in , ,

Τι κάνεις λάθος: 9 Λάθη που Καταστρέφουν τα Ρούχα και το Πλυντήριο

λάθη πλυντηρίου,συμβουλές για το πλυντήριο,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,χρήσιμα
9 Λάθη που Καταστρέφουν τα Ρούχα και το Πλυντήριο

Μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο στη χρήση ενός πλυντηρίου: απλά βάζετε ρούχα, απορρυπαντικό, επιλέγετε πρόγραμμα και τελειώσατε. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια μεγάλη παρανόηση. Υπάρχουν μερικά διαδεδομένα λάθη που κάνει σχεδόν ο καθένας, χωρίς καν να γνωρίζει ότι μπορούν να καταστρέψουν τα ρούχα και το πλυντήριο μακροπρόθεσμα. Ρούχα: Πόσες φορές τα φοράμε πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο και ποια η θερμοκρασία που σκοτώνει τα μικρόβια

Χρησιμοποιείτε κάψουλες πλυσίματος για μικρά φορτία.

© Depositphotos.com

Οι κάψουλες πλυσίματος καταλαμβάνουν την πρώτη θέση όσον αφορά την ευκολία. Είναι απλές στη χρήση και την αποθήκευση και αποτελούνται από μια τέλεια μετρημένη δόση απορρυπαντικού.

Ωστόσο, κρύβουν ορισμένα σημαντικά μειονεκτήματα. Μία κάψουλα έχει σχεδιαστεί για τουλάχιστον ένα μεσαίο φορτίο. Αυτό σημαίνει ότι όταν την προσθέτουμε σε μικρά φορτία επιβαρύνουμε με επιπλέον χημικά τόσο τα ρούχα όσο και το πλυντήριο. Μπορεί να σχηματίσει υπερβολικό ίζημα στο εσωτερικό του πλυντηρίου και να καταστρέψει τις αντλίες και τον κινητήρα.

Ξεχνάτε να αερίσετε το πλυντήριο.

brightside

Όταν κλείνετε την πόρτα του πλυντηρίου αμέσως αφού βγάλετε τα ρούχα, το αφήνετε σε κατάσταση αυξημένης υγρασίας. Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί ένα τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Επομένως, είναι καλύτερο να το αφήσετε μισάνοιχτο για 15-20 λεπτά ή ακόμα και να το βοηθήσετε να στεγνώσει πιο γρήγορα σκουπίζοντας την επιφάνεια με ένα πανί μετά το πλύσιμο.

Χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό σε σκόνη αντί για υγρό.

© Depositphotos.com

Η σκόνη πλυντηρίου είναι ιδανική για την αφαίρεση σκληρών λεκέδων, γι’ αυτό και η χρήση της σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά λογική. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, το υγρό απορρυπαντικό είναι καλύτερο.

Πρώτα απ’ όλα, είναι καλύτερο για την προκαταρκτική επεξεργασία των λεκέδων. Δεύτερον, αφήνει λιγότερα ίχνη στα ρούχα. Και, τρίτον, είναι ασφαλέστερο για το πλυντήριο χάρη στις καλύτερες διαλυτότητες του σε σύγκριση με τη σκόνη ρούχων που μπορεί να φράξει το σύστημα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Προσθέτετε απορρυπαντικό ακριβώς πάνω στα ρούχα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η προσθήκη απορρυπαντικού ακριβώς πάνω στα ρούχα (ειδικά όταν πρόκειται για σκόνη) είναι κακή ιδέα για 2 λόγους. Πρώτον, το πλυντήριο έχει σχεδιαστεί με συγκεκριμένο τρόπο για κάποιο λόγο. Απελευθερώνει το απορρυπαντικό την κατάλληλη στιγμή και όταν αυτό δεν τηρείται, μπορεί απλώς να μην διαλυθεί πλήρως. Οδηγεί στον δεύτερο αρνητικό παράγοντα: το απορρυπαντικό μπορεί να παραμείνει στα ρούχα και να αφήσει λευκούς λεκέδες και ρίγες πάνω τους.

Δείτε ακόμη Γνωρίζεις τη Σόδα Πλυντηρίου; 10 Εκπληκτικές Χρήσεις για τη Σόδα Πλυντηρίου

Χρησιμοποιείτε μαλακτικά ρούχων.

© Depositphotos.com

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μαλακτικών ρούχων είναι το άρωμα και η απαλότητα. Ωστόσο, εκεί τελειώνουν τα οφέλη. Τεχνικά, τα μαλακτικά δεν συμβάλλουν στον καλύτερο καθαρισμό των ρούχων.

Αντίθετα, λιώνουν τα ρούχα με πετροχημικά. Επιπλέον, λερώνεται και το πλυντήριο. Τα μαλακτικά μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη μούχλας και να φράξουν το πλυντήριο και τους σωλήνες.

Προσθέτετε ανεπαρκή ποσότητα απορρυπαντικού.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα σκόνης πλυντηρίου δεν προστατεύετε τα ρούχα σας. Αντίθετα, μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού δεν θα πλύνει σωστά τα ρούχα. Μετά είναι λογικό να τα πλένετε πιο συχνά, κάτι που με τη σειρά του θα μειώσει τη διάρκεια ζωής τους.

Δεν καθαρίζετε τις τρίχες από τα ρούχα πριν τα πλύνετε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν υπάρχουν κατοικίδια στο σπίτι, είναι πολύ φυσικό τα ρούχα συχνά να είναι καλυμμένα με τις τρίχες τους. Αλλά δεν πρέπει να τα βάζετε κατευθείαν στο πλυντήριο γιατί μπορεί να το καταστρέψουν. Το θέμα είναι ότι οι τρίχες συσσωρεύονται σε σβώλους κατά το πλύσιμο, κάτι που μπορεί να φράξει το σύστημα αποχέτευσης, ακόμη και τον κινητήρα και να καταστραφεί.

Επομένως, είναι καλύτερα να αφιερώνετε μερικά λεπτά καθαρίζοντας τα ρούχα με ένα ρολό για χνούδι πριν τα πλύνετε, προκειμένου να αποφύγετε την ταλαιπωρία και το κόστος των επισκευών.

Βάζετε βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο ή σε ένα καλάθι άπλυτων.

© Depositphotos.com

Η υγρασία δημιουργεί ένα τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να μην βάλετε βρεγμένες πετσέτες ή ιδρωμένα αθλητικά ρούχα στο καλάθι άπλυτων ή στο πλυντήριο για πολύ καιρό πριν τα πλύνετε, αλλά στεγνώστε εάν δεν πρόκειται να τα πλύνετε αμέσως. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών και δεν θα επιβαρύνει την κατάσταση των ρούχων σας.

Αγνοείται την ύπαρξη μάλλινων μπαλών για στέγνωμα και μαλάκωμα υφασμάτων.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα μαλακτικά ρούχων είναι πιο δημοφιλή, γι’ αυτό και τα χρησιμοποιούν πολλοί, ενώ λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξη μάλλινων μπάλων. Ένα σετ από μάλλινες μπάλες καλής ποιότητας στεγνώνει, μαλακώνει, αποτρέπει τον στατικό ηλεκτρισμό των ρούχων και θα σας εξυπηρετήσει για 1.000 κύκλους πλυσίματος.

Δείτε επίσης Γιατί Βάζουν Πιπέρι στo Πλυντήριο. Το κόλπο που σίγουρα δεν γνωρίζετε!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γυναικεία κόλπα,κόλπα,χρήσιμα,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,υγεία,συμβουλές υγείας

10 Απλά Κόλπα που θα Χρειαστεί Κάθε Γυναίκα Τουλάχιστον μια Φορά στη Ζωή της

γεωμετρική διακόσμηση τραπεζαρίας,ιδέες γεωμετρικής διακόσμησης τραπεζαρίας,διακόσμηση τραπεζαρίας,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

36 Ιδέες Γεωμετρικής Διακόσμησης Τραπεζαρίας