Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να μένουν μακριά από αυτήν όποτε είναι δυνατόν. Ωστόσο, πρέπει να μαγειρέψετε. Και μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, ακόμη και να απολαύσετε τη μαγειρική σας εμπειρία, με μερικά έξυπνα κόλπα.14 Γαστρονομικά Μυστικά της Ανατολής για να Προσθέσετε Λίγη Νοστιμιά στη Μαγειρική σας
Αν θέλετε να ψήσετε καλαμπόκι και να μην χάσετε χρόνο για να το ξεφλουδίσετε, βάλτε το με τις φλούδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 30 λεπτά.
Για να μην καεί, κρατήστε το σε νερό για περίπου 20 λεπτά πριν.
Εάν το φαγητό σας έχει λίπος και αλάτι, δοκιμάστε να το ραντίσετε με χυμό λεμονιού ή λάιμ για νέα γεύση.
Για να μην πιτσιλίσει η σάλτσα το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων, ρίξτε την στον πάτο του πιάτου και από πάνω ρίξτε τα ζυμαρικά.
Τα ζυμαρικά θα ζεσταθούν πιο γρήγορα και η σάλτσα θα μείνει στη θέση της.
Αν μαγειρεύετε κάτι με λιωμένη σοκολάτα, προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τη γεύση της.
Για να ισορροπήσετε την οξύτητα της σάλτσας ντομάτας, προσθέστε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στην αρχή του μαγειρέματος.
Αν η ζύμη κολλάει στα πλαϊνά του μπολ, δοκιμάστε να τη ζυμώσετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Δείτε ακόμη 15 Κόλπα Μαγειρικής που ελάχιστοι γνωρίζουν και θα άφηναν άφωνο και τον Άκη Πετρετζίκη
Αν μαρινάρετε το κρέας σε ανανά, μην το αφήνετε για περισσότερο από 20-30 λεπτά. Τα οξέα θα το μετατρέψουν σε χυλό.
Η γεύση του μαύρου πιπεριού θα γίνει πολύ πιο αισθητή αν το προσθέσετε σε ένα μαγειρεμένο ή σχεδόν μαγειρεμένο φαγητό. Το άρωμα θα είναι επίσης πολύ πιο δυνατό.
Εάν το τηγάνι σας είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, ζεσταίνετε το πρώτα πριν προσθέσετε λάδι.
Για να ελέγξετε αν το τηγάνι είναι αρκετά ζεστό, ρίξτε λίγο νερό. Τα σταγονίδια πρέπει να «κυλήσουν» σε όλη την επιφάνεια.
Ένα φίλτρο τσαγιού λειτουργεί φανταστικά για να πασπαλίσετε ομοιόμορφα άχνη ζάχαρη.
Τα μαχαίρια ψωμιού είναι καλό να τα χρησιμοποιείτε για φρούτα και λαχανικά με μαλακό πολτό και άφθονο χυμό.
Για να αποτρέψετε τα τσόφλια αυγού στο φαγητό σας, σπάστε τα αυγά σε επίπεδη επιφάνεια και όχι σε γωνίες.
Δείτε επίσης 12 Συμβουλές Μαγειρικής που Μπορούν να σας Σώσουν