Το κουνουπίδι είναι αναμφίβολα ένα από τα λαχανικά που συμβάλλει περισσότερο στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι μια σημαντική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και αρκετών βιταμινών της ομάδας Β. Βοηθά το σώμα να ανακάμψει από τη σωματική προσπάθεια και είναι μια τροφή πλούσια σε κάλιο και φώσφορο. Πρέπει να προσέχετε όταν πλένετε το κουνουπίδι ώστε να είναι απαλλαγμένο από σκουλήκια. Θα πρέπει να επιλέγετε κουνουπίδι που δεν έχει κηλίδες ή έχει διαφορετικό χρώμα από το αρχικό. Ξεπλύνετε με Μαγειρική Σόδα το 90% των Τοξικών Φυτοφαρμάκων από Φρούτα και Λαχανικά
Οδηγίες:
- Αρχικά, κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια στο μέγεθος που θα χρειαστείτε.
- Επόμενο βήμα, κόψτε την καρδιά και χωρίστε τη σε μικρά μεγέθη.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα κομμάτια του κουνουπιδιού σε ένα δοχείο με αλατισμένο νερό. Μπορείτε να βάλετε και σε ζεστό νερό με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και λευκό ξύδι.
- Πρέπει να φροντίσετε να έχουν βυθιστεί καλά ώστε να εμποτιστούν τα κομμάτια με αλάτι ή ξύδι για περίπου 15 λεπτά.
- Όταν περάσουν τα λεπτά, θα παρατηρήσετε πώς τα υπολείμματα βρωμιάς έρχονται στην επιφάνεια, είτε είναι σκουλήκια, είτε διάφορα έντομα που αρχίζουν να αποκολλώνται από το λαχανικό.
- Τέλος, πετάξτε το νερό με τη βρωμιά και ξεπλύνετε τα κομμάτια κουνουπιδιού λαχανικά κάτω από τη βρύση.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο