in ,

9 Ινδονησιακά Μυστικά Ομορφιάς για να Επιβραδύνετε τη Γήρανση

μυστικά ομορφιάς,αντιγήρανση,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,
9 Ινδονησιακά Μυστικά Ομορφιάς για να Επιβραδύνετε τη Γήρανση

Κάθε χώρα έχει μοναδικά τελετουργικά ομορφιάς και κρυφές πρακτικές. Οι ινδονησιακές θεραπείες ομορφιάς είναι καθοριστικές για τη διατήρηση της νεανικότητας. 11 Μυστικά Ομορφιάς από τη Μέση Ανατολή που Βοηθούν τις Γυναίκες να Δείχνουν Εντυπωσιακές

Πρόληψη των ραγάδων

© Shutterstock.com

Οι Μπαλινέζες προσπαθούν να φροντίσουν το σώμα τους με περιποίηση από το κεφάλι μέχρι τα νύχια. Είναι πολύ πιο εύκολο να αποτρέψουν τις ραγάδες παρά να τις αντιμετωπίσουν αργότερα. Ένα από τα πιο δημοφιλή τελετουργικά είναι η εφαρμογή της μπαλινέζικης μάσκας κοιλιάς. Περιλαμβάνει αλεσμένο ρύζι και «kencur», μια ρίζα που μοιάζει με τζίντζερ. Αυτά τα συστατικά βοηθούν την ελαστικότητα του δέρματος. Αρκετά συχνά, αφού μια γυναίκα γεννήσει, κάνει μασάζ σώματος με ένα φυτικό περιτύλιγμα που τοποθετείται στο στομάχι.

Χρησιμοποιούν ρυζάλευρο

Εκτός από τη χρήση ρυζάλευρου με νερό ως μάσκες προσώπου, οι Ινδονήσιες κάνουν ειδικά scrub για το σώμα τους. Μια απολεπιστική πάστα παρασκευάζεται με αλεσμένο ρύζι, τζίντζερ, ξηρούς καρπούς, ρίζα κουρκουμά, κανέλα και σκόνη σανταλόξυλου. Αλέθουν όλα τα υλικά μαζί. Αυτό το φυσικό scrub μαλακώνει και καθαρίζει το δέρμα, αλλά χρησιμοποιήστε το μόνο στο σώμα σας.

Κατανάλωση lalapan

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Το Lalapan μεταφράζεται ως “ωμά λαχανικά ή βότανα που σερβίρονται ως συνοδευτικό”. Το Lalapan αποτελείται συνήθως από φρέσκα λαχανικά όπως αγγούρι, ντομάτα, φύλλα kemangi και μαρούλι, που συχνά σερβίρονται με σάλτσα τσίλι ή ειδικά καρυκεύματα. Το lalapan περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία ωφελούν την υγεία του σώματος.

Λουτρό κρέμας

© Shuttersrock.com

Στην Ινδονησία, το λουτρό κρέμας είναι μια αγαπημένη περιποίηση μαλλιών. Δεν είναι λούσιμο με κρέμα, αλλά μια χρονοβόρα διαδικασία. Πρώτα, απλώνουν μια μάσκα μαλλιών με αβοκάντο και μετά ατμίζουν τα μαλλιά. Στη συνέχεια, κάνουν ένα ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, το λαιμό και τους ώμους τους. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με λούσιμο και στέγνωμα μαλλιών.

Ένα λουτρό κρέμας δεν είναι απλώς μια θεραπεία χαλάρωσης. Βοηθά τα μαλλιά να είναι δυνατά και υγιή και τα προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες των χημικών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Κάντο όπως η Κλεοπάτρα: 5 Μυστικά Ομορφιάς από την Αρχαία Αίγυπτο που Αξίζει να τα Δοκιμάσετε

Χρήση παπάγιας και σπόρους παπάγιας για το δέρμα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι γυναίκες της Ινδονησίας χρησιμοποιούν πουρέ παπάγια με ή χωρίς γάλα και τον εφαρμόζουν απευθείας στο πρόσωπό τους για να κάνουν το δέρμα τους να λάμπει. Επίσης, για να απαλλαγούν από το σκούρο χρώμα των μαλλιών τους και να μην καταστραφούν, αλέθουν σπόρους παπάγιας και φτιάχνουν ένα μείγμα με νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόζουν αυτή την πάστα στα μαλλιά τους, περιμένουν για μία ώρα και τα ξεπλένουν.

Κάνουν μασάζ δύο φορές την εβδομάδα

© Depositphotos.com

Το μασάζ για τις Ινδονήσιες είναι απαραίτητο για την υγεία και τη νεότητα. Εκτός από μανικιούρ και πεντικιούρ, κάνουν εβδομαδιαίες μάσκες προσώπου, θεραπείες μαλλιών και μασάζ δύο φορές την εβδομάδα.

Χρήση κατσικίσιου γάλακτος για μπάνιο

© Depositphotos.com

Αυτό είναι ένα αρχαίο λουτρό ομορφιάς που χρησιμοποιούσαν οι πριγκίπισσες της Ιάβας. Βοηθά στη διατήρηση της νεανικής και απαλής επιδερμίδας. Οι γυναίκες πρόσθεταν κατσικίσιο γάλα στο μπάνιο τους, κάθονταν σε αυτό για 30 λεπτά και στη συνέχεια το ξέπλεναν.

Ευτυχία που ακτινοβολεί

© puspadewihc/instagram, © puspadewihc/instagram

Η ευτυχία βοηθά στη διατήρηση της εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς. Να χαμογελάτε περισσότερο και να αγαπάτε τον εαυτό σας.

Φιλοσοφίες ζωής σύμφωνα με τους προγόνους

© Jaridhana / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Μια από τις γνωστές φιλοσοφίες ζωής του λαού της Ιάβας στην Ινδονησία είναι το «Narima ing Pandum». Μεταφράζεται σε παράδοση και ευγνωμοσύνη για τις συνθήκες της ζωής. Δεν είναι σημάδι εγκατάλειψης, αλλά μάλλον ότι αγκαλιάζετε και αποδέχεστε τη μοίρα με βαθιά ευγνωμοσύνη. Αυτή η στάση συμβάλλει σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή, διατηρώντας έμμεσα τη νεανικότητα τους.

πηγή

Δείτε επίσης 9 Κορεατικά Μυστικά Ομορφιάς για Υγιές και Λαμπερό Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές για παιδιά,για το παιδί,μαζί με το παιδί,χρήσιμα,

5 Πράγματα που Λέει μια Μητέρα στα Παιδιά της και Σχεδόν Ποτέ Δεν Κάνει Λάθος

τατουάζ με κάκτους,ιδέες για τατουάζ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

40 Ιδέες για Τατουάζ με Κάκτους