in

Στεγνωτήριο πάνω στο πλυντήριο: Πώς να τοποθετήσεις και να στοιβάξεις με ασφάλεια

Στεγνωτήριο πάνω στο πλυντήριο: Πώς να τοποθετήσεις και να στοιβάξεις με ασφάλεια
Στεγνωτήριο πάνω στο πλυντήριο: Πώς να τοποθετήσεις και να στοιβάξεις με ασφάλεια

Είτε έχετε ξεχωριστό δωμάτιο σαν πλυσταριό, είτε όχι, το να στοιβάξεις το στεγνωτήριο πάνω στο πλυντήριο θα σου εξοικονομήσει χώρο. Δεν έχουν σχεδιαστεί όλα τα πλυντήρια και στεγνωτήρια να στοιβάζονται οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε βάσει του κατασκευαστή της συσκευής εαν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ξεκινώντας

Πριν ξεκινήσετε να τοποθετήσετε το στεγνωτήριο πάνω στο πλυντήριο θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι στοιβάζονται και αυτό τι σημαίνει; Ότι και το στεγνωτήριο μπορεί να μπει επάνω σε πλυντήριο αλλά και ότι το πλυντήριο μπορεί να δεχτεί επάνω του στεγνωτήριο. Σε συσκευές που ήδη έχετε ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης το λεγόμενο manual, σε νέες συσκευές ρωτήστε τον πωλητή.

Πλυντήριο και Στεγνωτήριο: 10 Συμβουλές για να Παρατείνετε τη Διάρκεια Ζωής τους

Αφού επιβεβαιώσετε λοιπόν οτι οι δυο συσκευές στοιβάζονται τότε θα πρέπει να αγοράσετε μια βάση στήριξης στεγνωτηρίου που μπαίνει ανάμεσα τους και είναι ειδικά γι αυτό τον λόγο. Για να μπορούν οι συσκευές να “ενωθούν” η μία με την άλλη χωρίς προβλήματα και με ασφάλεια. Συνήθως αποτελείται από την βάση και λαστιχέχια ποδαράκια για να μην γλυστράει το στεγνωτήριο. Πολλές βάσεις έχουν ακόμα και συρτάρια στήριξης λεκάνης για να βγάζετε τα ρούχα ή ακομα και μίνι απλώστρα. Είναι στην δική σας ευχέρια τι θα αγοράσετε.

Βάλε μια στεγνή Πετσέτα στο στεγνωτήριο και μείωσε κατά 30% τον χρόνο στεγνώματος – Λειτουργεί πάντα και σίγουρα

Κανόνες ασφαλείας

  1. Δεν πρέπει να στοιβάζονται πλυντήρια και στεγνωτήρια που δεν προορίζονται για στοίβαξη. Επειδή είναι εμπρόσθιας φόρτωσης δεν σημαίνει ότι μπορούν και να στοιβάζονται.
  2. Η τοποθέτηση στεγνωτηρίου επάνω σε πλυντήριο πρέπει να γίνεται πάντα με ειδικό κιτ και αυτό γιατί κατά την λειτουργία από τους κραδασμούς μπορεί να τουμπάρει η επάνω μονάδα.
  3. Τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια είναι πολύ βαριά οπότε μην πάτε να κάνετε δουλίτσα μόνοι σας. Φωνάξτε ένα-δυο φίλους γεροδεμένους κατά προτίμηση γιατί θα τους χρειαστείτε.
  4. Ποτέ δεν βάζουμε το στεγνωτήριο από κάτω και το πλυντήριο από πάνω. Το πλυντήριο πάντα μπαίνει από κάτω και από πάνω το στεγνωτήριο και αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι το στεγνωτήριο είναι πιο ελαφρύ από το πλυντήριο. Το πλυντήριο εκτός ότι είναι βαρύτερη σαν συσκευή γεμίζει με ρούχα και νερό οπότε βαραίνει αρκετά.

Πώς να τοποθετήσεις στεγνωτήριο πάνω σε πλυντήριο

Αρχικά θα μετρήσεις τον χώρο που θες να τα τοποθετήσεις, αφήνωντας χώρο για να μπορείς να εργαστείς. Μετά τοποθέτησε το κιτ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Συνήθως οι οδηγίες περιλαμβάνουν:

  1. Μέτρηση και ευθυγράμμιση: Πρέπει να μετρήσεις το πλυντήριο και να ευθυγραμμίσεις το κιτ στήριξης επάνω στο πλυντήριο
  2. Βίδωμα της βάσης επάνω στο πλυντήριο: Για να μπορεί η βάση να μείνει σταθερή πρέπει να τοποθετήθει με ασφάλεια.
  3. Τοποθέτηση του στεγνωτηρίου (εδώ χρειάζονται οι φίλοι που λέγαμε παραπάνω) και ρύθμιση των ποδιών του στεγνωτηρίου για σταθερότητα αλλά να είναι και ίσιο. Τέλος συνήθως υπάρχουν κάποιες ασφάλειες που κουμπώνουν στα πόδια. Αυτό ήταν!

Δοκιμή των συσκευών.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τις συσκευές. Βάτλε από έναν κύκλο και στα δύο και ελέγξτε για ταλάντευση και δονήσεις. Αν χρειαστεί ρυθμίστε τα πόδια τα οποία εννοείται ότι πρέπει να είναι σταθερά και να πατάνε όλα.

Πότε να καλέσεις ειδικό

Αν κατά την προσπάθεια να στοιβάξετε τις συσκευές αντιμετωπίσετε πρόβλημα ή απλά δεν είσαστε και τόσο σίγουροι για την ασφάλεια τότε καλό είναι να φωνάξετε κάποιον ειδικό. Ειδικά αν είναι νέες οι συσκευές και δεν ξέρετε να συνδέσετε το νερό ή την αποχέτευση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

31 Δημιουργικοί Τρόποι για να Κρύψετε το Πλυντήριο – στεγνωτήριο!

φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Ιδέες για ένα ονειρεμένο παιδικό δωμάτιο

Ιδέες για ένα ονειρεμένο παιδικό δωμάτιο

Άφρισε η θάλασσα στη Ζάκυνθο: Τι λένε οι επιστήμονες

Άφρισε η θάλασσα στη Ζάκυνθο: Τι λένε οι επιστήμονες