in , , ,

11 Συμβουλές για Νέους Οδηγούς που Δεν θα Μάθετε στη Σχολή Οδηγών

11 Συμβουλές για Νέους Οδηγούς που Δεν θα Μάθετε στη Σχολή Οδηγών
11 Συμβουλές για Νέους Οδηγούς που Δεν θα Μάθετε στη Σχολή Οδηγών

Ακόμη και οι πιο έμπειροι οδηγοί δεν γνωρίζουν πάντα όλες τις λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν την οδήγηση ευκολότερη. 5 Συμβουλές Οδήγησης για να Αποφύγετε Τροχαία Ατυχήματα σε Κακές Καιρικές Συνθήκες

Ελέγξτε αν όλοι οι καθρέφτες σας έχουν ρυθμιστεί σωστά.

brightside

Εάν οι καθρέφτες σας δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά, εμφανίζεται ένα τυφλό σημείο. Ένα τυφλό σημείο είναι ένα μέρος του δρόμου που δεν μπορείτε να δείτε, επομένως μπορεί να χάσετε ένα αυτοκίνητο που κινείται σε μια παρακείμενη λωρίδα κυκλοφορίας. Για να εξαλείψετε τα τυφλά σημεία, προσαρμόστε τους καθρέφτες πλάγιας όψης έτσι ώστε να μην βλέπετε το αυτοκίνητό σας σε αυτούς. Για να ελέγξετε αν υπάρχει τυφλό σημείο, περάστε μπροστά από ένα άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο με την όπισθεν, κοιτάζοντας τον πλευρικό σας καθρέφτη. Μόλις βγει εκτός εικόνας, θα πρέπει να το δείτε με την περιφερειακή σας όραση.

Ο καθρέφτης οπισθοπορείας πρέπει να ρυθμιστεί έτσι ώστε να μπορείτε να βλέπετε εξ ολοκλήρου το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου σας. Όταν ρυθμίζετε τους καθρέπτες, θα πρέπει να βρίσκεστε στην κανονική σας θέση οδήγησης.

Μάθετε να αισθάνεστε πού βρίσκονται οι τροχοί.

brightside

Αν θέλετε να μπορείτε να αποφύγετε τις λακκούβες στο δρόμο και να μην γρατσουνίζετε τις ζάντες σας όταν παρκάρετε, πρέπει να μάθετε να αισθάνεστε πού βρίσκονται οι τροχοί. Πάρτε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι, πατήστε το με το πόδι σας και βάλτε το στο δρόμο. Εξασκηθείτε στην οδήγηση πάνω του με τον αριστερό και τον δεξιό μπροστινό τροχό. Ανοίξτε το παράθυρο για να ακούσετε το τρίξιμο του μπουκαλιού.

Στεγνώστε τα φρένα σας μετά την οδήγηση μέσα από μια λακκούβα νερού.

brightside

Πριν ακόμη και τις πιο μικρές λακκούβες, θα ήταν καλύτερα να επιβραδύνετε και να τις περάσετε ομαλά χωρίς να κάνετε ελιγμούς ή να αλλάξετε ταχύτητα. Εάν οδηγείτε γρήγορα, υπάρχει πιθανότητα να μπει νερό στο σύστημα ανάφλεξης και να σταματήσει ο κινητήρας. Εκτός αυτού, μπορεί να ξεκινήσει η υδρολίσθηση — τότε είναι που ένα αυτοκίνητο χάνει την πρόσφυση και τον έλεγχό του.

Αφού περάσετε μια μεγάλη λακκούβα νερό, μην αλλάξετε την ταχύτητά σας. Στεγνώστε πρώτα τα φρένα: πατώντας το πεντάλ γκαζιού, πατήστε το πεντάλ του φρένου μερικές φορές. Η τριβή προκαλεί θερμότητα, έτσι το νερό εξατμίζεται από τα τακάκια των φρένων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσέξτε τους ελιγμούς των πιο ψηλών αυτοκινήτων που έχετε μπροστά σας.

brightside

Προσέξτε όχι μόνο για το αυτοκίνητο ακριβώς μπροστά σας αλλά και για όσους βρίσκονται πιο κάτω στο δρόμο. Οι οδηγοί ψηλότερων οχημάτων (φορτηγών και λεωφορείων) βλέπουν τις οδικές καταστάσεις πολύ πιο καθαρά. Εάν αρχίσουν να αλλάζουν λωρίδα μονομιάς, είναι πιθανό να είδαν ένα τροχαίο ατύχημα ή ένα εμπόδιο. Οπότε αλλάξτε και εσείς λωρίδα.

Δείτε ακόμη Τιμή Βενζίνης στα Ύψη: 8 Κόλπα Οδήγησης για να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Εάν το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά, ανάψτε τα φώτα πορείας.

Μερικές φορές το χειμώνα το αυτοκίνητο δεν ξεκινά με την πρώτη προσπάθεια. Πριν δοκιμάσετε, θερμάνετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας ανάβοντας τα μεγάλα φωτά. Το ραδιόφωνο μπορεί επίσης να λειτουργήσει.

Χαμηλώστε τον καθρέφτη σας τη νύχτα.

© depositphotos

Πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν ότι ένας τυπικός καθρέφτης οπισθοπορείας έχει 2 λειτουργίες: ημέρας και νύχτας. Για να μην σας τυφλώσει ένα αυτοκίνητο πίσω σας, αλλάξτε τη γωνία του καθρέφτη τραβώντας προς τα κάτω το μοχλό που βρίσκεται κάτω από αυτόν.

Ανοίξτε το κλιματιστικό.

Ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό (για παράδειγμα, το χειμώνα), ενεργοποιήστε το τακτικά για μικρό χρονικό διάστημα. Διαφορετικά, το ψυκτικό υγρό θα διαρρεύσει και οι σωλήνες θα είναι στεγνοί.

Χρησιμοποιείτε τακτικά το χειρόφρενο.

brightside

Ακόμα κι αν δεν κάνετε γωνιακή στάθμευση, χρησιμοποιήστε τακτικά το χειρόφρενο για να το διατηρήσετε λειτουργικό. Η μόνη εξαίρεση είναι ο πολύ κρύος καιρός. Σε τέτοιες συνθήκες, καλύτερα να αποφύγετε τη χρήση του χειρόφρενου για να μην παγώσουν τα τακάκια των φρένων.

Εάν ένα αυτοκίνητο στη γειτονική λωρίδα επιβραδύνει, ακολουθήστε το παράδειγμα.

© Alex Azabache / Pexels

Αν δείτε ένα αυτοκίνητο στη γειτονική λωρίδα να επιβραδύνει, θα πρέπει να κάνετε το ίδιο. Είναι πιθανό ο οδηγός να θέλει να αφήσει έναν πεζό ή ένα ζώο να περάσει.

Μην αφήνετε την ψευδαίσθηση της χαμηλής ταχύτητας να σας παραπλανήσει.

Σε ίσιο δρόμο, η ταχύτητα φαίνεται να είναι 2 φορές μικρότερη από ό,τι πραγματικά. Εάν δεν επιβραδύνετε πριν κάνετε μια στροφή, το αυτοκίνητο μπορεί να αρχίσει να γλιστρά.

Μην στρίβετε τους τροχούς εκ των προτέρων όταν κάνετε αριστερή στροφή.

© Виталий Адуцкевич / Pexels

Είναι επικίνδυνο να στρίψετε τους τροχούς εκ των προτέρων πριν κάνετε μια αριστερή στροφή. Πρέπει να βρίσκονται στην αρχική θέση. Εάν ένα αυτοκίνητο σας χτυπήσει από πίσω, μπορεί να πεταχθείτε στην αντίθετη λωρίδα όπου θα είναι αναπόφευκτο να χτυπήσετε άλλα αυτοκίνητα.

πηγή

Δείτε επίσης 13 Κόλπα για το Αυτοκινήτο που Μπορούν να Κάνουν την Οδήγηση πιο Άνετη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

5 Φυτά που Μειώνουν την Καταπόνηση των Ματιών από Κινητά και Υπολογιστές

5 Φυτά που Μειώνουν την Καταπόνηση των Ματιών από Κινητά και Υπολογιστές

53 Έξυπνες Ιδέες Διακόσμησης Στενής Κουζίνας

53 Έξυπνες Ιδέες Διακόσμησης Στενής Κουζίνας