in , , , ,

Μετατρέψτε τις Πικραλίδες σε Μέλι με Αυτή την Απλή Μέθοδο

Μετατρέψτε τις Πικραλίδες σε Μέλι με Αυτή την Απλή Μέθοδο
Μετατρέψτε τις Πικραλίδες σε Μέλι με Αυτή την Απλή Μέθοδο

Οι πικραλίδες, που συχνά πετιούνται ως ενοχλητικά ζιζάνια, είναι στην πραγματικότητα ένας θησαυρός θρεπτικών συστατικών και έχουν χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς και γαστρονομικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Ένα από τα υπέροχα προϊόντα που μπορείτε να φτιάξετε από πικραλίδες είναι το σιρόπι πικραλίδας. Αυτό το σιρόπι έχει μια λεπτή γεύση σαν μέλι με μια νότα λουλουδιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του μελιού ή του σιροπιού σε διάφορες συνταγές, περιχυμένο πάνω από τηγανίτες ή ανακατεύοντας σε τσάι. Το Τσάι από Ρίζα Πικραλίδας είναι ο Νέος «Καφές», Μόνο πιο Υγιεινός

Μετατρέψτε τις Πικραλίδες σε Μέλι με Αυτή την Απλή Μέθοδο

Συστατικά

4 φλιτζάνια λουλούδια πικραλίδα
4 φλιτζάνια νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 λεμόνι

Δείτε ακόμη Γιατί Πρέπει να Μαζέψετε Λουλούδια Πικραλίδας;

Οδηγίες

Συλλέξτε άνθη πικραλίδας από μια περιοχή που δεν έχει ψεκαστεί με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Μαζέψτε τα λουλούδια το πρωί αφού στεγνώσει η δροσιά.

Ξεπλύνετε απαλά τα άνθη της πικραλίδας για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή μικρά έντομα. Αφαιρέστε τα πράσινα μέρη (σέπαλα) από τα λουλούδια γιατί μπορούν να πικράνουν το σιρόπι. Θέλετε μόνο τα κίτρινα πέταλα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε 4 φλιτζάνια νερό και τα έτοιμα πέταλα πικραλίδας. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αφού σιγοβράσει, αφήστε το να κρυώσει. Στραγγίστε το υγρό μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο σε μια καθαρή κατσαρόλα. Φροντίστε να πιέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό από τα πέταλα.

Προσθέστε τα φλιτζάνια ζάχαρη και το χυμό λεμονιού στο στραγγισμένο υγρό. Ο χυμός λεμονιού θα προσθέσει μια νότα γεύσης εσπεριδοειδών στο σιρόπι και επίσης θα βοηθήσει στη διατήρησή του.

Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να πάρει τη σύσταση του σιροπιού. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως μία ώρα. Ανακατέψτε κατά διαστήματα για να μην καεί το σιρόπι.

Μόλις το σιρόπι αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση, το αποσύρετε από την εστία της κουζίνας και το αφήστε να κρυώσει. Ρίξτε το σιρόπι σε αποστειρωμένα μπουκάλια ή βάζα και κλείστε τα καλά.

Φυλάσσετε το σιρόπι στο ψυγείο. Θα πρέπει να διατηρηθεί για περίπου 6 μήνες.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Μέλι Χωρίς Μέλισσες: Γίνεται – Φτιάξτε το Δικό σας Μέλι Με… Μήλα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

2 Λόγοι που οι Γιατροί Φορούν Πράσινη ή Μπλε Ενδυμασία Κατά τη Διάρκεια Επέμβασης

2 Λόγοι που οι Γιατροί Φορούν Πράσινη ή Μπλε Ενδυμασία Κατά τη Διάρκεια Επέμβασης

29 Ιδέες για Τατουάζ με Τετράφυλλο Τριφύλλι και η Σημασία του

29 Ιδέες για Τατουάζ με Τετράφυλλο Τριφύλλι και η Σημασία του