in , , , ,

Πώς να Καθαρίσετε τα Σιφονάκια Μέσα στην Λεκάνη Της Τουαλέτας

καθαρισμός σιφονιών λεκάνης τουαλέτας,καθαρισμός τουαλέτας,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,
καθαρισμός σιφονιών λεκάνης τουαλέτας,καθαρισμός τουαλέτας,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Τα σιφονάκια τουαλέτας είναι μικρές τρύπες κάτω από το χείλος της λεκάνης που επιτρέπουν στο νερό από το καζανάκι για να ξεπλύνει όχι μόνο τα απόβλητα αλλά και να καθαρίζει το εσωτερικό της λεκάνης με καθαρό νερό.

Με την πάροδο του χρόνου, ειδικά όταν δεν καθαρίζονται τακτικα, μπορούν να μολυνθούν με μούχλα, εναποθέσεις ορυκτών και συσσώρευση υπολειμμάτων που οδηγούν σε φράξιμο. Ο τακτικός καθαρισμός των σιφονιών της λεκάνης τουαλέτας είναι σημαντικός εάν θέλετε το καζανάκι να ξεπλύνει αποτελεσματικά τα απόβλητα, αφήνοντας τη λεκάνη σας πάντα καθαρή. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ: Γιατί Πρέπει να Ψεκάσετε Αφρό Ξυρίσματος Γύρω από τη Λεκάνη της Τουαλέτας

Καθαρισμός σιφονιών λεκάνης τουαλέτας με ξύδι

Πώς να Καθαρίσετε τα Σιφόνια Λεκάνης Τουαλέτας

Ένας γρήγορος και φθηνός τρόπος για να καθαρίσετε τα σιφόνια είναι απλά να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι. Ένα διάλυμα ξιδιού απορροφά και διασπά τους λεκέδες. Λειτουργεί καλύτερα για μούχλα και βακτήρια.

Θα χρειαστείτε

Καθρέφτης
Λαστιχένια γάντια, γυαλιά μάσκας προσώπου κ.λπ.
Λευκό ξύδι
Καθαριστικό / απολυμαντικό
Βούρτσα τριψίματος
Μπουκάλι ψεκασμού
Χωνί

Μέθοδος

  • Φορέστε τον προστατευτικό σας εξοπλισμό και με τον καθρέφτη επιθεωρήστε τα σιφονάκια της λεκάνης για να προσδιορίσετε την ποσότητα βρωμιάς.
  • Μετρήστε μιάμιση κούπα ξύδι και βάλτε την να πάρει μια βράση. Αφήστε να κρυώσει
  • Ανοίξτε το καζανάκι και χρησιμοποιήστε το χωνί για να ρίξετε ένα φλιτζάνι από το διάλυμα στο σωλήνα υπερχείλισης στο καζανάκι.
  • Προσθέστε το υπόλοιπο διάλυμα ξιδιού στο μπουκάλι ψεκασμού.
  • Ανασηκώστε το κάθισμα της τουαλέτας και ψεκάστε το ξύδι κάτω από το χείλος της λεκάνης με ιδιαίτερη προσοχή στο εξωτερικό των σιφονιών.
  • Αφήστε το για περίπου 30-60 λεπτά.
  • Τρίψτε απαλά κάτω από το χείλος με τη βούρτσα.
  • Τραβήξτε το καζανάκι.
  • Χρησιμοποιήστε ξανά τον καθρέφτη για να ελέγξετε για τυχόν υπολειπόμενες βρωμιές. Σε περίπτωση που υπάρχει, επαναλάβετε μέχρι να καθαριστούν οι μικρές τρύπες.

Αντί να ρίξετε το ξύδι απευθείας στο σωλήνα υπερχείλισης, βράζετε τόσο ώστε να το ρίξετε στο καζανάκι, ειδικά αν θέλετε να το καθαρίσετε ταυτόχρονα.

Φροντίστε να μην επιλέξετε λειαντικά καθαριστικά. Μπορεί να καταστρέψουν την πορσελάνη της τουαλέτας. Όταν τρίβετε, θυμηθείτε να παραμείνετε απαλοί. Αποφύγετε ισχυρές χημικές ουσίες που μπορεί να καταστρέψουν ορισμένα μέρη της τουαλέτας που αποτελούνται από καουτσούκ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Πως να Ξεβουλώστε μια Τουαλέτα αν Δεν Έχετε Βεντούζα Απόφραξης – ΒΙΝΤΕΟ

Βαθύς καθαρισμός σιφονιών λεκάνης τουαλέτας με κολλητική ταινία & ξύδι

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε βαθιά τα σιφόνια της λεκάνης. Ο ρόλος της κολλητικής ταινίας είναι να συγκρατεί το διάλυμα ξιδιού μέσα στις τρύπες για αρκετό καιρό ώστε να διαλυθεί και να αφαιρεθεί η βρωμιά.

Θα χρειαστείτε

Ξύδι
Κουβάς
Πανάκια, σφουγγάρι ή πετσέτες
Κολλητική ταινία
Βούρτσα

Μέθοδος

  • Κλείστε την παροχή νερού στο καζανάκι της τουαλέτας.
  • Τραβήξτε το καζανάκι για να αδειάσει και μαζέψτε το υπόλοιπο νερό χρησιμοποιώντας τα πανάκια ή το σφουγγάρι.
  • Αφαιρέστε τυχόν περίσσεια νερού στη λεκάνη ειδικά γύρω από τα ανοίγματα των σιφονιών. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να στεγνώσετε γρήγορα τη λεκάνη.
  • Κολλήστε την περιοχή κάτω από τη λεκάνη της τουαλέτας έτσι ώστε να παραμένει σταθερή στην πορσελάνη κάτω από το χείλος, καλύπτοντας τα σιφόνια.
  • Γεμίστε το καζανάκι με ξύδι και τραβήξτε το. Με αυτόν τον τρόπο το νερό θα σφραγιστεί από την κολλητική ταινία επιτρέποντας στο χείλος και στα σιφόνια να μουλιάσουν στο ξύδι για όσο χρόνο η ταινία είναι στερεωμένη εκεί.
  • Μετά από περίπου μία ώρα, αφαιρέστε την κολλητική ταινία για να απελευθερώσετε το διάλυμα ξιδιού και τη διαλυμένη βρωμιά στη λεκάνη.
  • Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με σκληρές τρίχες για να τρίψετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς στο χείλος και τις επιφάνειες των σιφονιών.
  • Ανοίξτε την παροχή στο καζανάκι και τραβήξτε το ώστε καθαρό νερό να τρέξει μέσα από τα σιφόνια. πίδακες.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης ΒΟΡΑΚΑΣ: Πώς να Καθαρίσετε την Τουαλέτα Με Αυτή Τη Λευκή Σκόνη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σκούρα χείλη,λεύκανση σκούρων χειλιών,φροντίδα χειλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

8 Φυσικοί Τρόποι για να Λευκάνετε Σκούρα Χείλη

5 Τροφές Που Μας ”Σκοτώνουν” Και Τις Βάζουμε Στο Πιάτο Μας

5 Τροφές Που Μας ”Σκοτώνουν” Και Τις Βάζουμε Στο Πιάτο Μας