in , ,

3 Πράγματα που Αποδυναμώνουν τα Οστά σας Καθώς Μεγαλώνετε

αποδυνάμωση οστών,οστεοπόρωση,συμβουλές υγείας,υγεία,
3 Πράγματα που Αποδυναμώνουν τα Οστά σας Καθώς Μεγαλώνετε

Η γήρανση χαρακτηρίζεται από σημαντική μείωση των μεταλλικών στοιχείων στον σπόνδυλο, η οποία προκαλεί τα οστά να γίνονται πιο λεπτά, οδηγώντας έτσι σε αδυναμία των οστών. Όταν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ορισμένες συνήθειες του τρόπου ζωής μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αδυναμίας των οστών καθώς μεγαλώνετε. Διώξε το “Άσθμα” Και Την Υγρασία Από Το Σπίτι

3 Πράγματα που Αποδυναμώνουν τα Οστά σας Καθώς Μεγαλώνετε

Παρακάτω είναι τρία πράγματα που εξασθενούν τα οστά σας καθώς μεγαλώνετε.

Μένετε πάντα σε εσωτερικούς χώρους

Η έκθεση του δέρματός σας στην ηλιακή ακτινοβολία βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D που διατηρεί τα οστά υγιή. Η αποφυγή του ηλιακού φωτός μένοντας σε εσωτερικούς χώρους είναι επιβλαβής για την υγεία, καθώς προκαλεί έλλειψη βιταμίνης D. Συνιστάται στους ηλικιωμένους να περνούν 10-15 λεπτά στο φως του ήλιου καθημερινά για να λάβουν την απαιτούμενη ποσότητα βιταμίνης D. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό ότι το να περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο μπορεί να είναι κακό για την υγεία σας, οπότε μην το παρακάνετε.

Η ηλικία, το χρώμα του δέρματός σας, η εποχή του χρόνου και ο τόπος διαμονής σας μπορεί να κάνουν πιο δύσκολη την παραγωγή βιταμίνης D. Το ίδιο και το αντηλιακό.

Δείτε ακόμη Τι Αποκαλύπτει η Μυρωδιά του Σώματός σας για την Υγεία σας

Κατανάλωση πολύ αλατιού

Όσο περισσότερο αλάτι τρώτε, τόσο περισσότερο ασβέστιο αποβάλλεται από το σώμα σας, πράγμα που σημαίνει αδυνατίζουν τα οστά σας. Τρόφιμα όπως το ψωμί, τα τυριά, τα πατατάκια και τα αλλαντικά έχουν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά αλατιού, επομένως θα πρέπει να τα καταναλώνετε με μέτρο καθώς μεγαλώνετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς το αλάτι, αλλά στοχεύστε σε λιγότερο από 2.300 χιλιοστόγραμμα νατρίου την ημέρα.

Κάπνισμα

Όταν εισπνέετε τακτικά καπνό τσιγάρου, το σώμα σας δεν μπορεί να σχηματίσει νέο υγιή οστικό ιστό τόσο εύκολα. Όσο περισσότερο καπνίζετε, τόσο χειρότερο γίνεται.

Οι καπνιστές έχουν περισσότερες πιθανότητες για κατάγματα και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν. Αλλά αν το κόψετε, μπορείτε να μειώσετε αυτούς τους κινδύνους και να βελτιώσετε την υγεία των οστών σας, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Η Σωστή Στάση Ύπνου για να Αντιμετωπίσετε Διάφορα Προβλήματα Υγείας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Έριξε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο σε μια κούπα καφέ - Μόλις δείτε το λόγο θα το κάνετε και εσείς

Έριξε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο σε μια κούπα καφέ – Μόλις δείτε το λόγο θα το κάνετε και εσείς

αφαίρεση γρατσουνιών οθόνης τηλεφώνου,αφαίρεση γρατσουνιών με οδοντόκρεμα,κόλπα,χρήσιμα,

Πως να Αφαιρέσετε τις Γρατσουνιές στην Οθόνη του Τηλεφώνου σας με Οδοντόκρεμα