in ,

Πότε χαλάει το Γιαούρτι: Μην το Πετάς – Χρήσεις για το ληγμένο γιαούρτι

Πότε χαλάει το Γιαούρτι: Μην το Πετάς - Χρήσεις για το ληγμένο γιαούρτι
Πότε χαλάει το Γιαούρτι: Μην το Πετάς - Χρήσεις για το ληγμένο γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια τροφή που έχουμε σχεδόν πάντα στο ψυγείο μας. Όμως πότε χαλάει το γιαούρτι και που μπορούμε να το χρησιμοποιοήσουμε αφού έχει λήξει;

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλεια και Επιθεώρηση Τροφίμων του USDA το γιαούρτι πρέπει να καταναλώνεται μέχρι την ημερομηνία λήξης του. Βέβαια σε πολλές περιτπώσεις το γιαούρτι μπορεί να καταναλωθεί και κάποιες μέρες μετά αν η εικόνα του και η μυρωδιά του είναι εντάξει, χωρίς όμως να μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι δεν θα σας πειράξει.

Ένα χαλασμένο γιαούρτι θα έχει πολύ ξινή γεύση καθώς τα βακτήρια που υπάρχουν μέσα σε αυτό συνεχίζουν σιγά-σιγά να ζυμώνουν τη λακτόζη σε γαλακτικό οξύ. Αν υπάρχουν επιβλαβή βακτήρια στο γιαούρτι αναπτύσσονται και αυτά με αποτέλεσμα αν το καταναλώσετε να καταλήξετε με τροφική δηλητηρίαση.

Πότε χαλάει το Γιαούρτι: Μην το Πετάς - Χρήσεις για το ληγμένο γιαούρτι
Πότε χαλάει το Γιαούρτι: Μην το Πετάς – Χρήσεις για το ληγμένο γιαούρτι

Τώρα αν εσείς όπως και πολύ κόσμος αρνείται να πετάξει το γιαούρτι μετά την ημερομηνία λήξης τουλάχιστον παρατηρήστε τα σημάδια που σας λένε αν είναι καλό για κατανάλωση ή όχι.

Σημάδια αν είναι καλό το γιαούρτι μετά την ημερομηνία λήξης

#1 Σωστή αποθήκευση

Το γιαούρτι πρέπει να φυλάσσεται αμέσως στο ψυγείο μετά την αγορά του γιατί αναπτύσσονται βακτήρια και μούχλα. Γιαούρτι που έχει μείνει πάνω απο 2 ώρες εκτός ψυγείου το ξεχνάς.

#2 Μυρωδιά και υφή

Μπορεί ένα γιαούρτι να μην μυρίζει άσχημα αλλά να έχει άσχημη υφή. Είτε πολύ νερουλό είτε πολύ πηχτό. Και εκεί το ξεχνάς.

#3 Αν έχετε γιαούρτι του κιλού

φροντίστε κάθε φορά που βάζετε μέσα κουτάλι για να πάρετε κάποια ποσότητα αυτό να είναι καθαρό και να κλείνετε ερμητικά την συσκευασία. Επίσης μην αποθηκεύετε στην πορτα του ψυγείου αλλά σε κάποιο ράφι και στο βάθος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#4 Αν έχετε πολύ γιαούρτι που λήγει

και δεν ξέρετε τι να το κάνετε βάλτε το στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη το γιαούρτι μπορεί να αντέξει ένα με δύο μήνες. Όταν το χρειαστείτε πχ σε κάποια συνταγή ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου και χρησιμοποιήστε το αμέσως. Σε καμία περίπτωση δεν το ξαναπαγώνουμε.

Τώρα αν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες για το γιαούρτι αν είναι χαλασμένο ή όχι και φυσικά δεν θέλετε να το πετάξετε σας έχουμε παρακάτω χρήσεις του ληγμένου γιοαυρτιού

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το γιαούρτι που έχει λήξει μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.

Λίπασμα για τα φυτά

Το γιαούρτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λίπασμα για τα φυτά σας. Ρίξτε το γιαούρτι μέσα σε νερό και μετά ποτίστε τα φυτά σας.

Γυάλισμα

Το γιαούρτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί να να γυαλίσετε τηγάνια και κατσαρόλες. Κάνει τέλεια δουλειά με το ατσάλι. Βάλτε γιαούρτι επάνω σε βαμβάκι και τρίψτε απαλά.

Μάσκα προσώπου

Μετά την ημερομηνία λήξης, το γιαούρτι μπορεί να γίνει σύμμαχος ομορφιάς για το δέρμα σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια εξαιρετική θρεπτική μάσκα προσώπου.

Ανακατέψτε στο γιαούρτι, δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι και μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού. Αυτή η μάσκα είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και προσφέρει σημαντικά οφέλη στο πρόσωπο. Οι γαλακτικές ζυμώσεις που περιέχει αυτή η τροφή θα σας βοηθήσουν να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα, ενώ το μέλι θρέφει απίστευτα το δέρμα.

φώτο freedmeov

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

5 Φυτά που Εμποδίζουν την Μούχλα στο Σπίτι

5 Φυτά που Εμποδίζουν την Μούχλα στο Σπίτι

Ένας Υπνάκος Καφεΐνης για να σας Γεμίσει Ενέργεια

Ένας Υπνάκος Καφεΐνης για να σας Γεμίσει Ενέργεια