in ,

Σφηκοφωλιά στο μπαλκόνι: Πως να τις Αποτρέψετε με Οικολογικό Τρόπο

Σφηκοφωλιά στο μπαλκόνι: Πως να τις Αποτρέψετε με Οικολογικό Τρόπο
Σφηκοφωλιά στο μπαλκόνι: Πως να τις Αποτρέψετε με Οικολογικό Τρόπο

Η παρουσία σφηκοφωλιάς στο μπαλκόνι ή τη βεράντα μπορεί να αποτελέσει πηγή ανησυχίας και κάποιες φορές πανικό, δεδομένου του κινδύνου επώδυνων τσιμπημάτων σε ανθρώπους και κατοικίδια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι σφήκες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο οικοσύστημα, βοηθώντας στον έλεγχο των πληθυσμών παρασίτων και στην επικονίαση των φυτών. 6 DIY Παγίδες Σφηκών για τον Κήπο

Πως να Αποτρέψετε τις Σφηκοφωλιές στο Μπαλκόνι ή τη Βεράντα με Οικολογικό Τρόπο

Επομένως, η ιδανική λύση για να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση είναι να υιοθετήσετε φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους για να κρατήσετε τις σφήκες μακριά, χωρίς να τους προκαλέσετε καμία βλάβη. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι σε περίπτωση φωλιών κοντά στο σπίτι σας, καλό είναι πάντα να καλείτε έναν ειδικό για να αφαιρέσει τη φωλιά, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα και να διασφαλιστεί η ασφάλεια.

Ακολουθούν ορισμένες φυσικές και οικολογικές μέθοδοι για να κρατήσετε τις σφήκες μακριά από το μπαλκόνι ή τη βεράντα:

Σφηκοφωλιά στο μπαλκόνι: Απωθητικά αιθέρια έλαια

Ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως το δεντρολίβανο, η μέντα ή ο ευκάλυπτος, αναδίδουν δυσάρεστες οσμές για τις σφήκες. Απλώς προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο σε ένα διαχύτη ή ένα μικρό δοχείο με νερό και τοποθετήστε το στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας. Αυτό θα αποτρέψει τις σφήκες χωρίς να τις βλάψει.

Σφηκοφωλιά στο μπαλκόνι: Απωθητικά φυτά

Ορισμένα αρωματικά φυτά, όπως η λεβάντα, ο βασιλικός ή το λεμονόχορτο, μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικό απωθητικό κατά των σφηκών. Η καλλιέργεια αυτών των φυτών σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες μπορεί να βοηθήσει να τις κρατήσετε μακριά.

Πλαστικά μπουκάλια

Μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδος είναι να τοποθετήσετε μερικά άδεια, διάφανα πλαστικά μπουκάλια, μισογεμάτα με ζαχαρόνερο, στο μπαλκόνι ή στη βεράντα. Το φως που αντανακλάται από αυτά μπορεί να μπερδέψει τις σφήκες και να τις αποθαρρύνει από το να φτιάξουν φωλιές κοντά σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Σπιτικά Απωθητικά για Σφήκες

Φτιάξτε ψεύτικες σφηκοφωλιές

Οι σφήκες τείνουν να αποφεύγουν περιοχές που ήδη καταλαμβάνονται από άλλες σφηκοφωλιές. Η κατασκευή ψεύτικων φωλιών από χαρτί ή άλλα παρόμοια υλικά και η τοποθέτησή τους σε άλλα σημεία του μπαλκονιού ή του κήπου μπορεί να κάνει τις σφήκες να κατοικήσουν αλλού.

Τρεχούμενο νερό

Οι σφήκες έλκονται από το στάσιμο νερό, επομένως η διατήρηση μιας πηγής τρεχούμενου νερού στο μπαλκόνι ή το αίθριο σας μπορεί να τις αποθαρρύνει από το να συχνάζουν στην περιοχή. Απλά χρησιμοποιήστε ένα μικρό πίδακα νερού ή ένα διακοσμητικό σιντριβάνι.

Προστατευτικό δίχτυ ή σίτες

Η τοποθέτηση διχτυών ή προστατευτικών σητών γύρω από το μπαλκόνι ή τη βεράντα μπορεί να αποτρέψει την είσοδο σφηκών χωρίς να τους προκαλέσει ζημιά.

Τακτικός καθαρισμός

Το να διατηρείτε το μπαλκόνι ή τη βεράντα καθαρά και χωρίς υπολείμματα φαγητού ή ποτού μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τις σφήκες, καθώς έλκονται από τις μυρωδιές των τροφίμων.

Αν και αυτές οι μέθοδοι είναι χρήσιμες για να κρατήσετε τις σφήκες μακριά χωρίς να τις βλάψετε, είναι απαραίτητη η πρόσληψη πάντα ειδικού για την αφαίρεση των σφηκοφωλιών από το σπίτι. Η αφαίρεσή τους χωρίς την κατάλληλη εμπειρία μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και να οδηγήσει σε σοβαρά ατυχήματα.

Image by wirestock

Δείτε επίσης Τσίμπημα σφήκας: Τι βάζω για να το αντιμετωπίσω – 10 Σπιτικοί Τρόποι για να Ανακουφίσετε τον Πόνο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τα κόλπα της γιαγιάς: Εξαφανίστε τους Λεκέδες από τους Τοίχους

Τα κόλπα της γιαγιάς: Εξαφανίστε τους Λεκέδες από τους Τοίχους

Τι Αποκαλύπτει το Πρήξιμο σε Διάφορα Μέρη του Σώματος για την Υγεία σας

Τι Αποκαλύπτει το Πρήξιμο σε Διάφορα Μέρη του Σώματος για την Υγεία σας