Όταν έχετε περισσευούμενο φαγητό και δεν έχετε πλαστικά δοχεία για να το αποθηκεύσετε, το αλουμινόχαρτο φαίνεται πάντα σαν μια καλή επιλογή. Ορισμένα εστιατόρια τυλίγουν πάντα τα υπολείμματα σε αλουμινόχαρτο. Αλλά αποδεικνύεται ότι μπορεί να μην είναι ο σωστός τρόπος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τύλιγμα με αλουμινόχαρτο θα μπορούσε να βλάψει το περισσευούμενο φαγητό σας. Το Μαγικό Κόλπο με το Αλουμινόχαρτο: Πώς να Καθαρίσετε Μαυρισμένα Ασημικά με Αλουμινόχαρτο
Οξυγόνο
Το οξυγόνο είναι ο χειρότερος εχθρός του φαγητού σας. Όπου υπάρχει οξυγόνο, υπάρχουν βακτήρια για να αναπτυχθούν σε αυτό. Και όταν τυλίγετε τα περισσεύματα σε αλουμινόχαρτο, θα υπάρχει αρκετός χώρος για να εισέλθουν βακτήρια και να τα καταστρέψουν προτού προλάβετε να τα φάτε.
Εναλλακτικές
Μια εναλλακτική λύση στο αλουμινόχαρτο είναι η μεμβράνη τροφίμων. Με την προσκόλληση, τα βακτήρια δεν θα έχουν καμία ευκαιρία. Μια άλλη καλή εναλλακτική είναι τα τάπερ. Αλλά επιλέξτε αυτό που ταιριάζει απόλυτα στο φαγητό σας. Εάν είναι πολύ μεγάλο, θα υπάρχει ακόμα χώρος για να φωλιάσουν βακτήρια. Ένας νέος τρόπος για να αποθηκεύσετε το περισσευούμενο φαγητό σας είναι σε περιτυλίγματα τροφίμων με κερί μέλισσας. Αυτά είναι φύλλα κεριού μέλισσας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε το φαγητό σας φρέσκο. Και είναι καλύτερο για το περιβάλλον από το αλουμινόχαρτο ή την μεμβράνη.
Και αν δεν σκοπεύετε να φάτε αμέσως τα περισσευούμενα φαγητά σας, τότε καταψύξτε τα! Σε σακούλα ή δοχείο θα διαρκέσουν για μήνες.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Γιατί Είναι Καλή Ιδέα να Τυλίξετε το Πόμολο της Πόρτας σας με Αλουμινόχαρτο