Υπάρχουν 4 είδη τροφών που πρέπει να αποφεύγετε να μαγειρεύετε σε χύτρα ταχύτητας. Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Δεν πρέπει να μαγειρεύετε γαλακτοκομικά προϊόντα σε χύτρα ταχύτητας. Καθώς το γάλα ζεσταίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε ηλεκτρική κουζίνα.
Αυγά
Όταν μαγειρεύετε αυγά σε χύτρα ταχύτητας, υπάρχει πιθανότητα μεγάλου ατυχήματος. Το βράσιμο των αυγών χρειάζεται γενικά υψηλή θερμοκρασία και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα αν μαγειρευτούν σε χύτρα ταχύτητας.
Δείτε ακόμη 12 Συμβουλές Μαγειρικής που Μπορούν να σας Σώσουν
Φρούτα και λαχανικά
Τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά είναι θρεπτικά. Αυτά δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε χύτρα ταχύτητας γιατί καταστρέφει εντελώς τις βιταμίνες, τα μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Ψάρια
Θα πρέπει να αποφύγει κανείς να μαγειρέψει ένα ψάρι σε χύτρα ταχύτητας γιατί αν είναι έστω και λίγο παραψημένο καταστρέφεται η γεύση του. Χρειάζεται επίσης πολύ λιγότερος χρόνος για να μαγειρέψετε ένα ψάρι.
Επιπλέον, πρέπει να ελέγξετε τη χύτρα ταχύτητας αφού την κλείσετε. Να είστε προσεκτικοί πριν ανοίξετε μια χύτρα ταχύτητας. Περιμένετε τουλάχιστον 15 λεπτά αφού σβήσετε την εστία της κουζίνας και μετά ανοίξτε το καπάκι. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολύ παλιές χύτρες ταχύτητας γιατί αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης 9 Συμβουλές για να Φτιάξετε τον Καλύτερο Πουρέ Πατάτας