in ,

10 Λάθη που Καταστρέφουν το Αυτοκίνητό σας

λάθη που καταστρέφουν το αυτοκίνητο,συμβουλές για αυτοκίνητο,χρήσιμα
λάθη που καταστρέφουν το αυτοκίνητο,συμβουλές για αυτοκίνητο,χρήσιμα

Για πολλούς ένα αυτοκίνητο είναι σαν ένα άλλο μέλος της οικογένειας γιατί καταλήγουν να επενδύουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να το διατηρήσουν στην καλύτερη μηχανική και αισθητική κατάσταση. Ωστόσο, η καθημερινή χρήση και η έλλειψη πληροφοριών οδηγούν σε λάθη που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στο αυτοκίνητό σας αν θέλετε να το διατηρήσετε περισσότερο. 7 Πράγματα που Πρέπει να Έχετε Απαραίτητα στο Αυτοκίνητό σας

Δεν δίνετε σημασία στην καθαριότητα

© Yanns / Pixabay, © nejron / Depositphotos

Η καθαριότητα είναι απαραίτητη για το αυτοκίνητό σας και αν και μπορεί να φαίνεται λογικό, δεν γνωρίζουν όλοι σημαντικές λεπτομέρειες. Εξωτερικά, η σκόνη και η υγρασία μπορεί να καταστρέψουν το χρώμα του οχήματος, δημιουργώντας λεκέδες που θα είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.

Στο εσωτερικό, τα ακαθάριστα φίλτρα μπορούν να κάνουν τον αέρα πολύ επικίνδυνο για την αναπνοή, με υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίου του αζώτου.

Αγνοείτε τους υαλοκαθαριστήρες

© alpinist_den / Depositphotos, © image_hit / Depositphotos

Όταν πλένουν το αυτοκίνητο, οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν τους υαλοκαθαριστήρες. Αυτοί είναι ζωτικής σημασίας για την καλή ορατότητα, ειδικά στις βροχές. Ακαθαρσίες και σκόνη μπορούν να συσσωρευτούν στα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων και ακόμη και μικρές πέτρες που μπορεί να χαράξουν το τζάμι, μειώνοντας την αξία και επηρεάζοντας την αισθητική του αυτοκινήτου σας.

Υπερπλήρωση του ρεζερβουάρ

© whitestar1955 / Depositphotos

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να συνηθίζουν να βάζουν πολύ βενζίνη στο αυτοκίνητό τους, ακόμη και να ξεπερνούν τα όρια που προτείνουν οι κατασκευαστές. Αλλά αυτή η συνήθεια είναι στην πραγματικότητα ακριβή και θα μπορούσε επίσης να βλάψει το αυτοκίνητό σας εάν η βενζίνη χυθεί και αφήσει ίχνη στο χρώμα.

Επιτάχυνση πάνω από σαμαράκια και λακκούβες

© vladacanon / Depositphotos

Τα σαμαράκια και οι λακκούβες είναι συνηθισμένες στους δρόμους, ενώ είναι επίσης σύνηθες να οδηγείτε από πάνω τους, καθώς τα πρώτα τοποθετούνται για λόγους ασφαλείας. Κάνοντας αυτό σε υψηλές ταχύτητες θα ταρακουνήσει το αυτοκίνητο και τις τσέπες σας επίσης. Η ζυγοστάθμιση και η ευθυγράμμιση δεν είναι τα μόνα που διακυβεύονται, η ανάρτηση, το αμάξωμα, οι τροχοί και τα ελαστικά μπορεί επίσης να επηρεαστούν. Είναι πάντα καλύτερο να επιβραδύνετε και να προσέχετε το δρόμο για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιείτε νερό αντί για αντιψυκτικό

© ocu**o / Depositphotos

Αν και το νερό χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια ως το κύριο ψυκτικό στα αυτοκίνητα, το αντιψυκτικό έχει αρκετά χαρακτηριστικά που το καθιστούν καλύτερο προϊόν για αυτόν τον σκοπό. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες και το υψηλότερο σημείο βρασμού θα επιτρέψουν στον κινητήρα να διατηρήσει μια ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Συνδέετε Άλλα Κλειδιά στο Κλειδί Αυτοκίνητου

Δεν ελέγχετε κάτω από το αυτοκίνητό σας

© Artem Podrez / Pexels

Κάθε μέρος του αυτοκινήτου μας είναι σημαντικό, τόσο αυτά που φαίνονται όσο και αυτά που δεν φαίνονται. Η υπερβολική σκόνη, το νερό, το αλάτι, η άμμος, μεταξύ άλλων, μπορεί να κάνουν το αυτοκίνητό σας να αρχίσει να εμφανίζει πρόωρη φθορά στο κάτω μέρος του.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ειδικά λιπαντικά και προστατευτικά σε αυτόν τον τομέα που θα βοηθήσουν στην απώθηση της σκόνης και της υγρασίας, προστατεύοντας έτσι το αυτοκίνητό σας από τη διάβρωση και κάνοντας την αίσθηση της οδήγησης πιο ευχάριστη.

Δεν το προστατεύτε από τις καιρικές συνθήκες

© Enric Cruz López / Pexels, © blurAZ1 / Depositphotos

Δεν είναι πάντα δυνατό να διατηρείτε ένα αυτοκίνητο σε εσωτερικό χώρο προστατευμένο από τις ακτίνες UV, τη βροχή ή τα σπάνια ευπρόσδεκτα «δώρα» από τα πουλιά. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε καλύμματα που επιτρέπουν τη διέλευση του αέρα και προστατεύουν το αυτοκίνητο από εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό θα αποτρέψει τους λεκέδες στο χρώμα και τον αποχρωματισμό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διατηρώντας το σαν καινούργιο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά τζαμιών για τον καθαρισμό του παρμπρίζ

© thodonal / Depositphotos, © AndreyPopov / Depositphotos

Δεν είναι πάντα δυνατό να διατηρείτε ένα αυτοκίνητο σε εσωτερικό χώρο προστατευμένο από τις ακτίνες UV, τη βροχή ή τα σπάνια ευπρόσδεκτα «δώρα» από τα πουλιά. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε καλύμματα που επιτρέπουν τη διέλευση του αέρα και προστατεύουν το αυτοκίνητο από εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό θα αποτρέψει τους λεκέδες στο χρώμα και τον αποχρωματισμό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διατηρώντας το σαν καινούργιο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το αυτοκίνητο μένει ακινητοποιημένο

© dnaumoid / Depositphotos, © lzf / Depositphotos

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να αφήσετε το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο για κάποιο χρονικό διάστημα. Όμως η κίνηση είναι σημαντική, όπως και για το σώμα σας.

Αν σκοπεύετε να μην χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας για περισσότερο από ένα μήνα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε κάποιον που εμπιστεύεστε να το βάζει μπρος μία φορά την εβδομάδα. Απλώς αφήστε τον κινητήρα να λειτουργεί για 10-15 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στη λίπανση του κινητήρα και στην επαναφόρτιση της μπαταρίας. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών όταν επιστρέψετε.

Εξοικονομείτε χρήματα με μια φθηνή μπαταρία

© weyo / Depositphotos, © levnat / Depositphotos

Μερικές φορές, η προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων στη συντήρηση του αυτοκινήτου μπορεί να αποδειχθεί πιο ακριβή. Ένα πολύ συνηθισμένο παράδειγμα αυτού είναι η μπαταρία. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι μπορούν απλώς να αγοράσουν τη φθηνότερη, αλλά συνιστάται να αγοράσετε την κατάλληλη, η οποία έχει τεχνική υποστήριξη. Ακόμα κι αν είναι λίγο πιο ακριβή, θα ανταποκρίνεται στις οδηγίες του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας.

Ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια μπαταρία είναι: η ημερομηνία κατασκευής, η εγγύηση, η εκκίνηση σε ψυχρές θερμοκρασίες και η τάση.

Δείτε επίσης Πώς να Αποτρέψετε το Θάμπωμα των Τζαμιών στο Αυτοκίνητο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μυστικά ομορφιάς,επαγγελματικά μυστικά ομορφιάς,μυστικά ομορφιάς διασημοτήτων,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

13 Μυστικά από τους Ειδικούς Ομορφιάς των Διασημοτήτων του Χόλυγουντ

κόλπα για το σπίτι,συμβουλές για το σπίτι,κόλπα για την καθημερινότητα,χρήσιμα

8 σούπερ εξυπνα Κόλπα για το Σπίτι που θα θέλατε να τα ξέρατε νωρίτερα