Κανένα πιάτο δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο ο πουρές πατάτας. Το μόνο μειονέκτημα μπορεί να είναι ότι όταν ετοιμάζετε ένα τόσο εύκολο πιάτο, τα υλικά έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Υπάρχουν όμως μερικές χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε τον καλύτερο πουρέ πατάτας. Το Απόλυτο Μυστικό της Κουζίνας για τον πιο Κρεμώδη Πουρέ Πατάτας
Το είδος της πατάτας έχει σημασία
Υπάρχουν πολλά είδη πατάτας που είναι κατάλληλα για διαφορετικές χρήσεις. Κάποιες είναι ιδανικές για πατατοσαλάτες ή για ψήσιμο, αλλά άλλες έχουν πιο αμυλώδη υφή που διασπάται καλά όταν πολτοποιούνται.
Όμως βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες σας δεν έχουν «μάτια» (βλαστάρια) ή πράσινα ή χυλώδη σημεία, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι οι πατάτες είναι μπαγιάτικες.
Ξεκινήστε με κρύες πατάτες
Αφού καθαρίσετε τις πατάτες σας, ρίξτε τις σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τις με κρύο νερό.
Αφήνοντας το νερό και τις πατάτες να ζεσταθούν ταυτόχρονα γίνεται ομοιόμορφο βράσιμο, το οποίο κάνει την πολτοποίηση πολύ πιο εύκολη.
Ο πουρές πατάτας φτιάχνεται καλύτερα και ευκολότερα όταν είναι ζεστός
Ο καλύτερος πουρές πατάτας φτιάχνεται όταν οι πατάτες είναι ακόμα ζέστες στην αφή. Εάν οι πατάτες είναι πολύ ζεστές για να τις πιάσετε, χρησιμοποιήστε γάντια φούρνου.
Μπορείτε να ξεφλουδίσετε τις πατάτες πριν ή μετά το βράσιμο
Δείτε ακόμη 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ
Το πώς πολτοποιείτε έχει σημασία
Υπάρχουν μερικές διαφορετικές μέθοδοι για την παρασκευή πουρέ. Μια παραδοσιακή πρέσα πατάτας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αλλά πολλοί επαγγελματίες σεφ χρησιμοποιούν μυλο για πουρε για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Προσθέστε πρώτα τη λιπαρή ουσία
Το ρητό «λίπος ίσον γεύση» υπάρχει για κάποιο λόγο. Στην περίπτωση του πουρέ πατάτας, η λιπαρή ουσία όπως το βούτυρο, βοηθά στη σύνδεση των αμύλων του πολτού μεταξύ τους, δημιουργώντας μια κρεμώδη υφή.
Προσθέστε πρώτα το λίπος και ανακατέψτε καλά. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ανάλατο ή αλατισμένο βούτυρο, αλλά φροντίστε να δοκιμάσετε και να προσαρμόσετε το επίπεδο αλατιού όταν αλατοπιπερώνετε.
Ζεστάνετε τα υγρά σας πριν τα προσθέσετε στο μείγμα σας
Μην καταστρέψετε την εργασία πολτοποίησης προσθέτοντας κρύα υγρά στο μείγμα.
Ζεστάνετε το γάλα ή την κρέμα πριν την προσθέσετε για καλύτερα αποτελέσματα. Και ανακατεύετε λίγο λίγο τα υγρά σας για να μην προσθέσετε πάρα πολύ.
Κρατήστε το καρύκευμα απλό
Το αλάτι και το πιπέρι είναι το κλειδί για τον υπέροχο πουρέ πατάτας. Προσθέστε λίγο λίγο και δοκιμάστε.
Οι νιφάδες αλατιού μπορούν να διαλυθούν με διαφορετικούς ρυθμούς ανάλογα με το μέγεθός τους. Αφήστε τον πουρέ πατάτας λίγα λεπτά ανάμεσα στο αλάτισμα για να βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε.
Διατηρήστε τον πουρέ ζεστο στο φούρνο αν τον φτιάξετε νωρίτερα
Ο φούρνος είναι ο καλύτερός σας φίλος όταν πρόκειται να διατηρήσετε ζεστές τις πατάτες. Χρησιμοποιήστε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο με κάλυμμα ή αλουμινόχαρτο και ρίξτε το σε θερμοκρασία μεταξύ 90 και 120 βαθμούς μέχρι να είστε έτοιμοι να τον φάτε.
Ακριβώς πριν το σερβίρετε, ανακατέψτε με λίγο γάλα ή κρέμα και γαρνίρετε με σχοινόπρασο και άλλα βότανα για μια πινελιά χρώματος και επιπλέον γεύση.
Δείτε επίσης 10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ