in , , ,

Οι αιτίες που ξεφλουδίζει το δέρμα γύρω από τα νύχια σας

Οι αιτίες που ξεφλουδίζει το δέρμα γύρω από τα νύχια σας
Οι αιτίες που ξεφλουδίζει το δέρμα γύρω από τα νύχια σας

Εάν το δέρμα στα άκρα των δακτύλων σας ξεφλουδίζει, πιθανότατα δεν είναι λόγος ανησυχίας. Αυτό το συχνό φαινόμενο είναι συχνά το αποτέλεσμα περιβαλλοντικών ερεθιστικών παραγόντων ή άλλων ελεγχόμενων παραγόντων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ξεφλούδισμα των άκρων των δακτύλων μπορεί να οφείλεται σε μια υποκείμενη πάθηση. Εάν τα δάχτυλά σας δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία στο σπίτι ή τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν, επισκεφθείτε το γιατρό σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τι προκαλεί το ξεφλούδισμα των δακτύλων σας και να σας προτείνουν επιλογές θεραπείας. Το ξεφλούδισμα του δέρματος μπορεί επίσης να είναι επώδυνο, ειδικά όταν τρώτε με τα χέρια σας ή όταν έρχεται σε επαφή με νερό.

Εδώ είναι μερικές από τις κύριες αιτίες:

  • Δάγκωμα νυχιών: Το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να κάνει τα πετσάκια του δέρματος και τα νύχια να αρρωστήσουν. Αυτά τα κατεστραμμένα πετσάκια μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση του δέρματος. Είναι μια από τις αιτίες του ξεφλουδίσματος του δέρματος σε παιδιά και νευρικούς ενήλικες.
  • Διατροφική ανεπάρκεια: Η ανεπάρκεια βιταμινών ή ασβεστίου είναι επίσης η αιτία του ξεφλουδίσματος του δέρματος γύρω από τα νύχια. Η ανεπάρκεια αυτών των μετάλλων προκαλεί μόνο ξηρότητα του δέρματος και το κάνει επιρρεπές σε ξεφλούδισμα και ξεφλούδισμα. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β-3 (νιασίνη) οδηγεί σε πελλάγρα όπου το ξηρό δέρμα ή η δερματίτιδα σχετίζεται με την ανάπτυξη διάρροιας και άνοιας.
  • Υπερβολικό πλύσιμο χεριών: Το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μπορεί να παρεμποδίσει το λιπιδικό φράγμα του δέρματος που μπορεί να προκαλέσει την απορρόφηση του σαπουνιού σε ευαίσθητα στρώματα του δέρματος, οδηγώντας σε ερεθισμό και ξεφλούδισμα.
  • Περιβάλλον: Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία και την υφή του δέρματός μας γενικότερα. Πράγματα όπως ο ξηρός καιρός, οι χειμώνες και η κρύα θερμοκρασία μπορούν όλα να προκαλέσουν το ξεφλούδισμα του δέρματος γύρω από τα νύχια μας.
  • Αλλεργίες: Οι ενοχλητικές αλλεργίες μπορεί επίσης να είναι αιτία για το ξεφλούδισμα των άκρων των δακτύλων. Εάν τα δάχτυλά σας έρχονται σε επαφή με πράγματα στα οποία μπορεί να είστε αλλεργικοί, μπορεί να προκαλέσει αντίδραση και να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα.
  • Χρήση προϊόντων με σκληρές χημικές ουσίες: Ορισμένες χημικές ουσίες που προστίθενται σε σαπούνια, σαμπουάν και άλλα προϊόντα ομορφιάς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και να ξεφλουδίσουν το δέρμα γύρω από τα άκρα των δακτύλων. Το ξεφλούδισμα του δέρματος των δακτύλων για όλους αυτούς τους λόγους παρατηρείται συχνότερα σε αισθητικούς, υπηρέτριες κ.λπ.

via https://www.tromaktiko.gr/596377/oi-aities-pou-xefloudizei-to-derma-guro-apo-ta-nuchia-sas/

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

επαναχρησιμοποίηση μαγειρικού λαδιού,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία,

Τι συμβαίνει όταν το ίδιο λάδι χρησιμοποιείται για τηγάνισμα ξανά και ξανά

αλουμινόχαρτο και φαγητό,συμβουλές για φαγητό,χρήσιμα,

Γιατί ΔΕΝ Πρέπει να Τυλίγετε το Περισσευούμενο Φαγητο με Αλουμινόχαρτο