in , , ,

11 Μυστικά Ομορφιάς από τη Μέση Ανατολή που Βοηθούν τις Γυναίκες να Δείχνουν Εντυπωσιακές

11 Μυστικά Ομορφιάς από τη Μέση Ανατολή που Βοηθούν τις Γυναίκες να Δείχνουν Εντυπωσιακές
11 Μυστικά Ομορφιάς από τη Μέση Ανατολή που Βοηθούν τις Γυναίκες να Δείχνουν Εντυπωσιακές

Ένα βλέμμα που μαγνητίζει, λαμπερό δέρμα και πυκνά λαμπερά μαλλιά — έτσι τείνουμε να φανταζόμαστε τις όμορφες γυναίκες από τη Μέση Ανατολή. Για να δείχνουν φρέσκες και γοητευτικές, χρησιμοποιούν ειδικά μυστικά ομορφιάς που παίρνουν από γενιά σε γενιά. Και ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά είναι ίσως το γεγονός ότι χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα ομορφιάς. Κάντο όπως η Κλεοπάτρα: 5 Μυστικά Ομορφιάς από την Αρχαία Αίγυπτο που Αξίζει να τα Δοκιμάσετε

Χρησιμοποιούν χέννα για βαφή μαλλιών και βερνίκι νυχιών.

© Veja / Shutterstock.com, © AFPics / Shutterstock.com

Η χέννα είναι μια φυσική βαφή που παρασκευάζεται από το φυτό Lawsonia inermis. Χρησιμοποιείται συχνά για τέχνη σώματος. Ωστόσο, οι γυναίκες της Μέσης Ανατολής χρησιμοποιούν και χέννα για να βάφουν τα μαλλιά τους, καθώς είναι δύσπιστες για τις χημικές βαφές. Μερικές γυναίκες πιστεύουν επίσης ότι η χέννα κάνει τα μαλλιά πιο υγιή και δυνατά. Και αν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας μαύρα, μπορείτε να προσθέσετε basma στη χέννα.

© Siska Apriani / Shutterstock.com

Η χέννα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βερνίκι νυχιών. Ωστόσο, μπορείτε να βάψετε τα νύχια σας μόνο σε κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις με αυτό.

Χρησιμοποιούν το μέλι ως μάσκα προσώπου.

© Stan Kuch / Wikimedia Commons

Οι γυναίκες της Μέσης Ανατολής χρησιμοποιούν μέλι για να κάνουν το δέρμα τους απαλό και λαμπερό από την αρχαιότητα. Για να το κάνουν αυτό, εφαρμόζουν στο πρόσωπό τους μια μάσκα από μέλι και γάλα.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε καθαριστικά και ενυδατικά από μέλι ανακατεύοντάς το με αγγούρι. Και για να σφίξει το δέρμα, οι καλλονές της Μέσης Ανατολής προσθέτουν στο μέλι πολτοποιημένα φρούτα συκιάς.

Χρησιμοποιούν μέντα για να θεραπεύσουν την ακμή.

© Polina Tankilevitch / Pexels

Σύμφωνα με τους Άραβες, η μέντα όχι μόνο κάνει την αναπνοή φρέσκια, αλλά μπορεί και να θεραπεύσει την ακμή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φύλλα μέντας περιέχουν σαλικυλικό οξύ. Μπορείτε είτε να τρίψετε τη μέντα και να την απλώσετε στην περιοχή που έχει φλεγμονή είτε να την προσθέσετε στη μάσκα προσώπου σας και να την αφήσετε όλη τη νύχτα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τονίζουν τα μάτια τους με χοντρό eyeliner.

Bartosz KRUPA / East News

Ως eyeliner, οι γυναίκες της Μέσης Ανατολής χρησιμοποιούν μια ειδική ουσία γνωστή ως kohl. Παλαιότερα πίστευαν ότι η σκοτεινή περιοχή γύρω από τα μάτια μπορούσε να τα προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Αλλά και οι Άραβες το χρησιμοποιούν για να τονίσουν την ομορφιά τους. Το μοντέρνο kohl παρασκευάζεται συχνά από ένα φυσικό συστατικό, τη ρητίνη ξύλου.

Εφαρμόζουν σκιές λίγων χρωμάτων στα μάτια τους.

Invision / Invision / East News, Invision / Invision / East News

Οι γυναίκες της Μέσης Ανατολής χρησιμοποιούν απλώς eyeliner για να κάνουν το βλέμμα τους να μαγνητίζει. Επίσης εφαρμόζουν σκιές ματιών σε τουλάχιστον 2 αποχρώσεις. Φροντίζουν όμως να ταιριάζουν οι επιλεγμένες αποχρώσεις και προσθέτουν μια καπνιστή πινελιά στις εξωτερικές γωνίες των ματιών.

Δείτε ακόμη 9 Μυστικά Ομορφιάς από τις Χώρες με τις πιο Όμορφες Γυναίκες στον Κόσμο

Χρησιμοποιούν ξινόγαλα για να κάνουν τα μαλλιά τους λεία και λαμπερά.

© Boyloso / Shutterstock.com

Οι γυναίκες της Μέσης Ανατολής είναι γνωστές για τα πυκνά και λαμπερά μαλλιά τους. Και το μυστικό τους είναι να χρησιμοποιούν μόνο φυσικά συστατικά. Πριν πλύνουν τα μαλλιά τους, απλώνουν στο τριχωτό της κεφαλής τους κεφίρ ή ξινόγαλα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση θρέφουν τα μαλλιά και αποκαθιστούν τη δομή τους.

Χρησιμοποιούν ελαιόλαδο για τη θεραπεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών τους.

© Badagnani / Wikimedia Commons, © CC BY 3.0

Στη Μέση Ανατολή, το ακατέργαστο ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ως καλλυντικό προϊόν. Πρώτα απ’ όλα, χρησιμοποιείται στο μασάζ προσώπου γιατί μαλακώνει και αναζωογονεί το δέρμα. Είναι εξαιρετικό στο να μαλακώνει τα πετσάκια και να κάνει τα λεπτά και εύθραυστα νύχια πιο δυνατά.

Το ελαιόλαδο προστίθεται επίσης σε απολέπιση σώματος και μάσκες μαλλιών. Εάν έχετε θαμπά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, απλώστε μια-δυο κουταλιές της σούπας λάδι στα μαλλιά σας, τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και αφήστε το για 30 λεπτά πριν το πλύνετε. Μερικές γυναίκες αφήνουν ακόμη και το ελαιόλαδο όλη τη νύχτα για μέγιστη λάμψη.

Χρησιμοποιούν θαλασσινό αλάτι για απολέπιση.

© Wiki.cullin / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Οι γυναίκες της Μέσης Ανατολής χρησιμοποιούν το θαλασσινό αλάτι για απολέπιση από την αρχαιότητα. Το χρησιμοποιούσαν για να απαλλαγούν από το ξηρό και θαμπό δέρμα. Ένα μασάζ με θαλασσινό αλάτι βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία. Επιπλέον, αυτό το προϊόν είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Χρησιμοποιούν μάσκα προσώπου από πατάτες.

© Inessa Grevcova / Shutterstock.com, © Pastorius / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Μερικές γυναίκες της Μέσης Ανατολής πιστεύουν ότι οι πατάτες βοηθούν το δέρμα τους να φαίνεται καλύτερο. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούν μάσκες προσώπου φτιαγμένες από αυτές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πουρέ πατάτας ή χυμό πατάτας. Μερικές φορές οι καλλονές της Μέσης Ανατολής προσθέτουν και γιαούρτι σε αυτή τη μάσκα.

Κάνουν υγιεινή διατροφή.

© arturasker / Shutterstock.com, © Ahanov Michael / Shutterstock.com

Οι γυναίκες της Μέσης Ανατολής πιστεύουν ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα. Αυτός είναι ο λόγος που παίρνουν τη διατροφή τους στα σοβαρά και αποφεύγουν τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν προηγουμένως καταψυχθεί ή μαγειρευτεί. Επίσης πίνουν πολύ νερό.

Ξεκινούν τη μέρα τους πίνοντας ζεστό νερό με λεμόνι και μηλόξυδο. Πιστεύουν ότι βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος και στη βελτίωση του μεταβολισμού.

Χρησιμοποιούν αρωματικά έλαια αντί για άρωμα.

© Santeri Viinamäki / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0, © shinshila / Shutterstock.com

Οι Άραβες δεν τους αρέσει να χρησιμοποιούν άρωμα και προτιμούν τις φυσικές μυρωδιές των παραδοσιακών αρωματικών ελαίων. Τούτου λεχθέντος, όλα τα αρώματα της Μέσης Ανατολής δεν περιέχουν οινόπνευμα – είναι καθαρά με βάση το λάδι. Τα αγαπημένα αρώματα των γυναικών της Μέσης Ανατολής είναι ο ιβίσκος, το σανταλόξυλο, η βανίλια, το γιασεμί και το τριαντάφυλλο.

Δείτε επίσης 7 Μυστικά Ομορφιάς των Ινδονήσιων Γυναικών για να Επιβραδύνετε τη Γήρανση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φούρνος Μικροκυμάτων: Αυτά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βάλεις μέσα - Σκεύη και τροφές που γίνονται επικινδύνα. Δες τον κίνδυνο με το νερό

Φούρνος Μικροκυμάτων: Αυτά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βάλεις μέσα – Σκεύη και τροφές που γίνονται επικινδύνα. Δες τον κίνδυνο με το νερό

Αυτές οι 12 γυναίκες μεταμορφώθηκαν μετά το κούρεμα και είναι σαν πριγκίπισσες με τα κοντά μαλλιά τους

Αυτές οι 12 γυναίκες μεταμορφώθηκαν μετά το κούρεμα και είναι σαν πριγκίπισσες με τα κοντά μαλλιά τους