Υπάρχει μια συζήτηση που διχάζει: Γενικά πρέπει να ξεπλένετε τον κιμά σας πριν το μαγείρεμα ή μετά; Όταν πρόκειται να μαγειρέψετε, ο κιμάς είναι ένας γαστρονομικός ήρωας. Από τάκος μέχρι μακαρόνια, έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει ένα απλό πιάτο σε μια πανδαισία γεμάτη γεύση.
Το Μυστικό των Σεφ: Μαγειρική Σόδα στη Σάλτσα Ντομάτας
Μερικοί λάτρεις της κουζίνας ορκίζονται ότι ξεπλένουν τον κιμά τους πριν (και μετά) το μαγείρεμα και έχουν μερικούς επιτακτικούς λόγους. Πρώτα και κύρια, το ξέπλυμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της περιεκτικότητας σε λίπος του κρέατος. Αν προσπαθείτε να μειώσετε τις θερμίδες ή απλά θέλετε ένα πιο άπαχο πιάτο, το να ξεπλύνετε γρήγορα τον κιμά σας κάτω από ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει.
Το ξέβγαλμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη του περίσσειου λίπους, εμποδίζοντας το πιάτο σας να μετατραπεί σε λιπαρό χάος.
Δείτε ακόμη Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ
Από την άλλη πλευρά, πολλοί μάγειρες υποστηρίζουν ότι το ξέπλυμα του κιμά είναι μαγειρικό αμάρτημα. Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι η απώλεια γεύσης. Όταν ξεπλένετε τον κιμά, κινδυνεύετε να ξεπλύνετε όχι μόνο το λίπος αλλά και μερικούς από τους αλμυρούς χυμούς που κάνουν το φαγητό σας νόστιμο. Τελικά, ποιος θέλει ένα άγευστο και στεγνό μπιφτέκι;
Επιπλέον το ξέβγαλμα του κιμά μπορεί να είναι μια ακατάστατη υπόθεση. Φανταστείτε τον εαυτό σας στο νεροχύτη, να προσπαθείτε να ξεπλύνετε ένα κιλό μοσχαρίσιο κιμά ενώ το ζεστό νερό πιτσιλάει τριγύρω.
Ενώ το ξέπλυμα του λίπους από τον κιμά στον νεροχύτη μπορεί να φαίνεται σαν μια βολική λύση, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Καθώς το λίπος ψύχεται, στερεοποιείται και μπορεί να φράξει τους σωλήνες με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αργή αποστράγγιση, ακόμη και την ανάγκη για δαπανηρές επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων.
Απορρίψτε το λίπος από τον κιμά, αφήνοντάς τον να κρυώσει και να στερεοποιηθεί και, στη συνέχεια, ξύστε το σε ένα δοχείω και πετάξτε το στα σκουπίδια.
Λοιπόν, πρέπει να ξεπλύνετε τον κιμά σας; Η απάντηση εξαρτάται από τους γαστρονομικούς σας στόχους και τις προσωπικές σας προτιμήσεις, αλλά η σύντομη απάντησή είναι όχι. Εάν είστε λάτρης της γεύσης που θέλετε κάθε σταγόνα νοστιμιάς, το να παραλείψετε το ξέβγαλμα είναι ο καλύτερος τρόπος.
Δείτε επίσης 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ