in , , ,

Τσίμπημα σφήκας: Τι βάζω για να το αντιμετωπίσω – 10 Σπιτικοί Τρόποι για να Ανακουφίσετε τον Πόνο

Τσίμπημα σφήκας: Τι βάζω για να το αντιμετωπίσω - 10 Σπιτικοί Τρόποι για να Ανακουφίσετε τον Πόνο
Τσίμπημα σφήκας: Τι βάζω για να το αντιμετωπίσω - 10 Σπιτικοί Τρόποι για να Ανακουφίσετε τον Πόνο

Το τσίμπημα της σφήκας είναι αρκετά επώδυνο και πολλές φορές μπορεί να έχει και δυσάρεστες παρενέργειες. Ευτυχώς με μερικούς απλούς τρόπους μπορείτε να ανακουφιστείτε γρήγορα από τον πόνο. Λάβετε υπόψη ότι εάν είστε αλλεργικοί, πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. 8 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Ιατρική Φροντίδα μετά από Τσίμπημα Εντόμου

Μαγειρική σόδα

pixabay

Χάρη στις χημικές της ιδιότητες, η μαγειρική σόδα εξουδετερώνει το δηλητήριο της σφήκας. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα με μερικές σταγόνες νερό μέχρι να σχηματιστεί πολτός. Τον απλώνετε στο σημείο του τσιμπήματος και το αφήνετεγια περίπου 10 λεπτά. Εάν χρειάζεται, επαναλάβετε το μετά από μερικές ώρες. Έτσι μπορείτε να μειώσετε τον κνησμό και το πρήξιμο.

Βασιλικός

pinterest

Το δέρμα μπορεί να ερεθιστεί και να έχει φαγούρα για μια εβδομάδα. Ωστόσο, αν εφαρμόσετε μια κομπρέσα από ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, θα απαλύνετε τον οξύ πόνο και η φαγούρα θα φύγει πολύ νωρίτερα.

Πάγος

naciaax01/instagram

Η χαμηλή θερμοκρασία κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συρρικνώνονται. Κατά συνέπεια, το δηλητήριο δεν εξαπλώνεται τόσο γρήγορα. Επιπλέον, ο πάγος ανακουφίζει από τον πόνο και μειώνει το πρήξιμο.

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι έχει τη φήμη ενός αξιόπιστου αντιφλεγμονώδους φαρμάκου. Απλώς κόψτε ένα κομμάτι και τρίψτε το σημείο του τσιμπήματος. Η αλλεργική αντίδραση θα είναι πολύ λιγότερο έντονη.

Πλαντάγκο το μείζον

pinterest

Αυτό το φυτό είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά φαρμακευτικά βότανα. Αποδεικνύεται ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει ένα τσίμπημα σφήκας. Αφήστε το στο σημείο του τσιμπήματος για μερικές ώρες για να δράσουν οι αντιβακτηριδιακές και αναλγητικές του ιδιότητες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Πώς θα αναγνωρίσετε τα τσιμπήματα των εντόμων και πώς θα τα αντιμετωπίσετε

Ξύδι

ryszardchojnowski/instagram

Το ξύδι εξουδετερώνει το οξύ που απελευθερώνουν οι σφήκες. Μουλιάστε ένα κομμάτι ύφασμα σε μείγμα νερού και ξιδιού και αφήστε το στο σημείο του τσιμπήματος για αρκετά λεπτά.

Τυρί κότατζ

pinterest

Το τυρί κότατζ δροσίζει και προλαμβάνει τη φλεγμονή. Βάλτε λίγο σε μια γάζα και εφαρμόστε στο δέρμα. Στη συνέχεια, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει.

Ζεστασιά

pinterest

Δεν είναι μόνο κρύο που καταπραΰνει τον πόνο αλλά και η ζεστασιά! Βάλτε ένα ζεστό φακελάκι τσαγιού στο σημείο που τσιμπηθήκατε. Φροντίστε να μην είναι πολύ ζεστό φυσικά!

Μέλι

honeyshopnl/instagram

Αμέσως μετά το τσίμπημα απλώστε το μέλι στο δέρμα. Θα αναστείλει την αλλεργική αντίδραση και θα ανακουφίσει προσωρινά τον πόνο.

Αντιισταμινικά

pinterest

Τα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας περιέχουν διάφορες ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στην πληγείσα περιοχή. Οι ουσίες, που εξαπλώνονται σε όλο μας το σώμα, προκαλούν όλες τις οδυνηρές συνέπειες. Τα αντιισταμινικά επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία.

πηγή

Δείτε επίσης Τσίμπημα Μέδουσας Και Άλλα: 11 Συμβουλές που Μπορούν να Σώσουν τη Ζωή σας μια Μέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Βρώμικές, γεμάτες σκόνη και άσχημες μυρωδιές κουβέρτες: Οδηγίες για πλύσιμο στο πλυντήριο και στο χέρι

Βρώμικές, γεμάτες σκόνη και άσχημες μυρωδιές κουβέρτες: Οδηγίες για πλύσιμο στο πλυντήριο και στο χέρι

Πιάτα και... πιατάκια: 70 Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου με Πιάτα για Κάθε Χώρο

Πιάτα και… πιατάκια: 70 Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου με Πιάτα για Κάθε Χώρο