in , , , , ,

Τσίμπημα Μέδουσας Και Άλλα: 11 Συμβουλές που Μπορούν να Σώσουν τη Ζωή σας μια Μέρα

Τσίμπημα Μέδουσας Και Άλλα: 11 Συμβουλές που Μπορούν να Σώσουν τη Ζωή σας μια Μέρα
Τσίμπημα Μέδουσας Και Άλλα: 11 Συμβουλές που Μπορούν να Σώσουν τη Ζωή σας μια Μέρα

Σήμερα βασιζόμαστε πάρα πολύ στην τεχνολογία. Η δυνατότητα να ψάχνουμε οποιαδήποτε ερώτηση σε μια δύσκολη κατάσταση μας κάνει αβοήθητους όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή στο τηλέφωνο. Μερικές απλές συμβουλές μπορούν να σώσουν τη ζωή σας μια μέρα. Αυτό Μπορεί να Αποβεί Μοιραίο: Προπονήτρια Κολύμβησης Προειδοποιεί τους Γονείς να μην Βάζουν Πετσέτα Γύρω από τους Ώμους του Παιδιού τους

Το νερό στην παραλία είναι πολύ μακριά από την ακτή.

Όταν η ίσαλο γραμμή είναι αφύσικα μακριά από την ακτή, αυτό είναι σημάδι τσουνάμι. Εάν το παρατηρήσετε κάπου, θα πρέπει να προειδοποιήσετε όλους γύρω σας και να τρέξετε.

Πληγές

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε μια πληγή, θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να την ανεβάζετε πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σας. Αυτό ηρεμεί το πρήξιμο και βοηθά στην αποστράγγιση των υγρών από την περιοχή. Εάν η πληγή σας είναι στους γοφούς ή τους γλουτούς σας, ξαπλώστε και σηκώστε την με μαξιλάρια. Εάν δεν μπορείτε να σηκώσετε την πληγή, προσπαθήστε να την κρατήσετε στο επίπεδο της καρδιάς ή όσο πιο κοντά γίνεται.

Εύκολος τρόπος για να επαναφέρετε κάποιον στις αισθήσεις του.

brightside

Εάν χρειάζεται να επαναφέρετε κάποιον στις αισθήσεις του, θα πρέπει να τον βάλετε ανάσκελα και να σπρώξετε τα γόνατά του στο στήθος του. Αυτό θα κάνει το αίμα να ρέει στον εγκέφαλο και το άτομο θα ξυπνήσει. Αλλά πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το άτομο δεν έχει τραυματισμούς στα πόδια ή στο σώμα. Διαφορετικά, η κατάσταση μπορεί μόνο να χειροτερέψει.

Τσιμπήματα μέλισσας

© Depositphotos.com, © cheesegr8r / Imgur, © Depositphotos.com

Εάν σας τσιμπήσει μέλισσα, πρέπει να αφαιρέσετε το κεντρί. Ενώ συνήθως πιστεύεται ότι το τραβώντας το κεντρί από το δέρμα ελαχιστοποιεί το δηλητήριο, το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο συγχρονισμός. Πρέπει να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το κεντρί το συντομότερο δυνατό, είτε το ξύσετε, είτε το αφαιρέσετε με τσιμπιδάκια είτε το τραβήξετε έξω. Όταν μια μέλισσα χάνει το κεντρί της, απελευθερώνει ένα άρωμα που προσελκύει άλλες μέλισσες στην περιοχή, οι οποίες πιθανότατα θα σας τσιμπήσουν. Μόλις αφαιρεθεί το κεντρί και φύγετε από την περιοχή, πλύνετε την πληγή και εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα. Εάν είστε αλλεργικοί, προσπαθήστε να έχετε ένεση κορτιζόνης και επικοινωνήστε με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης το συντομότερο δυνατό.

Εγκαύματα πρώτου βαθμού

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα εγκαύματα πρώτου βαθμού, γνωστά και ως επιφανειακά εγκαύματα, επηρεάζουν μόνο το ανώτερο στρώμα του δέρματός σας. Αν και μπορεί να είναι επώδυνα δεν είναι σοβαρά. Προσπαθήστε να κρυώσετε το έγκαυμα χρησιμοποιώντας κρύο νερό βρύσης. Μια πάστα που παρασκευάζεται με ανάμειξη νερού και μαγειρικής σόδας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απελευθέρωση της θερμότητας από το έγκαυμα. Αποφύγετε τα τοπικά αντιβιοτικά και τις περισσότερες αλοιφές, αλλά η βαζελίνη μπορεί να εφαρμοστεί δύο ή τρεις φορές την ημέρα στην πληγή. Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί επίσης να βοηθήσει με τον πόνο και τη φλεγμονή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 12 Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης και Συμβουλές Επιβίωσης που Δεν Διδάσκονται στο Σχολείο

Δηλητηριώδεις αράχνες στις μπανάνες.

brightside

Οι κτενίδες ονομάζονται και περιπλανώμενες αράχνες επειδή περιπλανώνται στο δάπεδο της ζούγκλας τη νύχτα, αντί να μένουν σε μια φωλιά ή έναν ιστό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας κρύβονται μέσα σε λόφους τερμιτών, κάτω από πεσμένους κορμούς και βράχους, και σε μπανανιές (εξ ου και το παρατσούκλι «αράχνη μπανάνας»).

Ιστορίες για πελάτες που βρίσκουν επικίνδυνες αράχνες στις αγορές τους συχνά εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης. Έτσι, μια μαμά ανακάλυψε μια περίεργη «φουσκάλα» σε μια μπανάνα, που αγόρασε στο κατάστημα, και συνειδητοποίησε ότι ήταν μια φωλιά από μικροσκοπικές αράχνες.

Τραύματα στα μάτια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν πληγώνεστε, συνήθως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε την πληγή. Ωστόσο, όταν πληγώνετε το μάτι σας, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καλύψετε το μάτι σας και μετά να ζητήσετε βοήθεια. Προσπαθώντας να καθαρίσετε μόνοι σας το μάτι σας, κινδυνεύετε να βλάψετε τον εαυτό σας ακόμη περισσότερο, προκαλώντας πιθανώς μόνιμη βλάβη. Η κύρια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι όταν εισέρχονται χημικά στο μάτι σας, οπότε θα πρέπει να το ξεπλύνετε αμέσως με νερό.

Τσιμπήματα μεδουσών

© Heather Harvey / Flickr, © CC BY-SA 2.0, © Depositphotos.com

Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει μια ωραία μέρα στην παραλία όπως ένα τσίμπημα μέδουσας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ξεπλύνετε την πληγή με αλατόνερο. Μπορείτε επίσης να ξεπλύνετε με ζεστό νερό, ξύδι ή να καλύψετε την πληγή με διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού. Ο ενεργός άνθρακας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση του δηλητηρίου της μέδουσας. Ίσως έχετε ακούσει τον δημοφιλή αστικό μύθο ότι τα ούρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των τσιμπημάτων μεδουσών. Ρεαλιστικά, τα ούρα συνήθως δεν έχουν αρκετό οξύ για να εξουδετερώσουν το δηλητήριο. Ενώ υπάρχουν ισχυρισμοί ότι τα ούρα μπορούν να μειώσουν τον πόνο, το ζεστό νερό είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Σκλήθρες

© Arria Belli / Wikimedia Commons, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι σκλήθρες είναι γεμάτες μικρόβια και μπορούν εύκολα να μολύνουν το ανοιχτό δέρμα, επομένως να θυμάστε πάντα να αποστειρώνετε όταν τις αντιμετωπίζετε. Εάν έχετε μια σκλήθρα που έχει μπει εντελώς στο δέρμα, θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε την περιοχή με ένα αντισηπτικό και στη συνέχεια να την αφαιρέσετε με μια βελόνα αποστειρωμένη με βραστό νερό. Μόλις αποσπαστεί, μπορείτε να την αφαιρέσετε με ένα τσιμπιδάκι. Στη συνέχεια, πλύνετε την περιοχή με σαπούνι και νερό.

Ξεμπλοκάρισμα της αναπνοής

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν κάποιος έχει σταματήσει να αναπνέει, συνήθως υπάρχει κάποιο μπλοκάρισμα στους αεραγωγούς του. Γυρίστε το άτομο ανάσκελα, ελέγξτε το στόμα του και αφαιρέστε οτιδήποτε μπορεί να εμποδίσει την αναπνοή, ακόμα και υγρά. Για να ανοίξετε τον αεραγωγό, γείρετε το κεφάλι και σηκώστε το πηγούνι, τοποθετώντας το χέρι σας κοντά στην κορυφή του κεφαλιού ή του μετώπου. Εναλλακτικά, μπορείτε να εκτελέσετε αυτό που ονομάζεται «ώθηση γνάθου» τοποθετώντας τα δάχτυλά σας κάτω από τη γνάθο και πιέζοντας προς τα πάνω την κάτω γνάθο, χωρίς να μετακινήσετε τον λαιμό, για να ανοίξει το στόμα. Αυτό ανασηκώνει τη γλώσσα μακριά από τον αεραγωγό και βοηθά στη μείωση της απόφραξης του αέρα. Μετά από αυτό, κάντε μια κλίση της κεφαλής μέχρι να ανοίξουν οι αεραγωγοί.

Ουλές

brightside

Όταν πληγώνεστε, μπορεί να ανησυχείτε μήπως αποκτήσετε μια δυσάρεστη ουλή, αλλά υπάρχουν ορισμένα κόλπα που μπορείτε να κανετε για να αποτρέψετε τη δημιουργία ουλής. Η μαγειρική σόδα έχει απολυμαντικές ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού ουλής, που μπορεί να αφαιρέσει μια σκληρυμένη πέτσα και μπορεί ακόμη και να αποτρέψει τη μόλυνση. Όταν αντιμετωπίζετε μια ουλή με μαγειρική σόδα, είναι σημαντικό επίσης να αφήνετε το τραύμα να εκτίθεται στον ανοιχτό αέρα. Επιπλέον, η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να αναμιχθεί με νερό για να σχηματίσει ένα αντισηπτικό.

πηγή

Δείτε επίσης 8 Κόλπα Επιβίωσης αν Χαθείτε στην Άγρια Φύση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι Να Φορέσω Στο Γάμο Που Είμαι Καλεσμένη: 45 Σύνολα Και Tips Για Να Πάρεις Ιδέες

Τι Να Φορέσω Στο Γάμο Που Είμαι Καλεσμένη: 45 Σύνολα Και Tips Για Να Πάρεις Ιδέες

Νύχια Καλοκαίρι 2023: 25 Εντυπωσιακά Νύχια με Ωκεανούς για ένα Κομψό Καλοκαίρι

Νύχια Καλοκαίρι 2023: 25 Εντυπωσιακά Νύχια με Ωκεανούς για ένα Κομψό Καλοκαίρι