in , , ,

10 Καθημερινές Συνήθειες που Κάνουν το Αποσμητικό Λιγότερο Αποτελεσματικό

αποσμητικό,λιγότερο αποτελεσματικό,καθημερινές συνήθειες,φροντίδα σώματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα
10 Καθημερινές Συνήθειες που Κάνουν το Αποσμητικό Λιγότερο Αποτελεσματικό

Όλοι βασιζόμαστε στο αποσμητικό για να αποτρέψουμε τον ιδρώτα και τη μυρωδιά που μπορεί να προκαλέσει. Ωστόσο, το να μην γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ αυτού του προϊόντος και ενός αντιιδρωτικού, καθώς και να μην γνωρίζετε πώς να το χρησιμοποιείτε σωστά, μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Σας έχει συμβεί ποτέ ότι, παρά το καθημερινό ντους και την εφαρμογή αποσμητικού, μυρίζετε άσχημα; Αυτό οφείλεται σε 10 καθημερινές συνήθειες που κάνουν το αποσμητικό λιγότερο αποτελεσματικό. 12 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αποσμητικό (εκτός από τον προφανή)

Το φοράτε νομίζοντας ότι είναι αντιιδρωτικό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει πάντα να έχετε υπόψη σας είναι ότι το αποσμητικό και το αντιιδρωτικό είναι 2 εντελώς διαφορετικά προϊόντα. Το πρώτο θεωρείται καλλυντικό και προορίζεται να καταστέλλει ή τουλάχιστον να περιορίζει τις δυσάρεστες οσμές. Συνήθως βασίζονται στο οινόπνευμα και όταν εφαρμόζονται προκαλούν οξίνηση στο δέρμα. Αυτό κάνει το δέρμα ένα λιγότερο ελκυστικό περιβάλλον για βακτήρια, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσοσμία του σώματος.

Τα αντιιδρωτικά, από την άλλη πλευρά, δεν είναι για να καλύψουν τις μυρωδιές αλλά για να εμποδίσουν τον ιδρώτα. Στην πραγματικότητα, θεωρούνται ως φάρμακα σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, επειδή προορίζονται να επηρεάσουν μια συγκεκριμένη σωματική λειτουργία. Μερικά από τα ενεργά συστατικά που παρασκευάζονται περιλαμβάνουν άλατα αλουμινίου, τα οποία φράζουν προσωρινά τους πόρους του ιδρώτα, μειώνοντας έτσι την ποσότητά του.

Χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Το προϊόν που θα επιλέξετε εξαρτάται από τις καθημερινές σας ανάγκες. Εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είστε πολύ σωματικά ενεργοί, τότε επιλέξτε ένα αποσμητικό, το οποίο διαρκεί συνήθως περίπου 8 ώρες. Αλλά εάν η ημέρα σας είναι πιο απαιτητική, τότε ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα αντιιδρωτικό. Η επίδρασή του μπορεί να διαρκέσει από 24 έως 72 ώρες και είναι ειδικά σχεδιασμένο για άτομα που είναι επιρρεπή σε έντονη εφίδρωση, σε άτομα που εκτίθενται σε έντονα συναισθήματα ή υψηλές θερμοκρασίες και σε όσους ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες.

Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, έχετε ευαίσθητο δέρμα στις μασχάλες σας και υποφέρετε από ερεθισμό, η περιστασιακή εφαρμογή είναι καλύτερη.

Φοράτε πολύ αποσμητικό.

Ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος, η ποσότητα αποσμητικού που πρέπει να εφαρμόζετε ενδέχεται να διαφέρει. Εάν χρησιμοποιείτε αποσμητικά σπρέι, ψεκάστε το 15 εκατοστά μακριά από τη μασχάλη σας. Μπορείτε να προσδιορίσετε πόσο αποσμητικό θα εφαρμόσετε σύμφωνα με αυτό που δείχνει ο κατασκευαστής του σπρέι. Κατά κανόνα, ο ψεκασμός κάθε μασχάλης για περίπου 2 δευτερόλεπτα πρέπει να είναι αρκετός.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εάν το αποσμητικό σας είναι roll-on, εφαρμόστε το στη μασχάλη σας μερικές φορές για ομοιόμορφη κάλυψη. Εάν προτιμάτε σε μορφή στικ, πρέπει απλώς να το εφαρμόσετε 2 έως 3 φορές και τελειώσατε!

Δεν λαμβάνετε υπόψη την ευαισθησία του δέρματός σας.

Εάν παρουσιάσετε επίμονο εξάνθημα στη μασχάλη, ενδέχεται να έχετε αλλεργία στο αποσμητικό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν καλύτερα να αναζητήσετε μια εναλλακτική λύση. Δοκιμάστε αποσμητικό ειδικά για ευαίσθητο δέρμα και που δεν περιέχει άλατα αλουμινίου, αρώματα ή χρωστικές καθώς αυτά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και ερεθισμό.

Από την άλλη πλευρά, λάβετε υπόψη ότι τα συντηρητικά των αποσμητικών μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργικό εξάνθημα ή ερεθισμό. Για παράδειγμα, τα parabens είναι ένας τύπος συντηρητικού που κάποτε βρίσκονταν εύκολα σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως τα σαμπουάν. Ενώ οι περισσότερες εταιρείες αποσμητικών έχουν σταματήσει να τα χρησιμοποιούν, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα αποσμητικά που περιέχουν ίχνη τους.

Το εφαρμόζετε αμέσως μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση.

Αφού ξυρίσετε ή αποτριχώσετε τις μασχάλες σας, είναι καλύτερα να περιμένετε λίγο πριν εφαρμόσετε άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του αποσμητικού. Η εφαρμογή του σε φρεσκοκομμένο δέρμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Πάντα πρέπει να αφήνετε το δέρμα σας να ξεκουραστεί για λίγο ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες ερεθισμού από το αποσμητικό.

Δείτε ακόμη 9 Πρωινά Κόλπα που θα σας Σώσουν εάν Δεν Έχετε Χρόνο για Ντους

Φοράτε το ίδιο αποσμητικό όταν ασκείστε και όταν εργάζεστε.

Κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης, η φυσική αντίδραση του σώματος είναι να παράγει πολύ ιδρώτα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το αποσμητικό που συνήθως φοράτε μπορεί να μην είναι αρκετό για να σας κρατήσει απαλλαγμένο από έντονες οσμές. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να φοράτε ένα ειδικό αποσμητικό ειδικά κατασκευασμένο για χρήση σε αθλητικές δραστηριότητες. Μπορείτε ακόμη να βρείτε φυσικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Φοράτε συνθετικά υφάσματα τις ζεστές μέρες.

Το να φοράτε σφιχτά ρούχα, ειδικά αυτά που είναι σφιχτά κάτω από τα χέρια, μπορεί να προκαλέσει λεκέδες στις μασχάλες των ρούχων και να σας κάνουν να ιδρώνετε περισσότερο. Επομένως, κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών ημερών, φορέστε χαλαρά ρούχα από αναπνεύσιμα υφάσματα, όπως βαμβάκι και λινό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είστε επιρρεπείς σε έντονη εφίδρωση. Το να φοράτε τα κατάλληλα ρούχα θα επιτρέψει στο σώμα σας να παραμείνει δροσερό ενώ ταυτόχρονα θα αποτρέψει τις κακές οσμές λόγω εφίδρωσης.

Δεν ενυδατώνεστε αρκετά.

Μεγάλο μέρος της ενυδάτωσης του σώματος προέρχεται από τις τροφές. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τα πιο ενυδατικά τρόφιμα, μερικά από τα οποία περιέχουν σχεδόν εξ ολοκλήρου νερό. Αυτό ισχύει για το καρπούζι, τις φράουλες, το πεπόνι, τα πορτοκάλια, τα αγγούρια και το μαρούλι και πολλά άλλα.

Το να πίνετε αρκετό νερό και να τρώτε αυτά τα είδη τροφών μπορεί να διατηρήσει το σώμα σας ενυδατωμένο και να αποτρέψει την υπερβολική εφίδρωση των μασχαλών.

Φοράτε τα ίδια ρούχα περισσότερες από μία φορές.

Εάν σκοπεύατε να φορέσετε ξανά το αγαπημένο σας πουκάμισο χωρίς να το πλύνετε, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Ενώ είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να πλένετε όλα τα ρούχα σας κάθε φορά που τα φοράτε, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι μυρωδιές μπορούν να απορροφηθούν από αυτά τα υφάσματα. Εάν για οποιονδήποτε λόγο είστε επιρρεπείς σε έντονη εφίδρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ίσως χρειαστεί να πλένετε τα ρούχα σας πιο συχνά. Μπορείτε επίσης να φορέσετε ένα κοντομάνικο μπλουζάκι κάτω από τα ρούχα σας για να καλύψετε τις μασχάλες σας και να αποτρέψετε την εξάπλωση της οσμής.

Φοράτε αποσμητικό ακόμη και όταν δεν χρειάζεται.

Σύμφωνα με το γενετικό σας υπόβαθρο, ο ιδρώτας σας θα είναι λίγο ή πολύ εμφανής χάρη στα βακτήρια που προκαλούν μυρωδιές στις μασχάλες. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στο περιοδικό Journal of Investigative Dermatology, τα άτομα που έχουν το γονίδιο ABCC11 είναι αρκετά τυχερά ώστε να μην παράγουν καθόλου οσμές. Ωστόσο, οι περισσότεροι εξακολουθούν να φορούν αποσμητικό χωρίς να χρειάζεται.

Μπορείτε να κάνετε μια γενετική εξέταση για να μάθετε αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που δεν παράγουν οσμές και σώζετε τον εαυτό σας από περιττές αγορές και χημικές εκθέσεις.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό στικ! {Συνταγή}

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μετατροπή τζιν,ιδέες μετατροπής τζιν,επαναχρησιμοποίηση τζιν,DIY κατασκευές με τζιν

4 Απλές DIY Ιδέες Μετατροπής Τζιν για να κάνετε Σήμερα! Φώτος και Βίντεο

διακόσμηση υπνοδωματίου,διακόσμηση σπιτιού,σπίτι,καλοκαιρινή διακόσμηση

33 Ιδέες Καλοκαιρινής Διακόσμησης Υπνοδωματίου