in , , ,

9 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μειώνουν τη Σκόνη και τα Αιωρούμενα Σωματίδια

φυτά εσωτερικού χώρου,σκόνη,αιωρούμενα σωματίδια,συμβουλές για το σπίτι,χρήσιμα,
φυτά εσωτερικού χώρου,σκόνη,αιωρούμενα σωματίδια,συμβουλές για το σπίτι,χρήσιμα,

Γνωρίζετε για τα φυτά εσωτερικού χώρου που μειώνουν τη σκόνη και τα αιωρούμενα σωματίδια από τα δωμάτια; Η ύπαρξη τους σε εσωτερικούς χώρους θα βοηθήσει στη διατήρηση του εσωτερικού αέρα καθαρό! 5 Φυτά Εσωτερικού Χώρου για την Πρόληψη της Μούχλας στο Μπάνιο και τους Τοίχους

Τι είδους φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν τη σκόνη και τα αιωρούμενα σωματίδια;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου με μεγάλο, γυαλιστερό και κηρώδες φύλλωμα, παρέχουν εκτεταμένη επιφάνεια για να προσελκύουν και να συλλαμβάνουν τη σκόνη. Το φύλλωμα με μεγάλη τραχιά επιφάνεια συσσωρεύει μεγαλύτερη ποσότητα σωματιδίων.

Φοίνικας ρομπελίνι

urbangardenerto

Ο φοίνικας ρομπελίνι είναι επίσης πολύ αποτελεσματικός στην απορρόφηση φορμαλδεΰδης, τολουολίου, ξυλολίου και στυρενίου, που προκαλούν το σύνδρομο του άρρωστου σπιτιού.

Η ικανότητα καθαρισμού αλλάζει με την ένταση του φωτός και γίνεται πιο αποτελεσματική όταν η θερμοκρασία και η υγρασία του δωματίου είναι και τα δύο υψηλά.

Φίκος ο ελαστικός

mexplantsmx

Το μεγάλο κηρώδες φύλλωμα του φίκου απορροφά αποτελεσματικά τους ρύπους του εσωτερικού αέρα. Καθώς τα φύλλα του είναι αρκετά μεγάλα και έχουν κηρώδη, γυαλιστερή επιφάνεια, είναι αποτελεσματικό στην παγίδευση σωματιδίων σκόνης και σωματιδίων εσωτερικού χώρου. Για να το κάνετε πιο αποτελεσματικό, μπορείτε να το ψεκάσετε με νερό μία φορά την ημέρα, καθώς θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά του να κολλάει σωματίδια σκόνης στο φύλλωμά του.

Κισσός

artificialsilkflower

Όλες οι ποικιλίες κισσού είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της σκόνης – για παράδειγμα, το πιο δημοφιλές φυτό καθαρισμού του αέρα, ο αγγλικός κισσός αφαιρεί επίσης τις πτητικές οργανικές ενώσεις τολουόλιο, οκτάνιο, βενζόλιο και τριχλωροαιθυλένιο. Καλλιεργήστε το φυτό κισσού σε μια κρεμαστή ζαρντινιέρα για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χλωρόφυτο

sayaloetomyplants

Το χλωρόφυτο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των ατμοσφαιρικών ρύπων. Μπορούν να καθαρίσουν περισσότερο από το 95% των τοξικών παραγόντων από τον αέρα.

Είναι πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση του μονοξειδίου του άνθρακα, της φορμαλδεΰδης, του ξυλενίου και του τολουολίου. Μπορεί επίσης να απορροφήσει αποτελεσματικά το διοξείδιο του αζώτου.

Δείτε ακόμη 7 Χρήσιμες Συμβουλές για να Καθαρίσετε Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Σπαθίφυλλο

nomadegreen

Σύμφωνα με μελέτη το σπαθίφυλλο μπορεί να μειώσει τις εσωτερικές συγκεντρώσεις από 2,24 σε 1,61 μg/m3 για το βενζόλιο, από 62,02 σε 19,27 μg/m3 για το τολουόλιο, από 1,56 σε 0,27 μg/m3 για το αιθυλβενζόλιο και από 2,30 μg/m3 σε αιθυλοβενζόλιο σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Το φυτό μπορεί να απορροφήσει σπόρια μούχλας και άλλους ατμοσφαιρικούς ρύπους μέσω του γυαλιστερού φυλλώματος του. Είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό στην απορρόφηση των επιβλαβών ατμών ακετόνης, η έκθεση στους οποίους μπορεί να προκαλέσει μπερδεμένη ομιλία, πονοκέφαλο, έλλειψη συντονισμού, λήθαργο και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Ζαμιοκούλκας

studio.foliage

Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου χαμηλής συντήρησης με σκούρα πράσινα φύλλα βοηθά στον καθαρισμό του εσωτερικού αέρα απορροφώντας επιβλαβείς ατμοσφαιρικούς ρύπους από το περιβάλλον. Είναι επίσης πολύ εύκολο στη συντήρηση και φαίνεται υπέροχο σε μικρές γλάστρες!

Τα μικρά κηρώδη και γυαλιστερά φύλλα του φυτού είναι αρκετά αποτελεσματικά στην παγίδευση της αερομεταφερόμενης σκόνης και των αιωρούμενων σωματιδίων. Κρατήστε το στην κρεβατοκάμαρα και ψεκάστε με νερό το φύλλωμα μία φορά την ημέρα για να δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Φοίνικας μπαμπού και φοίνικας αρέκα

imbali.sa

Μπορείτε να μειώσετε τη σκόνη και τα σωματίδια στο σπίτι σας με αυτά τα 2 φυτά. Μπορούν να απορροφήσουν επιβλαβή αέρια, VOC και CO2 από τον αέρα.

Πόθος

plantladytaipei

Το γυαλιστερό φύλλωμα του πόθου δεν είναι απλά υπέροχο όταν πρόκειται για την παγίδευση της σκόνης, αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτά για την απορρόφηση των επιβλαβών πτητικών οργανικών ενώσεων και των τοξινών από τον εσωτερικό αέρα.

Αυτό το φυτό εξαλείφει από τον αέρα ρύπους όπως το βενζόλιο, το τολουόλιο, η φορμαλδεΰδη, το μονοξείδιο του άνθρακα και το ξυλόλιο.

Ντιφενμπάχια

pauseforplants

Η ντιφενμπάχια βοηθά στην απορρόφηση πτητικών οργανικών ενώσεων όπως η ακετόνη, το βενζόλιο, η φορμαλδεΰδη και το τολουόλιο μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, ο εσωτερικός αέρας μπορεί να είναι εξίσου μολυσμένος με τον εξωτερικό αέρα και μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ζάλη, ναυτία και αλλεργίες. Η καλλιέργειά της σε εσωτερικούς χώρους είναι μια καλή επιλογή για να παγιδεύσετε τη σκόνη και τα αιωρούμενα σωματίδια.

Δείτε επίσης Οξυγόνο στα πνευμόνια μας: 10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι μας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κατανάλωση νερού το πρωί,συμβουλές υγείας,υγεία,διατροφή,συμβουλές διατροφής,

Γιατί Πρέπει να Ξεκινάτε Πάντα τη Μέρα σας με ένα Ποτήρι Νερό

4 Αίτιες που Κάνουν τις Γυναίκες να Χάνουν τα Μαλλιά τους πιο Γρήγορα

4 Αίτιες που Κάνουν τις Γυναίκες να Χάνουν τα Μαλλιά τους πιο Γρήγορα