Το κρεμμύδι είναι ένα από τα βασικά συστατικά των περισσοτέρων συνταγών και κάνει τα πιάτα ξεχωριστά. Ωστόσο κάποιες φορές όταν αγοράζουμε κρεμμύδια μπορεί να βρούμε μαύρα στίγματα και σημάδια επάνω τους. Τι είναι λοιπόν αυτά τα μαύρα σημάδια στα κρεμμύδια;
Τι είναι τα μαυρα σημάδια στα κρεμμύδια
Όταν βλέπουμε μαύρα σημάδια στα κρεμμύδια πολλοί αναρωτιόμαστε αν πρέπει να τα φάμε ή να τα πετάξουμε. Όχι μην το καταδικάσετε το κρεμμύδι! Αυτά τα μαύρα σημάδια είναι ένας μύκητας που λέγεται Aspergillus Niger και είναι ένας πολύ διαδεδομένος μύκητας που βρίσκεται στο έδαφος.
Πότε είναι καλά τα κρεμμύδια για κατανάλωση
Η επιλογή των κρεμμυδιών δεν είναι και πυρηνική φυσική αλλά θέλει σίγουρα την προσοχή σας. Διαλέγετε σφιχτά κρεμμύδια χωρίς εμφανή σημάδια ή στίγματα. Αν ένα κρεμμύδι είναι καλό εξωτερικά αλλά μόλις το ανοίξετε μυρίζει άσχημα (όχι δεν εννοούμε την εσάνς που αναδύει το καλό κρεμμύδι) και είναι μέσα αλλοιωμένο τότε το πετάτε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Τρώτε Κρεμμύδια πιο Συχνά
Γιατί κλαίμε όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια;
Το κρεμμύδι μπορεί να είναι πεντανόστιμο στο φαγητό αλλά όταν το καθαρίζουμε κλαίμε με μαύρο δάκρυ κάτι βέβαια που είναι εντελώς φυσιολογικό. Στην πραγματικότητα, είναι μια χημική αντίδραση που επηρεάζει τους γευστικούς κάλυκες και τους δακρυϊκούς πόρους.