in , , , ,

Ταπετσαρία Καναπέ: 7 Τύποι Ταπετσαριών Καναπέδων και 60 Ιδέες

Ταπετσαρία Καναπέ: 7 Τύποι Ταπετσαριών Καναπέδων και 60 Ιδέες
Ταπετσαρία Καναπέ: 7 Τύποι Ταπετσαριών Καναπέδων και 60 Ιδέες

Ο καναπές του σαλονιού σας φαίνεται παλιός και φθαρμένος αλλά δεν θέλετε να τον αντικαταστήσετε; Λοιπόν, τι θα λέγατε να αλλάξετε την ταπετσαρία του; Η επανεπένδυση των επίπλων είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να τα ανανεώσετε. Επιπλέον η αγορά νέας ταπετσαρίας κοστίζει πολύ λιγότερο από την αγορά ενός ολοκαίνουργιου επίπλου. 50 Διαχρονικές Ιδέες για Τμηματικούς Καναπέδες

Ωστόσο, λόγω της μεγάλης ποικιλίας επιλογών που διατίθενται στην αγορά σήμερα, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να επιλέξουν το σωστό ύφασμα για την ταπετσαρία των επίπλων στο σπίτι τους. Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε επίσης να βρείτε το τέλειο υλικό για να καλύψετε τα έπιπλά σας, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των τύπων ταπετσαρίας που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. Αυτά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα είδη υφασμάτων ταπετσαρίας που χρησιμοποιούνται για καναπέδες: δέρμα, πολυεστέρας, λινό, βαμβακερό, ολεφίνα, βελούδο, μαλλί.

Δέρμα

Το δέρμα είναι συνήθως η πρώτη επιλογή όταν πρόκειται να επιλέξετε το πιο ανθεκτικό ύφασμα για έναν καναπέ. Διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις του μαύρου και του καφέ, ακόμη και του πράσινου και του γκρι και κάποιες άλλες. Είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φυσικό υλικό που είναι συνώνυμο της πολυτέλειας, του στυλ και της κομψότητας. Τα έπιπλα με δερμάτινη ταπετσαρία ταιριάζουν εύκολα σε οποιοδήποτε διακόσμηση, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αλλάζουν τη διακόσμηση του σπιτιού τους κάθε δύο χρόνια.

7 Τύποι Ταπετσαριών Καναπέδων και 60 Ιδέες

Πλεονεκτήματα της δερμάτινης ταπετσαρίας

Το δέρμα δεν απορροφά υγρά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε απλά να το καθαρίσετε σκουπίζοντας την επιφάνεια με ένα μαλακό πανί. Τα δερμάτινα έπιπλα είναι ανθεκτικά, εύκολα στη συντήρηση και διαρκούν για αρκετά χρόνια. Επειδή δεν λερώνει εύκολα, αυτό το ύφασμα ταπετσαρίας είναι μια έξυπνη επιλογή για όσους έχουν μικρά παιδιά ή/και κατοικίδια στο σπίτι. Εάν χρειάζεται, μπορείτε απλά να το το γυαλίσετε στο σπίτι για να επαναφέρετε τη λάμψη του.

Μειονεκτήματα της δερμάτινης ταπετσαρίας

Το δέρμα είναι ένα σχετικά σκληρό υλικό. Επομένως, μπορεί να μην είναι τόσο άνετο όσο πολλά άλλα υφάσματα ταπετσαρίας. Συνήθως μαυρίζει μέσω μιας σειράς χημικών διεργασιών, γι’ αυτό μπορεί να γίνει εύθραυστο και να σπάσει όταν εκτίθεται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το υλικό μπορεί εύκολα να καταστραφεί με ένα αιχμηρό αντικείμενο, όπως ένα ψαλίδι ή ακόμα και τη μύτη ενός στυλό. Τα έπιπλα καλής ποιότητας με δερμάτινη ταπετσαρία είναι γενικά πολύ ακριβά.

Πολυεστέρας

Ο πολυεστέρας θεωρείται ένα από τα καλύτερα υφάσματα ταπετσαρίας λόγω της απαλής υφής, της αντοχής του καθώς και της μεγάλης γκάμα χρωμάτων και σχεδίων. Είναι ένα δημοφιλές συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως για ταπετσαρίες σε πολυτελή σπίτια. Συνήθως αναμιγνύεται με άλλα φυσικά ή συνθετικά υφάσματα όταν χρησιμοποιείται για ταπετσαρία. Ο πολυεστέρας είναι επίσης ένα υλικό βαρέως τύπου, καθιστώντας τον το καλύτερο ύφασμα για ταπετσαρίες καναπέδων σε νοικοκυριά με πολλά μέλη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πλεονεκτήματα της πολυεστερικής ταπετσαρίας

Ο πολυεστέρας είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά υφάσματα ταπετσαρίας. Θα σας κρατήσει για αρκετά χρόνια. Το υλικό είναι μαλακό στην αφή, γεγονός που το καθιστά άνετο στη χρήση για την ταπετσαρία. Τα έπιπλα με επένδυση από πολυεστέρα καθαρίζονται εύκολα σε περίπτωση χυσίματος υγρών. Αυτό το ύφασμα είναι επίσης σχετικά πιο ανθεκτικό στους λεκέδες. Δεν απορροφά μυρωδιές και στεγνώνει πολύ γρήγορα μετά το πλύσιμο.

Μειονεκτήματα της πολυεστερικής ταπετσαρίας

Οι ταπετσαρίες από πολυεστέρα μπορεί να είναι εύφλεκτες. Είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και ζέστη. Το πολυεστερικό ύφασμα δεν είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον. Αυτό το υλικό έχει την τάση να απορροφά τον ιδρώτα και τα σωματικά έλαια.

Λινό

Το λινό είναι ένα από τα πιο αναπνεύσιμα υφάσματα καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για την καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού. Βασικά, εάν θέλετε το σαλόνι σας να φαίνεται απλό και χαλαρό, αλλά κομψό και χαριτωμένο, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επιλέξετε ταπετσαρία από λινό.

Δείτε ακόμη 35 Τολμηρές Ιδέες για Τιρκουάζ Καναπέ που Πρέπει να Δοκιμάσετε

Πλεονεκτήματα της λινής ταπετσαρίας

Είναι ένα σχετικά βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό ταπετσαρίας. Οι φυσικές ίνες στις λινές ταπετσαρίες επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει. Τα λινά ταπετσαρισμένα έπιπλα καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα. Λόγω της απαλότητάς του, το λινό είναι ένα από τα πιο άνετα υφάσματα για ταπετσαρίες. Είναι ανθεκτικό στη μούχλα καθιστώντας το ιδανική επιλογή για άτομα με αλλεργίες. Η λινή ταπετσαρία είναι αρκετά προσιτή.

Μειονεκτήματα της λινής ταπετσαρίας

Το λινό δεν έχει ελαστικότητα και ζαρώνει αρκετά εύκολα. Για πιο ομαλή εμφάνιση, πρέπει να πιέσετε το ύφασμα, κάτι που μπορεί να είναι και χρονοβόρο και κουραστικό. Δεν είναι πολύ ανθεκτικό ύφασμα και καταστρέφεται αρκετά εύκολα. Το υλικό δεν είναι ανθεκτικό σε λεκέδες και μυρωδιές. Επίσης απορροφά τα υγρά που χύνονται σχεδόν αμέσως.

Βαμβακερό

Είτε θέλετε μια casual εμφάνιση για τα έπιπλά σας είτε θέλετε να φαίνονται επίσημα αλλά και μοντέρνα, το βαμβακερό είναι γενικά μια καλή επιλογή τόσο για καλύμματα που πλένονται, όσο και για ταπετσαρίες. Διαθέσιμο σε διαφορετικές ποιότητες και ποιότητες, αυτό το ύφασμα βάφεται εύκολα και έχει απαλή υφή. Το βαμβάκι συνήθως αναμιγνύεται με άλλες φυσικές ή συνθετικές ίνες για να αυξηθεί η αντοχή του.

Πλεονεκτήματα της βαμβακερής ταπετσαρίας

Το βαμβακερό ύφασμα ταπετσαρίας μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα μπορείτε να φανταστείτε. Είναι υλικό που αναπνέει και επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί. Το βαμβακερό είναι γενικά ανθεκτικό σε γδαρσίματα, μύκητες και παράσιτα. Είναι ιδανική επιλογή ταπετσαρίας για άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Το ύφασμα πλένεται πλήρως.

Μειονεκτήματα της βαμβακερής ταπετσαρίας

Όπως το λινό, το καθαρό βαμβάκι στερείται επίσης ελαστικότητας και τείνει να ζαρώνει εύκολα. Μπορεί να απορροφήσει διαρροές, λεκέδες και ακόμη και μυρωδιές σχετικά γρήγορα. Το βαμβακερό δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο ο πολυεστέρας, το δέρμα και άλλα υφάσματα ταπετσαρίας.

Ολεφίνα

Η ολεφίνα είναι μια συνθετική ίνα με βάση το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται ευρέως σε ταπετσαρίες επίπλων, χαλιά, ταπετσαρίες και καθίσματα αυτοκινήτου. Είναι ένα στιβαρό και ανθεκτικό υλικό που μοιάζει και έχει αίσθηση σαν μαλλί, καθιστώντας το απαλό και άνετο. Αν ψάχνετε για ένα ύφασμα ταπετσαρίας χαμηλής συντήρησης που θα σας κρατήσει πολύ καιρό, τότε η ολεφίνα είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σας.

Πλεονεκτήματα της ταπετσαρίας ολεφίνας

Δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένο από λιωμένα πλαστικά σφαιρίδια, η ολεφίνα είναι ανθεκτική στη γενική φθορά και δεν λερώνεται εύκολα. Είναι ανθεκτική σε γδαρσίματα, μούχλα και αποχρωματισμούς. Αυτό το συνθετικό ύφασμα είναι επίσης ανθεκτικό στο νερό. Οι ταπετσαρίες ολεφίνας καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα.

Μειονεκτήματα της ταπετσαρίας ολεφίνας

Λόγω της σύνθεσής τους, η ταπετσαρία ολεφίνης είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στο φως και τη θερμότητα. Δεν θα μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια. Μπορεί να γίνει εύθραυστο εάν εκτεθεί στο σκληρό ηλιακό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βελούδο

Οι βελούδινοι καναπέδες και καρέκλες μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά υπερβολής και πολυτέλειας στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Επίσης, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα έπιπλα από βελούδο μπορούν να διαρκέσουν αρκετά χρόνια, εάν υποβληθούν σε κατάλληλη επεξεργασία και συντήρηση.

Πλεονεκτήματα της βελούδινης ταπετσαρίας

Οι βελούδινες ταπετσαρίες μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες αν τις φροντίσετε με αγάπη. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον αποχρωματισμό, καθώς το χρώμα των βελούδινων ταπετσαρισμένων επίπλων σας δεν θα εξαφανιστεί με τον καιρό. Αυτό το υλικό είναι τόσο αισθητικά ευχάριστο όσο και απαλό στην αφή. Αυτό το ύφασμα ταπετσαρίας διατίθεται σε διάφορα χρώματα. Οι λεκέδες από τρόφιμα και λάσπη μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από τα βελούδινα έπιπλα.

Μειονεκτήματα της βελούδινης ταπετσαρίας

Το βελούδο είναι επιρρεπές να προσελκύει σωματίδια σκόνης, γι’ αυτό πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Το ίδιο ισχύει και για το τρίχωμα κατοικίδιων ζώων. Δεν είναι κατάλληλο για εξωτερική χρήση, καθώς το βελούδο δεν τα πάει καλά κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. Τα έπιπλα με ταπετσαρία από βελούδο μπορούν να απορροφήσουν τα υγρά που χύνονται αρκετά γρήγορα.

Μαλλί

Το μαλλί μπορεί να μην είναι μια συνηθισμένη επιλογή, αλλά είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα υφάσματα για ταπετσαρία. Σε σύγκριση με το λινό και το βαμβακερό, το μαλλί τείνει να φαίνεται πιο επίσημο και κομψό. Επιπλέον, αυτό το φυσικό ύφασμα είναι αρκετά άνετο και απαλό. Συνήθως, όταν πρόκειται για ταπετσαρία, το μαλλί αναμειγνύεται με συνθετικές ίνες για να το κάνει πιο ανθεκτικό και με μεγάλη διάρκεια.

Πλεονεκτήματα της μάλλινης ταπετσαρίας

Ως φυσικό ύφασμα, είναι αρκετά βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Το μαλλί είναι ανθεκτικό στις φλόγες και απωθεί αποτελεσματικά την υγρασία. Είναι επίσης ανθεκτικό στη μούχλα και άλλα αλλεργιογόνα, καθιστώντας το μια υγιεινή επιλογή για όλα τα νοικοκυριά. Οι λεκέδες δεν σχηματίζονται εύκολα στο μαλλί.

Μειονεκτήματα της μάλλινης ταπετσαρίας

Το μαλλί είναι πιο ακριβό από τα περισσότερα άλλα φυσικά και συνθετικά υφάσματα. Δεν θα μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία που να ταιριάζει με ένα συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης. Μπορεί να γίνει μόνο στεγνό καθάρισμα.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 81 Κομψοί Mid-Century Modern Καναπέδες για το Σαλόνι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μελιτζανοκεφτέδες Όνειρο! Κανείς Δεν Θα Καταλάβει Τι τρώει

Μελιτζανοκεφτέδες Όνειρο! Κανείς Δεν Θα Καταλάβει Τι τρώει

κόλπα ξεσκονίσματος,ξεσκόνισμα σπιτιού,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Βαριέσαι το Καθάρισμα; 9 Εύκολα Κόλπα για να Ξεσκονίσετε Εύκολα και Γρήγορα