in , , ,

6 Συνηθισμένες Αιτίες για τις Οποίες ο Φούρνος σας Καίει το Φαγητό

6 Συνηθισμένες Αιτίες για τις Οποίες ο Φούρνος σας Καίει το Φαγητό
6 Συνηθισμένες Αιτίες για τις Οποίες ο Φούρνος σας Καίει το Φαγητό

Έχουν καεί όλα τα φαγητά σας στον φούρνο; Μάθετε ποια μπορεί να είναι η αιτία ώστε να τη διορθώσετε άμεσα! Γιατί κολλάει το φαγητό στο τηγάνι: 10 Λεπτά Αρκούν να Γίνει σαν Καινούργιο

Η σχάρα ή το ταψί είναι σε λάθος ύψος

Freepik

Το σωστό ύψος είναι το κλειδί. Εάν η σχάρα ή το ταψί είναι πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλα, έχει ως αποτέλεσμα την ακατάλληλη έκθεση στην θερμότητα. Η λύση? Το φαγητό θα ψηθεί ομοιόμορφα αν το βάλετε κάπου στη μέση. Η επάνω αντίσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καραμελοποίηση ενώ η κάτω για να ζεστάνει γρήγορα το φούρνο.

Μην είστε αυθόρμητοι

Φροντίστε να επιλέγετε πάντα ακριβώς την ίδια θερμοκρασία με αυτή που προτείνει η συνταγή σας.

Δείτε ακόμη Γιατί Πρέπει να Αλατίζετε το Φαγητό από Τουλάχιστον 30 Εκατοστά Ψηλά

Λάθος ρυθμίσεις

Όσο πιο καινούργιος είναι ο φούρνος τόσο περισσότερες λειτουργίες προσφέρει. Δυστυχώς αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό μερικές φορές. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, ωστόσο, αν διαβάζετε το εγχειρίδιο χρήσης. Θα σώσει τόσα πολλά φαγητα!

Ακατάλληλη προθέρμανση

Ο φούρνος πρέπει να ζεσταθεί σωστά πριν βάλετε το φαγητό μέσα. Ειδικά για κουζίνες αερίου. Εάν τα φαγητά σας καίγονται, σημαίνει ότι μπήκαν πολύ γρήγορα μέσα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ελαττωματικός θερμοστάτης

Μερικές φορές εμπιστευόσαστε τον φούρνο λίγο υπερβολικά. Η θερμοκρασία φαίνεται εντάξει, ο χρόνος ψησίματος είναι καλός, το επίπεδο του ταψιού είναι εντάξει, αλλά τα πράγματα πάνε στραβά. Μπορεί όλα να οδηγήσουν σε έναν ελαττωματικό θερμοστάτη. Για να ελέγξετε αν λειτουργεί σωστά χρειάζεστε ένα θερμόμετρο ψησίματος. Εάν ο θερμοστάτης δεν απενεργοποιεί τη θέρμανση, σημαίνει ότι πρέπει να τον αντικαταστήσετε.

Ελαττωματική αντίσταση

Ransomspares

Εάν το φαγητό σας καίγεται μόνο από τη μία πλευρά, σημαίνει ότι μπορεί να είναι ελαττωματική μια αντίσταση. Αν δείτε ότι είναι καλυμμένη με σκούρα υπολείμματα, καλύτερα να τη αντικαταστήσετε αμέσως, καθώς μπορεί να σημαίνει ότι δεν θερμαίνεται ομοιόμορφα και κατά συνέπεια καίει ένα μέρος του φαγητού σας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί ΔΕΝ Πρέπει να Τυλίγετε το Περισσευούμενο Φαγητο με Αλουμινόχαρτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Σεντόνια της “κόλλας” ή σκληρά; Έτσι θα τα Μαλακώσεις

Πώς να Φτιάξετε Χρωμοπαγίδες πλυντηρίου για να Προστατέψετε τα Ρούχα σας

Πώς να Φτιάξετε Χρωμοπαγίδες πλυντηρίου για να Προστατέψετε τα Ρούχα σας