in , , ,

Αφυδατωμένα και Ξηρά Μαλλιά: Η φυσική αντιμετώπιση και πώς να τα επαναφέρετε

Αφυδατωμένα και Ξηρά Μαλλιά: Η φυσική αντιμετώπιση και πώς να τα επαναφέρετε
Αφυδατωμένα και Ξηρά Μαλλιά: Η φυσική αντιμετώπιση και πώς να τα επαναφέρετε

Τα ξηρά μαλλιά είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ειδικά οι γυναίκες. Παρακάτω όμως θα σου πω τι πρέπει να κάνεις για την σωστή αντιμετώπιση αλλά και αναστροφή του προβλήματος.

Αφυδατωμένα και ξηρά μαλλιά, λύσεις και αντιμετώπιση

Τα ξηρά, θαμπά και αφυδατωμένα μαλλιά έχουν πολλές αιτίες. Μια από αυτές είναι η έλλειψη της σωστής φροντίδας αλλά και τα λάθος προϊόντα που πιθανόν χρησιμοποιείς. Άλλες αιτίες βέβαια μπορεί να είναι η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές ή απλά η ψυχολογία μας. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει αρκετές αλλαγές στο δέρμα αλλά και τα μαλλιά μας. Σίγουρα έχεις ακούσει ανθρώπους που άσπρισαν τα μαλλιά τους μέσα σε μια νύχτα από την στεναχώρια. Τέλος η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Παρακάτω θα δούμε μαζί μερικές φυσικές λύσεις για να σταματήσουν τα μαλλιά σου να είναι σαν “άχυρο”

ξηρά και μπερδεμένα μαλλιά

Σταμάτα να Λούζεσαι κάθε μέρα

Το τριχωτό της κεφαλής έχει την δική του φυσική λιπαρότητα. Αν λούζεσαι συχνά πιστεύοντας ότι θα καταφέρεις ένα καλό αποτέλεσμα πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο. Όσο πιο συχνά λούζεσαι τόσο περισσότερο αφυδατώνονται τα μαλλάκια σου. Προσπάθησε να λούζεσαι 1-2 φορές την εβδομάδα.

Ποτέ καυτό νερό στα μαλλιά

Τα μαλλιά κανονικά θα έπρεπε να λούζονται με παγωμένο νερό. Ξέρω μπρρρρ ξεπάγιασες.. Εντάξει μπορείς να λουστείς με χλιαρό προς ζεστό. Αν αντέχεις βέβαια κάνε το τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο.

Φυσική μάσκα με λάδι καρύδας

Τα μαλλιά μας, ειδικά το καλοκαίρι χρειάζονται μία έξτρα ενυδάτωση. Αν θέλεις να τα αναζωογονήσεις με φυσικό τρόπο και να γίνουν μαλακά, σου έχω τη λύση. Άπλωσε λάδι καρύδας από τη μέση της τρίχας σου μέχρι τις άκρες και άφησε το όση ώρα θέλεις. Μπορείς να το βάλεις το βράδυ και να ξεπλύνεις το πρωί ή αλλιώς ακόμα και 10 λεπτά εφαρμογής, έχουν αποτελέσματα. Το λάδι καρύδας χαρίζει ενυδάτωση σε όλο το σώμα σου και είναι ένα συστατικό που η φύση μας προσφέρει απλόχερα.

Η χρήση των προϊόντων Μαλλιών

Κάνε Μάσκα στα μαλλιά σου με σύνεση

Μην κάνεις συνέχεια μάσκα στα μαλλιά σου. Μάσκα στα μαλλιά πρέπει να κάνεις μια φορά την εβδομάδα. Εδώ μπορείς να βρεις 10 φυσικές μάσκες μαλλιών για να τις φτιάξεις μόνη σου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσοχή στο σαμπουάν αλλά και στην μαλακτική κρέμα που βάζεις στα μαλλιά σου

Υπάρχουν πολλά σαμπουάν και μαλακτικές στο εμπόριο και σίγουρα έχεις δοκιμάσει τα μισά. Ωστόσο, αν θέλεις πιο ενυδατωμένα και απαλά μαλλιά, προτίμησε να αγοράζεις προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσεις την αφυδάτωση και τη θαμπότητα της τρίχας σου. Επίσης, καλό θα είναι να βάζεις λίγο λαδάκι ή σιλικόνη στις άκρες σου πριν τα χτενίσεις για να μαλακώσει καλά η τρίχα.

Μην βάφεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Το αλάτι της θάλασσας και ο ήλιος αφυδατώνουν εξαιρετικά τα μαλλιά. Αν αποφασίσεις να τα βάψεις αυτή την περίοδο τότε το πιο πιθανό είναι να τα αφυδατώσεις ακόμα περισσότερο.

φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

54 Μοντέρνες Τοξωτές Βιβλιοθήκες για το Σπίτι σας

54 Μοντέρνες Τοξωτές Βιβλιοθήκες για το Σπίτι σας

Σήμερα Λήγει η προσθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας - Πόσα είναι τα πρόστιμα για όσους δεν τα καταβάλλουν

Σήμερα Λήγει η προσθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Πόσα είναι τα πρόστιμα για όσους δεν τα καταβάλλουν