in , , ,

Έμπειρες Νοικοκυρές Συμβουλεύουν: Tips Για Να Γλυτώσεις Χρόνο Από Τις Δουλειές Του Σπιτιού Και Να Γίνεις Πιο Αποδοτική

Έμπειρες Νοικοκυρές Συμβουλεύουν: Tips Για Να Γλυτώσεις Χρόνο Από Τις Δουλειές Του Σπιτιού Και Να Γίνεις Πιο Αποδοτική
Έμπειρες Νοικοκυρές Συμβουλεύουν: Tips Για Να Γλυτώσεις Χρόνο Από Τις Δουλειές Του Σπιτιού Και Να Γίνεις Πιο Αποδοτική

Ακόμα και οι πιο σοφοί λένε: “Οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ”. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη αλήθεια και γι’ αυτό τον λόγο τουλάχιστον πρέπει να βρούμε τρόπους για να μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα ο χρόνος που δαπανούμε στις δουλειές τους σπιτιού. Έτσι παρακάτω θα δούμε συμβουλές και κόλπα από έμπειρες νοικοκυρές.

Το πρώτο και το πιο βασικό είναι να παίρνουν μέρος στις δουλειές όλη η οικογένεια. Με λίγα λόγια οι δουλειές να μοιράζονται. Πχ τα παιδιά εάν είναι σε ικανοποιητική ηλικία να αναλαμβάνουν το συμμάζεμα του δωματίου τους, να πηγαίνουν τα ρούχα τους στα άπλυτα ή ακόμα και να βάζουν πλυντήριο. Ο Άνδρας του σπιτιού να αναλαμβάνει κάποιες από τις δουλειές όπως είναι το πλυντήριο πιάτων, ρούχων, την ηλεκτρική σκούπα κτλ. Με την ευκαιρία διάβασε και αυτό Το πλυντήριο πιάτων βγάζει θαμπά τα ποτήρια: Τα κόλπα που θα σε σώσουν και πώς καθαρίζουν

Σταματάς να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ.

Πλέον μπορείς να παραγγείλεις online τα πράγματα που χρειάζεσαι και να τα έχεις ακόμα και την ίδια μέρα στην πόρτα σου. Έτσι κερδίζεις χρόνο αλλά και χρήματα μιας και δεν θα μπεις σε πειρασμό να αγοράσεις και άσχετα πράγματα που απλά είδες στα ράφια.

Σιδερώνεις μόνο τα απολύτως απαραίτητα

Το σιδέρωμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες μέσα στο νοικοκυριό. Οπότε τι μπορείτε να κάνετε; Σταματήστε να σιδερώνετε ότι δεν φαίνεται. Σιδερώστε τα ρούχα που φοράτε έξω και τα εσώρουχα. Σεντόνια και πετσέτες διπλώστε και φυλάξτε ή πατήστε τα διπλωμένα. 9 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Ζαρες στα Ρούχα Χωρίς Σίδερο

Ομαδοποιήστε τις δουλειές του σπιτιού.

Μην βάζετε πλυντήρια κάθε μέρα. Μαζέψτε 2-3 πλυντήρια ρούχων την μέρα και βάλτε τα όλα μαζί. ¨η μην σκουπίσετε ένα ένα δωμάτιο, κάντε τα όλα την ίδια μέρα.

Πληρώστε όλους τους λογαριασμούς Online

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πλέον όλες οι υπηρεσίες έχουν την δυνατότητα Online πληρωμής. Μην χάνετε χρόνο να περιμένετε σε ουρές όταν μπορείτε να πληρώσετε μέσα σε 2 λεπτά από την άνεση του σπιτιού σας.

Ο τρόπος που Απλώνουμε τα ρούχα μας εξοικονομεί χρόνο

Απλώστε τα ρούχα προσεκτικά για να είναι σαν σιδερωμένα όταν τα μαζέψετε. Γυρίστε τα από την κανονική τους πλευρά, τινάξτε να φύγουν οι ζάρες και απλώστε. Μόλις στεγνώσουν διπλώστε προσεκτικά και θα είναι σαν σιδερωμένα.

Βάλτε πλυντήρια κατηγοριοποιημένα

Μπορείτε να βάλετε πλυντήρια ανά κατηγορία πχ ένα για τον κάθε άτομο που ζει σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τα διπλώσετε άμεσα και να τα βάλετε στο συρτάρι του καθένα.

Μην διακόπτεις αυτό που κάνεις

Όταν σφουγγαρίζεις και ακούς το πλυντήριο των πιάτων να τελειώνει μην κάνεις το λάθος να αφήσεις το σφουγγάρισμα για να βγάλεις τα πιάτα γιατί στο τέλος ίσως όλες οι δουλειές να μένουν στη μέση. Πρώτα θα τελειώνεις τη μια δουλειά και μετά την άλλη. Βέβαια μπορείς να κάνεις πράγματα ταυτόχρονα. Πχ όταν μαγειρεύεις μπορείς παράλληλα να βγάζεις και τα πιάτα από το πλυντήριο ή να συμμαζεύεις τον πάγκο της κουζίνας.

Βάλε χρονόμετρο

Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά αν βάλεις χρόνο τότε ξέρεις ότι πρέπει αυτό που έχεις να κάνεις μέσα στον χρόνο αυτό και δεν θα το παρατήσεις.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Το Skroutz μπαίνει… στα σούπερ μάρκετ: Η νέα συνεργασία με τα My Market (Εικόνα)

Το Skroutz μπαίνει… στα σούπερ μάρκετ: Η νέα συνεργασία με τα My Market (Εικόνα)

Θαμπά Ποτήρια Από Το Πλυντήριο Πιάτων: Πώς Θα τα Κάνεις Πάλι Να Λάμπουν Και πώς Θα Το Αποτρέψεις

Θαμπά Ποτήρια Από Το Πλυντήριο Πιάτων: Πώς Θα τα Κάνεις Πάλι Να Λάμπουν Και πώς Θα Το Αποτρέψεις