Οι μελιτζάνες είναι ένα μοναδικό λαχανικό το οποίο όμως πολλοί, ειδικά τα παιδιά, δυσκολεύονται να φάνε. Υπάρχει όμως μια συνταγή που μπορεί να απογειώσει την μελιτζάνα και να το φάνε ακόμα και οι δύσκολοι.
Υλικά για τους μελιτζανοκεφτέδες
3 Μεγάλες μελιτζάνες
3 Κρεμμύδια
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Κούπα τυρί πικάντικο κατά προτιμήση Μετσόβου
1 Αυγό
Φρυγανιά τριμμένη τόσο όσο να μπορώ να πλάθω στο χέρι μου…Περίπου 8 κουταλιές σούπας.
Αλάτι πιπέρι,
4 κουταλιές σούπας μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα τις μελιτζάνες σε κύβους και τις έβρασα σε μπόλικο αλατόνερο, στη συνέχεια τις στραγγίζω πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι τσιγάρισα τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Τα έριξα μέσα στην ψίχα μελιτζάνας μαζί με την μια κούπα τυρί, το αυγό,την φρυγανιά, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Έπλασα κεφτεδάκια και αλεύρωσα και τηγάνισα σε μπόλικο αραβοσιτελαιο σε βαθύ σκεύος. Μπορείτε να βάλετε και τυράκι που λιώνει μέσα αν θέλετε.
Μια συνταγή από την Γωγώ Σαμίου και την Ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ