in , , , , , ,

10 Επαγγελματικές Συμβουλές Διακόσμησης Ώστε το Σπίτι σας να Φαίνεται Πολυτελές με Οικονομικό Τρόπο

10 Επαγγελματικές Συμβουλές Διακόσμησης Ώστε το Σπίτι σας να Φαίνεται Πολυτελές με Οικονομικό Τρόπο
10 Επαγγελματικές Συμβουλές Διακόσμησης Ώστε το Σπίτι σας να Φαίνεται Πολυτελές με Οικονομικό Τρόπο

Όταν βλέπουμε πολυτελή σπίτια με άψογη εσωτερική διακόσμηση στην τηλεόραση, συχνά πιστεύουμε ότι αυτά είναι οικονομικά απρόσιτα. Και μερικές φορές είναι δύσκολο να αντισταθούμε στην αγορά ακριβών κομματιών επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων σε μια προσπάθεια να κάνουμε το σπίτι μας πιο πολυτελές. Αλλά στην πραγματικότητα, μπορούμε συχνά να τα καταφέρουμε μια χαρά με μια ελάχιστη επένδυση. Με μερικές πολύτιμες συμβουλές από επαγγελματίες διακοσμητές μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πολυτελές με οικονομικό τρόπο. 10 Συμβουλές Διακόσμησης για να Μένετε Πάντα στο Σπίτι

Επιλέξτε έργα τέχνης με έξυπνο τρόπο.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν σκεφτόσαστε τέχνη, σκεφτόμαστε αμέσως «ακριβά». Αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά σε μεγάλους πίνακες. Δεν χρειάζεται όλες οι όμορφες τέχνες να συνοδεύονται από βαρύ τίμημα. Είναι όλα σχετικά με το σχέδιο και το κάδρο. Για παράδειγμα, ένα υπερμεγέθη κάδρο σε έναν μικρό πίνακα μπορεί να τον κάνει να ξεχωρίζει και να του δώσει μια λαμπερή εμφάνιση γκαλερί. Ρίξτε μια ματιά στη δουλειά λιγότερο γνωστών, ντόπιων καλλιτεχνών, καθώς τα κομμάτια τους τείνουν να είναι φθηνότερα και επισκεφτείτε ιστότοπους που πωλούν χειροποίητα έργα τέχνης. Ή απλώς αναζητήστε μια ωραία εκτύπωση σε καμβά ή μια καλλιτεχνική αφίσα που μπορείτε να αγοράσετε στο διαδίκτυο.

Αλλάξτε τα είδη κιγκαλερίας.

© Depositphotos.com, © kampolz / Shutterstock.com

Είναι εκπληκτικό πώς μια τόσο μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει μια τόσο τεράστια διαφορά. Ανάλογα την όψη που θέλετε να επιτύχετε, μπορείτε να επιλέξετε υπερ-μοντέρνα ή ρετρό πόμολα για συρτάρια και πόρτες. Για πλήρη ανανέωση, προσθέστε μια στρώση φρέσκου χρώματος σε φθαρμένες πόρτες. Ακόμη και η απλή αντικατάσταση των παλιών διακοπτών φωτισμού μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Προσθέστε μια πινελιά πολυτέλειας με καθρέφτες.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο σωστός καθρέφτης θα προσθέσει βάθος στο χώρο σας, κάνοντάς τον να φαίνεται πιο ευρύχωρος και πολυτελής. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπερφορτώνετε τους τοίχους σας με μικρούς καθρέφτες. Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί προτείνουν μεγάλους καθρέφτες, αλλά φυσικά, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τη συνολική διάταξη του χώρου σας. Η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη κοντά στο παράθυρο θα προσθέσει περισσότερο φως στον χώρο σας, κάτι που είναι πάντα καλό.

Ανανεώστε το υπνοδωμάτιό σας.

© Point3D Commercial Imaging Ltd. / Unsplash, © Kenny Eliason / Unsplash

Αυτό είναι ένα μικρό κόλπο που χρησιμοποιούν συχνά τα ξενοδοχεία 5 αστέρων για καλό λόγο. Η προσθήκη ενός καθιστικού στα πόδια του κρεβατιού με τη μορφή ενός μικρού ταμπουρέ ή ενός κομψού πάγκου, μπορεί να ανεβάσει το υπνοδωμάτιό σας στο επόμενο επίπεδο. Για να το κάνετε ακόμα πιο πολυτελές, χρησιμοποιήστε 2 παπλώματα στο κρεβάτι. Αυτό θα προσθέσει αυτή την επιπλέον αίσθηση απαλότητας και άνεσης που χρειαζόμαστε όλοι στο υπνοδωμάτιό μας.

Ξεφορτωθείτε τα ταιριαστά έπιπλα.

© Depositphotos.com, © Groundbreaking-Gur79 / Reddit

Τίποτα δεν μπορεί να κάνει ένα σπίτι τόσο παλιομοδίτικο όσο τα πολλά ταιριαστά έπιπλα. Όχι μόνο φαίνεται ντεμοντέ, αλλά μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε κατάστημα επίπλων. Ο συνδυασμός διαφορετικών χρωμάτων, μοτίβων, υφών και στυλ θα προσθέσει χαρακτήρα και βάθος στο σπίτι σας, καθιστώντας το πιο μοναδικό και πολυτελές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επομένως, μην φοβάστε να ξεφορτωθείτε έναν παλιό καναπέ ή την ταιριαστή πολυθρόνα και αντικαταστήστε τα με κάτι πιο απροσδόκητο. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα εντελώς νέο σετ επίπλων για να το πετύχετε. Απλώς τοποθετήστε ξανά τα υπάρχοντα κομμάτια ή περιηγηθείτε σε καταστήματα οικονομικών ειδών για μερικά οικονομικά ρετρό έπιπλα. Το να ξεκινήσετε από κάτι μικρό είναι ένας πολύ καλός τρόπος. Για παράδειγμα, πρώτα, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ένα νέο τραπεζάκι σαλονιού διαφορετικό από την υπόλοιπη διακόσμησή σας. Επιπλέον, ένα χαλί σε στυλ vintage θα τα κάνει όλα ακόμα πιο κομψά.

Δείτε ακόμη Μικρό σπίτι; 10 Ιδέες, κόλπα και συμβουλές διακόσμησης για να δείχνει μεγαλύτερο!

Χρησιμοποιήστε φυτά ως διακόσμηση, αλλά δώστε προσοχή στο μέγεθός τους.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Θα νομίζατε ότι δεν θα μπορούσατε ποτέ να κάνετε λάθος με τα φυτά, αλλά στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες της εσωτερικής διακόσμησης, το να κάνετε λάθος το μέγεθος του φυτού δεν θα σας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται πιο μοντέρνος. Εάν επιλέξετε ένα φυτό που είναι πολύ μικρό, το δωμάτιό σας μπορεί να φαίνεται άδειο και το φυτό θα εξαφανιστεί στο παρασκήνιο. Έτσι, αν είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα μεγαλύτερο φυτό και χρησιμοποιήστε το ως ένα διακοσμητικό κομμάτι έμφασης. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε όμορφες ζαρντινιέρες που μπορούν να λειτουργήσουν υπέροχα ως διακοσμητικά σε κάθε δωμάτιο.

Δεδομένου ότι τα πλήρως αναπτυγμένα φυτά μπορεί να είναι ακριβά, μπορείτε να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε τα δικά σας από την αρχή. Εν τω μεταξύ, μπορείτε πάντα να διακοσμήσετε με λουλούδια σε υπέροχα βάζα – φροντίστε απλώς να μην το παρακάνετε. Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κεντρικό κομμάτι, σκορπίστε μικρότερες συνθέσεις λουλουδιών και αφήστε τις να ενωθούν με το χώρο.

Χρησιμοποιήστε χρώματα για να ανανεώσετε το σπίτι σας.

© KUPRYNENKO ANDRII / Shutterstock.com, © Followtheflow / Shutterstock.com, © Photographee.eu / Shutterstock.com

Ακόμη και όσοι είναι λάτρεις των πιο ουδέτερων τόνων συμφωνούν ότι δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάτε τη δύναμη του χρώματος. Είτε βάφετε μεγάλες επιφάνειες είτε απλώς έναν τοίχο έμφασης, η απόχρωση που θα επιλέξετε μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, ορισμένα χρώματα έχουν επίσης την ικανότητα να κάνουν έναν χώρο πιο πολυτελή.

Για παράδειγμα, οι λευκοί και γκρι τόνοι μπορούν να προσθέσουν μια αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ οι μαύροι και οι ναυτικοί μπλε τόνοι κάνουν τα έπιπλα και την τέχνη να ξεχωρίζουν περισσότερο, προσθέτοντας μια όψη πολυτέλειας στο σπίτι σας.

Προσθέστε μερικές χρυσές πινελιές, όπως λάμπες, κορνίζες, βοηθητικά τραπέζια ή ακόμα και βρύσες και διακόπτες φωτός, και θα έχετε ένα σπίτι σαν ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Παίξτε με τον φωτισμό.

© Hà Nguyễn / Unsplash, © Jonathan Borba / Unsplash

Ο φωτισμός όταν τοποθετηθεί σωστά, μπορεί να προσθέσει ζεστασιά και βάθος στο χώρο και να κάνει τα πάντα να φαίνονται περισσότερο πολυτελή. Ένας μεγάλος κρεμαστός πολυέλαιος φαίνεται συνήθως υπέροχος πάνω από τον πάγκο της κουζίνας και την τραπεζαρία, αλλά είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό στυλ που θα ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Επίσης, οι σωστές αναλογίες είναι το κλειδί. Ανεξάρτητα από το σχήμα του τραπεζιού, ο χρυσός κανόνας είναι να επιλέξετε ένα κρεμαστό φωτιστικό που δεν είναι μεγαλύτερο από το ένα τρίτο του μήκους του τραπεζιού.

Οι επαγγελματίες διακοσμητές συνιστούν επίσης τη χρήση πολλαπλών πηγών φωτός και διαφορετικών τύπων φωτιστικών. Για παράδειγμα, μικρά φωτιστικά τοποθετημένα σε γωνίες και περιοχές που θέλετε να τονίσετε, κρεμαστά φωτιστικά και μεγάλα φωτιστικά δαπέδου. Εάν υπάρχει μόνο ένα ενιαίο, κεντρικό φως στην οροφή, μπορεί να κάνει τον χώρο σας να φαίνεται κρύος και δεν θα βοηθήσει τη διακόσμηση να ξεχωρίσει. Η χρήση θερμού φωτισμού και λαμπτήρων με ροοστάτες καθώς και αισθητήρων κίνησης είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιτύχετε μια πολυτελή όψη.

Αλλάξτε τα διακοσμητικά μαξιλάρια.

© Atif Mahmud / Shutterstock.com, © ben bryant / Shutterstock.com

Επίπεδα, φθαρμένα, τσαλακωμένα διακοσμητικά μαξιλάρια μπορούν να φτηνύνουν το χώρο σας. Αγοράζοντας μερικά καλής ποιότητας μαξιλάρια σε χρώματα που θα συμπληρώσουν την υπόλοιπη διακόσμηση θα κάνουν αμέσως τον χώρο σας να φαίνεται πιο πολυτελής. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε ως κομμάτια έμφασης σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Θα προσθέσουν μια πινελιά χρώματος και ενδιαφέρον ακόμη και στο πιο βαρετό μέρος. Δοκιμάστε να βάλετε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, καθώς και υφές και μοτίβα. Επιλέξτε υφάσματα με πολυτελή εμφάνιση, όπως βελούδο ή ψεύτικη γούνα. Δεν θα πιστεύατε πώς μια τόσο μικροσκοπική λεπτομέρεια μπορεί να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική όψη του σπιτιού σας.

Προσθέστε μοναδικά κομμάτια.

© wanditabonita / Reddit

Ευτυχώς, η τάση των σετ επίπλων έχει εξαφανιστεί προ πολλού. Αντί να αγοράσετε μια νέα συρταριέρα που να ταιριάζει με το τραπεζάκι ή τις καρέκλες σας και να κάνετε ολόκληρο το μέρος να φαίνεται βαρετό και παλιομοδίτικο, προτιμήστε ένα μοναδικό κομμάτι. Θα προσθέσει χαρακτήρα σε κάθε δωμάτιο και θα το κάνει να φαίνεται πιο πολυτελές. Και δεν μιλάμε για ακριβές αντίκες.

Μπορείτε απλά να αναδιαμορφώσετε κάτι που ήδη έχετε ή να δοκιμάσετε την τύχη σας σε υπαίθριες αγορές και καταστήματα μεταχειρισμένων. Συνήθως δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κουτάκι μπογιά και νέες λαβές και πόμολα συρταριών για να του δώσετε μια νέα όψη.

Δείτε επίσης 36 Φθηνές λύσεις και συμβουλές διακόσμησης διαμερίσματος εντός προϋπολογισμού

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 16

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Διακοσμήτρια Μοιράζεται Οικονομικές Αλλαγές που Μπορούν να Κάνουν οι Ενοικιαστές για να Μεταμορφώσουν τα Σπίτια τους

Διακοσμήτρια Μοιράζεται Οικονομικές Αλλαγές που Μπορούν να Κάνουν οι Ενοικιαστές για να Μεταμορφώσουν τα Σπίτια τους

7 Χρήσιμες Συμβουλές για να Καθαρίσετε Φυτά Εσωτερικού Χώρου

7 Χρήσιμες Συμβουλές για να Καθαρίσετε Φυτά Εσωτερικού Χώρου