Έχουν καεί όλα τα φαγητά σας στον φούρνο; Μάθετε ποια μπορεί να είναι η αιτία ώστε να τη διορθώσετε άμεσα! Γιατί κολλάει το φαγητό στο τηγάνι: 10 Λεπτά Αρκούν να Γίνει σαν Καινούργιο
Η σχάρα ή το ταψί είναι σε λάθος ύψος
Το σωστό ύψος είναι το κλειδί. Εάν η σχάρα ή το ταψί είναι πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλα, έχει ως αποτέλεσμα την ακατάλληλη έκθεση στην θερμότητα. Η λύση? Το φαγητό θα ψηθεί ομοιόμορφα αν το βάλετε κάπου στη μέση. Η επάνω αντίσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καραμελοποίηση ενώ η κάτω για να ζεστάνει γρήγορα το φούρνο.
Μην είστε αυθόρμητοι
Φροντίστε να επιλέγετε πάντα ακριβώς την ίδια θερμοκρασία με αυτή που προτείνει η συνταγή σας.
Δείτε ακόμη Γιατί Πρέπει να Αλατίζετε το Φαγητό από Τουλάχιστον 30 Εκατοστά Ψηλά
Λάθος ρυθμίσεις
Όσο πιο καινούργιος είναι ο φούρνος τόσο περισσότερες λειτουργίες προσφέρει. Δυστυχώς αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό μερικές φορές. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, ωστόσο, αν διαβάζετε το εγχειρίδιο χρήσης. Θα σώσει τόσα πολλά φαγητα!
Ακατάλληλη προθέρμανση
Ο φούρνος πρέπει να ζεσταθεί σωστά πριν βάλετε το φαγητό μέσα. Ειδικά για κουζίνες αερίου. Εάν τα φαγητά σας καίγονται, σημαίνει ότι μπήκαν πολύ γρήγορα μέσα.
Ελαττωματικός θερμοστάτης
Μερικές φορές εμπιστευόσαστε τον φούρνο λίγο υπερβολικά. Η θερμοκρασία φαίνεται εντάξει, ο χρόνος ψησίματος είναι καλός, το επίπεδο του ταψιού είναι εντάξει, αλλά τα πράγματα πάνε στραβά. Μπορεί όλα να οδηγήσουν σε έναν ελαττωματικό θερμοστάτη. Για να ελέγξετε αν λειτουργεί σωστά χρειάζεστε ένα θερμόμετρο ψησίματος. Εάν ο θερμοστάτης δεν απενεργοποιεί τη θέρμανση, σημαίνει ότι πρέπει να τον αντικαταστήσετε.
Ελαττωματική αντίσταση
Εάν το φαγητό σας καίγεται μόνο από τη μία πλευρά, σημαίνει ότι μπορεί να είναι ελαττωματική μια αντίσταση. Αν δείτε ότι είναι καλυμμένη με σκούρα υπολείμματα, καλύτερα να τη αντικαταστήσετε αμέσως, καθώς μπορεί να σημαίνει ότι δεν θερμαίνεται ομοιόμορφα και κατά συνέπεια καίει ένα μέρος του φαγητού σας.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Γιατί ΔΕΝ Πρέπει να Τυλίγετε το Περισσευούμενο Φαγητο με Αλουμινόχαρτο