in , , ,

Πλυντήριο και Στεγνωτήριο: 10 Συμβουλές για να Παρατείνετε τη Διάρκεια Ζωής τους

συμβουλές για λευκές συσκευές,χρήσιμα,
συμβουλές για λευκές συσκευές,χρήσιμα,

Υπάρχουν μερικά πράγματα σχετικά με τη σωστή φροντίδα των συσκευών των λευκών συσκευών μπάνιου ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Δεν το ξέρει κανένας: Το μοναδικό σκεύος που όλοι το βάζουν στο πλυντήριο πιάτων ενώ απαγορεύεται αυστηρά

Africa Studio/Shutterstock

Σταθεροποίηση: Όταν το πλυντήριό σας δεν είναι οριζόντιο, μπορεί να προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς, με αποτέλεσμα να μετακινείται στο πάτωμα. Όχι μόνο μπορεί να βλάψει τα αντικείμενα γύρω του, αλλά μπορεί να βλάψει σοβαρά το ίδιο το μηχάνημα. Αυτό το πρόβλημα διορθώνεται εύκολα με τη ρύθμιση των μπροστινών ποδιών. Ρυθμίζετε τα πόδια στο σωστό ύψος (ένα αλφάδι είναι χρήσιμο) και στη συνέχεια σφίγγετε το παξιμάδι ασφάλισης.

Καθαρισμός επιφάνειας: Το σκούπισμα της σκόνης και του υπερβολικού χυμένου απορρυπαντικού από το εξωτερικό των συσκευών είναι αναπόσπαστο στοιχείο της μακροζωίας τους. Σκουπίστε επίσης τις φλάντζες και τις γυάλινες πόρτες, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις σχισμές.

Αφαίρεση χνούδι: Μπορεί να νομίζετε ότι μόνο τα στεγνωτήρια μαζεύουν χνούδι στους αγωγούς και τις παγίδες χνουδιού, αλλά τα περισσότερα πλυντήρια συλλέγουν επίσης χνούδια κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης και τα στέλνουν στην αποχέτευση κατά τη διάρκεια του κύκλου αποστράγγισης. Πρέπει να σηκώνετε τον σωλήνα αποστράγγισης και να τον καθαρίζετε περιοδικά. Άλλα στεγνωτήρια έχουν ένα φίλτρο χνουδιού, το οποίο πρέπει να σύρετε έξω, να καθαρίσετε και να το επανατοποθετήσετε. Επίσης, εάν αρχίσετε τυχαία να αντιμετωπίζετε προβλήματα αποχέτευσης σε μια κοντινή κουζίνα ή μπάνιο, αυτό μπορεί να οφείλεται στο συσσωρευμένο χνούδι στους σωλήνες αποχέτευσης.

Δείτε ακόμη Τι κάνεις λάθος: 9 Λάθη που Καταστρέφουν τα Ρούχα και το Πλυντήριο

Σωλήνας παροχής νερού: Ο εύκαμπτος σωλήνας νερού που συνοδεύει το νέο σας πλυντήριο ενδέχεται τελικά να διαρρεύσουν ή να σπάσει. Είναι καλή πρακτική προληπτικής συντήρησης να τον ελέγχετε κατά καιρούς για τυχόν σημάδια φθοράς ή αδυναμίας. Εάν δείτε μια μικρή φουσκάλα στο λάστιχο του σωλήνα, μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι ρήξης. Οι περισσότεροι κατασκευαστές συνιστούν την αντικατάσταση τους κάθε 5 χρόνια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Υπερβολικό στέγνωμα: Όχι μόνο σπαταλά ενέργεια, αλλά μειώνει και τη διάρκεια ζωής των ρούχων σας. Προκαλεί επίσης άσκοπη φθορά στο στεγνωτήριο σας.

Αισθητήρας υγρασίας: Αν ψάχνετε για ένα νέο στεγνωτήριο, αναζητήστε έναν με αισθητήρα υγρασίας που θα κλείνει αυτόματα τον κύκλο όταν στεγνώσουν τα ρούχα σας.

Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή: Εάν δεν έχετε περίεργα παιδιά ή κατοικίδια, είναι καλή ιδέα να έχετε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου σας για να αφήσετε τον κάδο να αεριζετε ώστε να αποτρέψετε την εμφάνιση δυσάρεστης μυρωδιάς μούχλας.

Αερίστε σωστά το στεγνωτήριο: Το να αερίζετε σωστά το στεγνωτήριο δεν είναι μόνο καλό για το στεγνωτήριο, αλλά και για τη δική σας υγεία. Τα στεγνωτήρια που δεν αερίζονται σωστά μπορεί να δημιουργήσουν υπερβολικό χνούδι μέσα στο σώμα του στεγνωτηρίου και να απελευθερώσουν μονοξείδιο του άνθρακα στον χώρο διαβίωσής σας. Βεβαιωθείτε ότι ο εύκαμπτος σωλήνας εξαερισμού του στεγνωτηρίου δεν εκτείνεται περισσότερο από ό,τι συνιστά το εγχειρίδιο και ότι δεν υπάρχουν τσακίσματα ή χαλάσματα, τα οποία μπορούν να μαζέψουν χνούδι και να αποτελέσουν κίνδυνο πυρκαγιάς.

Καθαρίστε και το εσωτερικό: Καθαρίστε τους διανομείς και τα εξαρτήματα μία φορά το μήνα. Το σκούπισμα του εσωτερικού των κάδων είναι μια καλή ιδέα για να βεβαιωθείτε ότι τυχόν βαφή ρούχων παραμένει για να καταστρέψει τυχόν ανοιχτόχρωμα φορτία.

Προετοιμασία για διακοπές: Κλείστε την παροχή νερού και αποσυνδέστε το πλυντήριο και το στεγνωτήριο πριν φύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα αποτρέψει τυχόν τυχαία πλημμύρα ενώ λείπετε.

πηγή

Δείτε επίσης 8 Λάθη που Καταστρέφουν το Πλυντήριο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY κατασκευές κήπου με κεραμίδια,DIY κατασκευές κήπου,διακόσμηση κήπου,επαναχρησιμοποίηση,ιδέες διακόσμησης κήπου,

Μην Πετάς Τα Παλιά Κεραμίδια: 14 DIY Κατασκευές Κήπου που θα Λατρέψεις

διακόσμηση με κορνίζες με αποξηραμένα λουλούδια,καλοκαιρινή διακόσμηση,ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,

40 Ιδέες Καλοκαιρινής Διακόσμησης με Κορνίζες με Αποξηραμένα Λουλούδια