in , , , ,

7 Χρήσιμες Συμβουλές για να Καθαρίσετε Φυτά Εσωτερικού Χώρου

7 Χρήσιμες Συμβουλές για να Καθαρίσετε Φυτά Εσωτερικού Χώρου
7 Χρήσιμες Συμβουλές για να Καθαρίσετε Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Τα σκονισμένα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο δεν φαίνονται ελκυστικά και κρύβουν την εμφάνιση του πολύχρωμου φυλλώματος, αλλά εμποδίζουν επίσης την ικανότητα του φυτού να φωτοσυνθέτει. Με μερικές χρήσιμες συμβουλές καθαρισμού θα διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας εσωτερικού χώρου θα φαίνονται στα καλύτερά τους και θα παραμένουν υγιή. Οξυγόνο στα πνευμόνια μας: 10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι μας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή

Η κατάλληλη στιγμή

gardenerknowhow

Τα φυτά εσωτερικού χώρου συσσωρεύουν βρωμιά πάνω στα φύλλα, ειδικά αν τα έχετε δίπλα σε παράθυρο ή πόρτα.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανάγκες του φυτού εσωτερικού χώρου για ξεσκόνισμα τρίβοντας τα δάχτυλά σας στο φύλλωμα του φυτού κάθε 5-8 ημέρες για να δείτε αν χρειάζονται καθαρισμό ή όχι. Είναι απαραίτητο αν θέλετε να βελτιώσετε τον ρυθμό φωτοσύνθεσης των φυτών εσωτερικού χώρου σας!

Ψεκάστε με νερό

makemone

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε φυτά εσωτερικού χώρου όπως η αλόη και το αγκάθι του Χριστού είναι το ψέκασμα με νερό. Ελέγχετε την πίεση του νερού καθώς μπορεί να ξεπλύνει το χώμα από τη γλάστρα.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι αφήνετε όλο το πλεονάζον νερό να ρέει μακριά από την οπή αποστράγγισης στο κάτω μέρος της γλάστρας.

Θα ήταν καλή ιδέα να καθαρίσετε τα φύλλα των φυτών το πρωί και μετά να τα διατηρήσετε στο άμεσο πρωινό ηλιακό φως για 3-4 ώρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Καθαρίστε τα φύλλα με ξεσκονόπανο φτερών

2dep

Αν παρατηρήσετε μόνο ένα λεπτό στρώμα σκόνης στο φυτό εσωτερικού χώρου σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξεσκονόπανο με φτερά για να το καθαρίσετε. Κάνοντας αυτό κάθε 3-4 ημέρες, θα αποτρέψετε τη σκόνη να σχηματίσει ένα παχύ στρώμα στο φύλλωμα.

Τα φτερά στρουθοκαμήλου είναι τα καλύτερα καθώς μπορούν να παγιδευτούν στη σκόνη πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο προϊόν.

Δείτε ακόμη 6 Συμβουλές για Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα

youtube

Ο πεπιεσμένος αέρας υπό πίεση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τα σωματίδια σκόνης από φυτά με πυκνό φύλλωμα όπως οι κάκτοι και τα παχύφυτα.

Βουτήξτε τα φυτά σε νερό

thehealthyhouseplant

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο για μικρά φυτά σε γλάστρα ή αερόφυτα. Κρατήστε τη γλάστρα και βουτήξτε το φύλλωμα σε έναν κουβά με νερό. Αυτό θα κάνει τα φύλλα να βραχούν μόνο, προστατεύοντας το χώμα από το να βραχεί υπερβολικά.

Όμως, σρέξτε λίγο το χώμα πρώτα για να αποτρέψετε το πέσιμο ξηρού χώματος από την ανεστραμμένη γλάστρα.

Σκούπισμα των φύλλων

pinterest

Το σκούπισμα της σκόνης από τα φύλλα είναι η καλύτερη επιλογή για πολλά κοινά φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φυτά εσωτερικού χώρου με λιγότερα και μεγάλα φύλλα, όπως ο φίκος, η ντιεφενμπάχια και η σανσεβιέρα μπορούν να καθαριστούν με αυτή τη μέθοδο.

Πάρτε ένα βρεγμένο μαλακό βαμβακερό πανί και σκουπίστε μεμονωμένα τα φύλλα στηρίζοντας τα από κάτω.

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο μείγμα σαπουνιού εάν τα φυτά σας είναι πολύ βρώμικα

plantx

Εάν τα φυτά σας φαίνονται αρκετά λερωμένα ή υποφέρουν από προσβολή από ακάρεα, ψεκάστε αραιωμένο διάλυμα σαπουνιού απευθείας στα φύλλα και σκουπίστε τα.

Για να παρασκευάσετε το διάλυμα σαπουνιού, προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων σε 500 ml νερό. Βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε εντελώς το διάλυμα σαπουνιού από τα φύλλα.

Δείτε επίσης 9 Σημάδια ότι τα Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χρειάζονται Περισσότερο Ηλιακό Φως

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Επαγγελματικές Συμβουλές Διακόσμησης Ώστε το Σπίτι σας να Φαίνεται Πολυτελές με Οικονομικό Τρόπο

10 Επαγγελματικές Συμβουλές Διακόσμησης Ώστε το Σπίτι σας να Φαίνεται Πολυτελές με Οικονομικό Τρόπο

Νόσος των Λεγεωνάριων: Μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης από τον νεροχύτη της κουζίνας – Μην το αμελείτε

Νόσος των Λεγεωνάριων: Μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης από τον νεροχύτη της κουζίνας – Μην το αμελείτε