in , , ,

10 Συμβουλές για να μυρίζετε όμορφα και να αποφύγετε την δυσάρρεστες σωματικές οσμές – Μυρίζουμε ό΄,τι τρώμε

10 Συμβουλές για να μυρίζετε όμορφα και να αποφύγετε την δυσάρρεστες σωματικές οσμές - Μυρίζουμε ό΄,τι τρώμε
10 Συμβουλές για να μυρίζετε όμορφα και να αποφύγετε την δυσάρρεστες σωματικές οσμές - Μυρίζουμε ό΄,τι τρώμε

Υπάρχουν περίπου 400 διαφορετικοί τύποι υποδοχέων στη μύτη μας που μας βοηθούν να νιώθουμε διαφορετικές μυρωδιές, από ευχάριστες έως αηδιαστικές. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι δεν χρησιμοποιούμε μόνο την όσφρησή μας για να μάθουμε αν το φαγητό έχει χαλάσει ή όχι.

Οι μυρωδιές μας βοηθούν να επιλέξουμε τον κατάλληλο σύντροφο, να γνωρίζουμε την κατά προσέγγιση ηλικία ενός ατόμου και να καταλάβουμε αν είναι άρρωστο ή όχι. Έτσι, δεν είναι περίεργο που πολλοί από εμάς θέλουμε να μυρίζουμε όμορφα. Ευτυχώς με μερικές απλές συμβουλές θα μυρίζετε σαν τριαντάφυλλο χωρίς να καταφύγετε σε ακριβά και βαριά αρώματα. 10 Καθημερινές Συνήθειες που Κάνουν το Αποσμητικό Λιγότερο Αποτελεσματικό

Περιορίστε την ποσότητα κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στη διατροφή σας.

© Taz / Flickr, © CC BY 2.0 DEED, © Blue Bird / Pexels

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φαγητό που εμφανίζεται πιο συχνά στο τραπέζι μας μπορεί να επηρεάσει την οσμή του ιδρώτα μας. Για παράδειγμα, το κόκκινο κρέας περιέχει μεγάλη ποσότητα λιπαρών οξέων και αν το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει αυτές τις ουσίες, η μυρωδιά του ιδρώτα μπορεί να γίνει ασφυκτικά οξυμένη.

Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, μπορούν επίσης να προκαλέσουν πολλά προβλήματα. Εάν το θείο σε αυτά φτάσει στα βακτήρια που ζουν στην επιφάνεια του δέρματος, αρχίζουν να παράγουν μια δυσάρεστη μυρωδιά σάπιων αυγών. Επιπλέον, ο οργανισμός ορισμένων ανθρώπων δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί πλήρως την ουσία τριμεθυλαμίνη, η οποία βρίσκεται στα φασόλια, τα αυγά και το γάλα. Ως αποτέλεσμα, αυτή η οργανική ένωση απεκκρίνεται μέσω των πόρων, προσδίδοντας στο άτομο μια μυρωδιά μούχλας και ψαρίλας.

brightside

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε εντελώς την διατροφή σας χωρίς τη σύσταση διατροφολόγου, αλλά μπορείτε να προσπαθήσετε να μειώσετε την ποσότητα ορισμένων τροφών. Επίσης, είναι κάλο να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες και φρέσκα φρούτα. Πολλοί δερματολόγοι προτείνουν τη λήψη βρώσιμου αιθέριου ελαίου μέντας, καθώς μπορεί να βελτιώσει την οσμή του ιδρώτα.

Μην πίνετε πολύ καφέ.

© Steven Pisano / Flickr, © CC BY 2.0 DEED

Το σώμα μας αρχίζει να εκπέμπει μια δυσάρεστη οσμή όταν τα βακτήρια στην επιφάνεια του δέρματος έρχονται σε επαφή με τον ιδρώτα. Τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές και το τσάι, διεγείρουν ορισμένους ιδρωτοποιούς αδένες, το σώμα παράγει περισσότερα υγρά, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι ότι ο ιδρώτας σας θα μυρίζει πιο έντονα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το νερό, από την άλλη, βοηθά να απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη οσμή. Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, όλες οι οσμές που απελευθερώνονται γίνονται πιο έντονες, ειδικά αυτές που προέρχονται από το στόμα. Μερικοί ειδικοί προτείνουν να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Θα πρέπει να φροντίζετε σωστά τα ρούχα σας.

brightside

Μερικές φορές η μυρωδιά δεν προέρχεται από το σώμα μας, αλλά από τα ρούχα μας. Για το λόγο αυτό, τα ιδρωμένα ρούχα πρέπει να πλένονται από μέσα προς τα έξω, ώστε το απορρυπαντικό να αντιμετωπίζει καλύτερα τις ουσίες που περιέχουν δυσάρεστες οσμές. Εάν τα ρούχα σας μυρίζουν πολύ άσχημα, μπορείτε απλά να τα μουλιάζετε σε διάλυμα ξιδιού πριν τα πλύνετε.

Αλλά είναι καλύτερα να απαλλαγείτε από το μαλακτικό πλυντηρίου. Καλύπτει το ύφασμα με μια λεπτή μεμβράνη που εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα. Εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι ιδρώνουν περισσότερο και τα βακτήρια που εκπέμπουν δυσάρεστες οσμές πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα.

brightside

Μην πιέζετε τα ρούχα σφιχτά όταν τα βάζετε στην ντουλάπα. Αυτό διακόπτει την κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό και κάνει τα ρούχα να νοτίζουν γρήγορα. Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, αλλά είναι καλύτερο να αφήσετε ένα μικρό χώρο μεταξύ των αντικειμένων.

Σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακό σαπούνι.

brightside

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά πλενόμαστε στο ντους, ορισμένα βακτήρια παραμένουν στο δέρμα μας. Αυτό δεν είναι κακό, γιατί αυτό το μικροβίωμα σχηματίζει το φυσικό άρωμα που πολλοί άνθρωποι γύρω μας βρίσκουν ελκυστικούς. Επομένως, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ συχνά αντιβακτηριακό σαπούνι.

Αυτό το καλλυντικό προϊόν μπορεί να διαταράξει τη φυσική ισορροπία και να καταστρέψει χρήσιμους μικροοργανισμούς που θα αντικατασταθούν από επιβλαβή βακτήρια. Και αυτό οδηγεί στην εμφάνιση δυσάρεστης οσμής. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα ήπιο, απαλό σαπούνι.

Πρέπει να στεγνώνεστε σωστά μετά το ντους.

© Yaroslav Shuraev / Pexels

Αφού κάνετε ντους, θα πρέπει να σκουπίζετε καλά ολόκληρο το σώμα σας με μια καθαρή πετσέτα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που συνήθως ιδρώνουν περισσότερο. Τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την απελευθέρωση της δυσάρεστης οσμής εμφανίζονται πιο γρήγορα σε ένα υγρό περιβάλλον, επομένως μην φοράτε τα ρούχα σας όταν το σώμα σας είναι ακόμα υγρό.

Δείτε ακόμη Καταναλώνετε Πολύ Πρωτεΐνη; Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας

Η τακτική άσκηση βοηθά επίσης.

© Ivan Radic / Flickr, © CC BY 2.0 DEED

Συνδέουμε την έντονη άσκηση με την παραγωγή ιδρώτα, επομένως φαίνεται απίθανο η άσκηση να δώσει στο σώμα μας ένα ωραίο άρωμα. Αλλά οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η τακτική εφίδρωση μπορεί να επαναφέρει τη φυσική οσμή του δέρματός σας. Όσο πιο συχνά ο ιδρώτας καθαρίζει τους αδένες, τόσο πιο ωραία είναι η μυρωδιά.

Δεν είναι όλα τα φλοράλ αρώματα ευχάριστα.

© Nan Palmero / Flickr, © CC BY 2.0 DEED

Το άρωμα είναι ένα από τα πράγματα που χρησιμοποιούμε για να αξιολογήσουμε αν μας αρέσει ένα άτομο ή όχι. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι των οποίων τα αρώματα είναι παρόμοια αισθάνονται μεγαλύτερη συμπάθεια ο ένας για τον άλλον και αναπτύσσουν πιο ζεστές σχέσεις πιο γρήγορα. Άρα η επιθυμία μας να μυρίζουμε ευχάριστα στους άλλους ανθρώπους είναι λογική.

Παραδόξως, ένα από τα πειράματα έδειξε ότι στους περισσότερους άνδρες αρέσει η φυσική μυρωδιά των γυναικών. Επιπλέον, όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των οιστρογόνων στο σώμα μιας γυναίκας, τόσο πιο ελκυστικό είναι το άρωμά της. Ταυτόχρονα, οι άνδρες δεν αγαπούν πολύ τα φλοράλ αρώματα. Εξαιρούνται τα αρώματα κρίνου της κοιλάδας, τριαντάφυλλου και βανίλιας.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την οσμή του σώματός σας.

© Alexandra E Rust / Flickr, © CC BY 2.0 DEED

Η οσμή του σώματος επηρεάζεται επίσης από την ψυχική κατάσταση ενός ατόμου. Εάν είστε νευρικοί, υπό συνεχή πίεση ή έλλειψη ύπνου, η μυρωδιά μπορεί να γίνει δυσάρεστη. Ταυτόχρονα, η χρήση αρωματικών ουσιών στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε. Τα αρώματα λεβάντας και χαμομηλιού είναι τα καλύτερα για ηρεμία. Και αν βάλετε αρωματικά έλαια σε καθαρά σεντόνια και μαξιλάρια, θα μυρίσετε όμορφα και μετά από μια βραδινή ξεκούραση.

Δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας ένα μεγάλο μπουκάλι άρωμα.

brightside

Δεν είναι απαραίτητο να ψεκάζεστε άρωμα πολλές φορές την ημέρα. Πρώτον, δεν είναι πραγματικά βολικό να κουβαλάτε ένα μεγάλο μπουκάλι στην τσάντα σας και δεύτερον, η πολύ έντονη μυρωδιά απλώς θα ενοχλήσει τους άλλους αντί να προκαλέσει το θαυμασμό.

Συνίσταται να έχετε μερικούς βαμβακερούς δίσκους ντεμακιγιάζ εμποτισμένους με άρωμα. Και αν χρειαστεί, σκουπίστε απαλά τις απαραίτητες περιοχές με αυτούς, όπως τους καρπούς ή τον λαιμό. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί άρωμα, αλλά διατηρεί και μια ευχάριστη οσμή στο σωστό επίπεδο. Αξίζει επίσης να αφήσετε το άρωμα να στεγνώσει εντελώς πριν φύγετε από το σπίτι, διαφορετικά το άρωμα θα εξαφανιστεί γρήγορα.

Αφήστε τα συμβατικά αντιιδρωτικά.

brightside

Δεν λειτουργούν όλα τα αποσμητικά με τον ίδιο τρόπο. Ορισμένα από αυτά περιέχουν ειδικές ουσίες που μειώνουν τον αριθμό των βακτηρίων. Η χρήση αυτών των προϊόντων οδηγεί στο γεγονός ότι διαταράσσεται η μικροχλωρίδα στην περιοχή της μασχάλης. Σε μερικούς ανθρώπους, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή μικροοργανισμών που παράγουν άσχημες οσμές.

Εάν συμβαίνει αυτό, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση προβιοτικών αποσμητικών, τα οποία καταστρέφουν μόνο τα «κακά» βακτήρια και έτσι εξαλείφουν τη δυσάρεστη οσμή. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να φτιάχνουν μόνοι τους αποσμητικό από μηλόξυδο, μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού, που έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Αλλά αυτό το αποσμητικό πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.

Δείτε επίσης 10 σίγουρες λύσεις για την δυσάρεστη αναπνοή

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φτιάξε μόνος σου πανίσχυρο καθαριστικό jel για την λεκάνη τουαλέτας για να διώξεις άλατα, πουρί και κίτρινους λεκέδες

Φτιάξε μόνος σου πανίσχυρο καθαριστικό jel για την λεκάνη τουαλέτας για να διώξεις άλατα, πουρί και κίτρινους λεκέδες

Διακοσμήστε το σπίτι με Βάζα και Λουλούδια: 17 ιδέες

Διακοσμήστε το σπίτι με Βάζα και Λουλούδια: 17 ιδέες