσετε, θα εξοικονομήσετε περίπου 4 λίτρα καυσίμου ανά 160 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμη Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε μόνοι μας το αυτοκίνητό μας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σχεδιάστε την πιο αποτελεσματική διαδρομή.

© google

Εάν σχεδιάσετε τη διαδρομή σας αποτελεσματικά, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε καύσιμα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Ένας κρύος κινητήρας θα καταναλώσει περισσότερο καύσιμο για τα πρώτα 8 χιλιόμετρα περίπου. Προσπαθήστε να συνδυάσετε όλες τις καθημερινές σας δουλειές σε μια διαδρομή για να μην χρειάζεται να ζεσταίνετε τον κινητήρα μερικές φορές την ημέρα.

Μην οδηγείτε όταν βρέχει.

© depositphotos

Όταν βρέχει, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος. Εκτός όμως από αυτό, αυξάνεται και η κατανάλωση καυσίμου. Τις ξηρές μέρες, το όχημα καταναλώνει πολλή ενέργεια όταν επιταχύνει για να αντιμετωπίσει την αντίσταση του ανέμου. Τις βροχερές μέρες, η αντίσταση του νερού στο δρόμο είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας.

© depositphotos, © depositphotos

Πρώτα απ’ όλα, τα σωστά φουσκωμένα ελαστικά παρέχουν τη βέλτιστη διαδρομή πέδησης. Δεύτερον, εάν τα ελαστικά είναι υποφουσκωμένα κατά τουλάχιστον 0,1 atm, μπορεί να προκαλέσει αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 2-3%. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να παρακολουθείτε το επίπεδο πίεσης στα ελαστικά και να το διατηρείτε σύμφωνα με το συνιστώμενο επίπεδο, ειδικά σε κρύο καιρό.

Αφαιρέστε το περιττό βάρος.

© depositphotos, © depositphotos

Μερικοί οδηγοί προτιμούν να μεταφέρουν τα πάντα στο αυτοκίνητο, ανεξάρτητα από το αν το χρειάζονται ή όχι. Είναι καλύτερα να ξεφορτώνετε το πορτμπαγκάζ και να κρατάτε μόνο τα απαραίτητα, όπως εφεδρικό τροχό, γρύλο ελαστικών και κλειδιά με καπάκι. Όσο περισσότερο βάρος φέρει το όχημα, τόσο περισσότερο καύσιμο καταναλώνει.

Δείτε επίσης 7 Πράγματα που Πρέπει να Έχετε Απαραίτητα στο Αυτοκίνητό σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

άχρηστα καλλυντικά προϊόντα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

9 Καλλυντικά Προϊόντα που Δεν Είναι Καθόλου Χρήσιμα και μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πιο οικονομικά

τεχνικές αντιμετώπισης άγχους,συμβουλές για το άγχος,υγεία,συμβουλές υγείας

5 Έξυπνες Τεχνικές για να Απαλλαγείτε Γρήγορα από το Άγχος