in ,

5 Φυτά που Εμποδίζουν την Μούχλα στο Σπίτι

5 Φυτά που Εμποδίζουν την Μούχλα στο Σπίτι
5 Φυτά που Εμποδίζουν την Μούχλα στο Σπίτι

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι, απομακρύνοντας τις τοξίνες του με την απελευθέρωση οξυγόνου. Υπάρχουν όμως και ορισμένα φυτά που έχουν την επιπλέον ιδιότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξη της μούχλας.

Σύμφωνα με μια μελέτη του περιοδικού «Hortscience» του Πανεπιστημίου «Suez Canal» στην Αίγυπτο, η ύπαρξη συγκεκριμένων φυτών σε κλειστούς χώρους συνέβαλλε στο να μειωθούν τα αερομεταφερόμενα σωματίδια που δημιουργούν μούχλα, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που πλήττουν τα περισσότερα σπίτια και οδηγούν πολλές φορές σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η εμφάνιση μούχλας στα κτίρια προκαλείται συχνά από υπερβολική υγρασία, από ρωγμές στους τοίχους  στέγης ή εξαιτίας του ανεπαρκούς αερισμού.

Μια καλή λύση για να αποτρέψετε την εμφάνισή της εκτός από το να βεβαιωθείτε ότι δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω είναι να δημιουργήσετε έναν εσωτερικό κήπο με τα εξής πέντε φυτά:

Φυτά που Εμποδίζουν Την Μούχλα

Ασπιδίστρα

Φυτά που Εμποδίζουν Την Μούχλα
Φυτά που Εμποδίζουν Την Μούχλα

Στο πείραμα του επιστημονικού περιοδικού, η παρουσία αυτού του φυτού στον κλειστό χώρο άφησε ενεργό μόλις το 5,8% της αποικίας της μούχλας.

Η απιδίστρα είναι γνωστή για την ανθεκτικότητά της σε συνθήκες υγρασίας, καθώς μπορεί και ευδοκιμεί σε υγρές περιοχές όπου η μούχλα μπορεί να προκαλεί πρόβλημα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επίσης θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου σε σημεία όπου το φως δεν είναι επαρκές και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Χλωρόφυτο

Το φυτό αυτό  έχει την ιδιότητα να ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα, γι’ αυτό και πολύ συχνά το συναντάμε σε σημεία που συγκεντρώνουν ατμούς όπως η κουζίνα και το μπάνιο.

Σύμφωνα με τη μελέτη το χλωρόφυτο μείωσε σημαντικά τα αερομεταφερόμενα σωματίδια μούχλας, ενώ παράλληλα συνέβαλλε και στον καθαρισμό του αέρα από τους ρύπους. Επομένως ένας χώρος με έντονη υγρασία όχι μόνο δεν βλάπτει το φυτό, αλλά το βοηθά να ευδοκιμήσει.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετείται σε σημείο με έμμεσο φως και να ποτίζεται κάθε 4-5 μέρες.

Δράκαινα Mαρτζινάτα

Η δράκαινα στη μελέτη του επιστημονικού περιοδικού βελτίωσε την ποιότητα του αέρα ενώ παράλληλα μείωσε τα σωματίδια της μούχλας.

Συνεπώς το φυτό αυτό συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο υγιεινού περιβάλλοντος στο εσωτερικό του σπιτιού.

Πόθος

Μια από τις πιο σημαντικές ιδιότητες του φυτού ο καθαρισμός του αέρα, ενώ στη μελέτη κατάφερε να σημειώσει την καλύτερη βαθμολογία, αφήνοντας στον χώρο μόνο το 0,4% των σωματιδίων της μούχλας.

Η προσαρμοστικότητά του σε διαφορετικές συνθήκες φωτός και η δυνατότητα να καλλιεργείται με διάφορους τρόπους (είτε να αναρριχάται είτε όχι), το καθιστούν μια ευέλικτη επιλογή για πολλούς εσωτερικούς χώρους.

Συγγόνιο

Το συγγόνιο προέρχεται από τα τροπικά δάση της Λατινικής Αμερικής, ευδοκιμεί σε ένα υγρό περιβάλλον και «αγαπά» το έμμεσο φως. Τα όμορφα φύλλα του προσφέρουν όμορφη αισθητική σε έναν χώρο και ξεχώρισε και στο πείραμα του επιστημονικού περιοδικού «Hortscience».

Οι ιδιότητές του σύμφωνα με το spirossoulis το καθιστούν ιδανικό για χώρους όπως μπάνια ή κουζίνες, όπου η μούχλα βρίσκει συχνά ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να αναπτυχθεί.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τροφική δηλητηριάση: Πώς θα τσεκάρεις 12 τρόφιμα αν περιέχουν χημικά και αν είναι ιδανικά για να τα φας

Τροφική δηλητηρίαση: Πώς θα τσεκάρεις 12 τρόφιμα αν περιέχουν χημικά και αν είναι ιδανικά για να τα φας

Πότε χαλάει το Γιαούρτι: Μην το Πετάς - Χρήσεις για το ληγμένο γιαούρτι

Πότε χαλάει το Γιαούρτι: Μην το Πετάς – Χρήσεις για το ληγμένο γιαούρτι