in , ,

Τι Αποκαλύπτει το Πρήξιμο σε Διάφορα Μέρη του Σώματος για την Υγεία σας

Τι Αποκαλύπτει το Πρήξιμο σε Διάφορα Μέρη του Σώματος για την Υγεία σας
Τι Αποκαλύπτει το Πρήξιμο σε Διάφορα Μέρη του Σώματος για την Υγεία σας

Το περιστασιακό πρήξιμο σε διάφορα μέρη του σώματος είναι κάτι που πολλοί αντιμετωπίζουν κατά καιρούς, συχνά λόγω προσωρινής κατακράτησης υγρών ή μικροτραυματισμών. Ωστόσο, εάν το πρήξιμο γίνεται συχνό, θα μπορούσε να υποδεικνύει υποκείμενα προβλήματα υγείας που απαιτούν προσοχή. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε πότε το πρήξιμο γίνεται συχνό φαινόμενο και να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή ώστε να προσδιορίσετε τις υποκείμενες αιτίες και να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα. Πρήξιμο κοιλιάς: Ο εύκολος τρόπος για ξεφουσκώσετε και να διώξετε το περιττό λίπος μέσα σε 3 ημέρες

Πρήξιμο στα μάτια

Τι Αποκαλύπτει το Πρήξιμο σε Διάφορα Μέρη του Σώματος για την Υγεία σας

Το δέρμα κοντά στα μάτια σας είναι λεπτό και ευαίσθητο. Μερικές φορές, οι άνθρωποι έχουν πρησμένα μάτια, τα οποία συνήθως υποχωρούν από μόνα τους. Αλλά αν συμβαίνει συχνά, να γιατί:

  • Η κατανάλωση πολύ αλατιού μπορεί να κάνει το σώμα σας να κατακρατήσει το νερό, προκαλώντας πρήξιμο. Αυτό είναι σύνηθες μετά από ένα αλμυρό γεύμα, ειδικά το πρωί. Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι πιο πιθανό να πρηστεί, οδηγώντας σε «σακούλες». Το σώμα σας θα απαλλαγεί φυσικά από το επιπλέον νερό και θα μειώσει το πρήξιμο με την πάροδο του χρόνου, συνήθως μέσα σε λίγες ώρες ή περισσότερο.
  • Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να προκαλέσει πρήξιμο κάτω από τα μάτια, μαζί με πεσμένα βλέφαρα, κόκκινα μάτια και μαύρους κύκλους.
  • Οι αλλεργίες μπορεί να συσσωρεύσουν υγρό στα ιγμόρεια και γύρω από τα μάτια σας, οδηγώντας σε πρήξιμο κάτω από τα μάτια.
  • Μια μόλυνση στο ένα ή και στα δύο μάτια ή στα βλέφαρα μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Συχνά ξεκινά από το ένα μάτι αλλά μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα στο άλλο.
  • Εάν οι δακρυϊκοί πόροι σας είναι φραγμένοι, μπορεί να συσσωρευτεί υγρό γύρω από τα μάτια σας, προκαλώντας πρήξιμο κάτω από αυτά.
  • Νόσος του Graves: Αυτή η κατάσταση, γνωστή και ως οφθαλμική νόσος του θυρεοειδούς, μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον ιστό γύρω από τα μάτια, οδηγώντας σε πρήξιμο κάτω από τα μάτια.
  • Μονοπυρήνωση: Οι αλλαγές στα μάτια και στην όραση, συμπεριλαμβανομένου του πρηξίματος κάτω από τα μάτια, μπορεί να υποδηλώνουν μονοπυρήνωση, η οποία μερικές φορές ονομάζεται «ασθένεια του φιλιού», αλλά μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω του φτερνίσματος και του βήχα.

Πρήξιμο του κάτω τρίτου του προσώπου

Εάν το πηγούνι και τα μάγουλά σας είναι πρησμένα και δεν οφείλεται στο φυσικό σχήμα του προσώπου σας ή στο να παίρνετε βάρος, μπορεί να υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό:

  • Υποθυρεοειδισμός: Αυτό συμβαίνει όταν ο θυρεοειδής αδένας σας δεν παράγει αρκετές ορμόνες για το σώμα σας.
  • Σύνδρομο Cushing: Αυτό συμβαίνει όταν τα επινεφρίδια σας παράγουν υπερβολική κορτιζόλη, μια ορμόνη. Τα άτομα με αυτό το σύνδρομο μπορεί να πάρουν βάρος και να έχουν πρησμένο πρόσωπο. Άλλα σημάδια περιλαμβάνουν λίπος γύρω από το λαιμό, καμπούρα ανάμεσα στους ώμους, μωβ ραγάδες και αδύναμους μύες ή οστά.
  • Σύνδρομο Sjogren: Πρόκειται για μια μακροχρόνια κατάσταση όπου το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται στο σάλιο και στους δακρυϊκούς αδένες σας. Μπορεί να κάνει τα μάγουλά σας να φαίνονται πρησμένα λόγω των διογκωμένων σιελογόνων αδένων.
  • Λεμφαδενίτιδα: Είναι όταν ένας ή περισσότεροι λεμφαδένες διογκώνονται λόγω μόλυνσης κοντά. Εάν η μόλυνση βρίσκεται στο κεφάλι ή το λαιμό σας, μπορεί να πρηστεί το ένα ή και τα δύο μάγουλά σας.
  • Σιελογόνοι πέτρες: Πρόκειται για σκληρές εναποθέσεις ασβεστίου που σχηματίζονται στους σιελογόνους αδένες σας. Επηρεάζουν κυρίως άτομα μεταξύ 30 και 60 ετών και είναι συχνότερα στους άνδρες.

Δείτε ακόμη 7 Συμβουλές για να Μειώσετε το Πρήξιμο Διαφορετικών Μερών του Σώματος

Πρησμένα χέρια και δάχτυλα

Μερικές φορές, τα χέρια μπορεί να πρηστούν όταν υπάρχει πολύ υγρό στους ιστούς. Αυτό συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όταν αλλάζει η θερμοκρασία.

Όταν τα χέρια πρήζονται, μπορεί να φαίνονται μεγαλύτερα από το συνηθισμένο. Πιέζοντας το δέρμα μπορεί να αφήσει βαθούλωμα. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν πρησμένα χέρια:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Η κατανάλωση ενός αλμυρού γεύματος μπορεί επίσης να προκαλέσει πρήξιμο στα χέρια, επειδή το αλάτι κάνει τα κύτταρα να συγκρατούν το νερό, προκαλώντας πρήξιμο.
  • Ορισμένοι καρκίνοι και φάρμακα χημειοθεραπείας μπορούν επίσης να προκαλέσουν πρήξιμο στα χέρια, μαζί με τα πόδια, τους αστραγάλους, τα πόδια και το πρόσωπο.
  • Τα νεφρά συνήθως φιλτράρουν το επιπλέον υγρό από το σώμα, αλλά εάν δεν λειτουργούν καλά, μπορεί να συσσωρευτεί υγρό και να προκαλέσει οίδημα.
  • Η αρθρίτιδα μπορεί να κάνει τις αρθρώσεις να πρήζονται και να είναι δύσκαμπτες, ειδικά στα χέρια.
  • Μερικές φορές, προβλήματα με τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να κάνουν το ένα χέρι να πρηστεί.
  • Το σύνδρομο φουσκωμένου χεριού μπορεί να κάνει το ένα χέρι να πρηστεί. Σύμφωνα με μια μελέτη από το 2020, το πρησμένο χέρι είναι ένα σπάνιο πρόβλημα που μπορεί να συμβεί κατά τη χρήση φαρμάκων μέσω ενδοφλεβίων ενέσεων. Όταν τα φάρμακα εγχέονται επανειλημμένα σε ένα σημείο του σώματος, μπορεί να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία ή τους ιστούς γύρω από αυτήν την περιοχή, προκαλώντας συσσώρευση υγρού και πρήξιμο του χεριού.

Πρησμένα πόδια, αστραγάλους ή πόδια

Μερικοί λόγοι για τους οποίους πρήζονται τα πόδια και οι αστραγάλοι είναι συνήθως αβλαβείς, όπως η παρατεταμένη ορθοστασία ή το περπάτημα. Αλλά αν το πρήξιμο συμβεί ξαφνικά ή είναι έντονο, μπορεί να σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας:

  • Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια κοινή αιτία πρήξιμο των ποδιών και των αστραγάλων. Όταν η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει σωστά το αίμα, συσσωρεύεται υγρό και προκαλεί οίδημα. Τα άτομα με καρδιακά προβλήματα παρουσιάζουν συχνά πρήξιμο στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια.
  • Η ηπατική νόσος είναι μια άλλη αιτία. Το ήπαρ παράγει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται αλβουμίνη, η οποία εμποδίζει τη διαρροή υγρού από τα αιμοφόρα αγγεία. Αλλά αν το συκώτι είναι άρρωστο, δεν παράγει αρκετή αλβουμίνη. Έτσι το υγρό συγκεντρώνεται στα πόδια και τους αστραγάλους.
  • Η νεφρική νόσος είναι ένα πρόβλημα επειδή τα νεφρά ελέγχουν τα επίπεδα νερού και αλατιού στο σώμα. Εάν είναι κατεστραμμένα, δεν μπορούν να καθαρίσουν το αίμα ή να απαλλαγούν από το επιπλέον υγρό, το οποίο κάνει τα πόδια και τους αστραγάλους να πρήζονται.
  • Το λεμφοίδημα συμβαίνει όταν υπάρχει πολύ υγρό στους ιστούς, επειδή οι λεμφαδένες, οι οποίοι βοηθούν στην απομάκρυνση του υγρού, είναι κατεστραμμένοι. Εάν τραυματιστούν οι κόμβοι στη λεκάνη, μπορεί να κάνει το υγρό να συλλέγεται στα πόδια.
  • Η φλεβική ανεπάρκεια είναι όταν οι φλέβες των ποδιών δεν λειτουργούν σωστά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στείλουν αρκετό αίμα πίσω στην καρδιά.
  • Ένας θρόμβος αίματος σε ένα πόδι μπορεί επίσης να κάνει τον αστράγαλο και το πόδι να πρηστεί. Αυτό συμβαίνει συνήθως στη μία πλευρά του ποδιού.

Είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στα σήματα που σας στέλνει το σώμα σας, επειδή η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να αποτρέψει μεγαλύτερα προβλήματα. Το σώμα συχνά επικοινωνεί δυσφορία, πόνο ή ασυνήθιστα συμπτώματα για να σας προειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το περιεχόμενο παρέχεται αυστηρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται ως υποκατάστατο ιατρικών συμβουλών. Ζητήστε συμβουλές από το γιατρό σας σχετικά με την υγεία και τις ιατρικές σας καταστάσεις.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Τα 6 Σημάδια Ανισορροπίας Ηλεκτρολυτών που Πρέπει να Προσέξετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Σφηκοφωλιά στο μπαλκόνι: Πως να τις Αποτρέψετε με Οικολογικό Τρόπο

Σφηκοφωλιά στο μπαλκόνι: Πως να τις Αποτρέψετε με Οικολογικό Τρόπο

Η οδοντόκρεμα και το λεμόνι συναντιούνται στην καθαριότητα: Φτιάξε ένα πολυχρηστικό καθαριστικό φιλικό προς το περιβάλλον

Η οδοντόκρεμα και το λεμόνι συναντιούνται στην καθαριότητα: Φτιάξε ένα πολυχρηστικό καθαριστικό φιλικό προς το περιβάλλον