in , ,

Σωματικοί Πόνοι: Οι 10 πιο Επικίνδυνοι που ΔΕΝ Πρέπει Ποτέ να Αγνοήσετε!

επικίνδυνοι σωματικοι πόνοι,συμβουλές υγείας,υγεία,
επικίνδυνοι σωματικοι πόνοι,συμβουλές υγείας,υγεία,

Όλοι νιώθουμε πόνο συχνά στα διάφορα μέρη του σώματος και μερικές φορές παραμένει για λίγο και εξαφανίζεται και μερικές φορές παραμένει για πολύ και μας ενοχλεί. Μερικοί πόνοι μπορεί να είναι φυσιολογικοί, αλλά αν αισθάνεστε τον πόνο να επιστρέφει συνεχώς, ίσως μπορεί να είναι σημάδι πάθησης ή κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας. Δεν πρέπει να το αγνοήσετε και συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ο μυστηριώδης πόνος μπορεί να είναι επικίνδυνος για τη ζωή σας. Μερικοί άνθρωποι παίρνουν περιστασιακά παυσίπονα, κάτι που είναι επίσης λάθος. Τι Φανερώνει το Χρώμα της Περιόδου για την Υγεία σας

Οι 10 πιο Επικίνδυνοι Σωματικοι Πόνοι που ΔΕΝ Πρέπει Ποτέ να Αγνοήσετε!

Οι πιο επικίνδυνοι πόνοι στο σώμα

Πόνος στο στήθος και στο χέρι

Δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε τον πόνο στο στήθος ή τον πόνο στην αριστερή μασχάλη, καθώς μπορεί να είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σας και ένα πρόδρομο σημάδι στεφανιαίας νόσου.

Εάν αισθάνεστε πόνο στους ώμους, τη γνάθο και τα χέρια, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι χωρίς κανένα λόγο, ίσως ο λόγος δεν είναι εξωτερικός, είναι εσωτερικός και συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας.

Πόνος στα πόδια

Ο πόνος στα πόδια μπορεί να είναι συνηθισμένος και σας προκαλεί πολλές φορές λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών, παρατεταμένης ορθοστασίας, αδύναμων μυών, έλλειψης βιταμίνης D και κιρσών.

Αλλά ο συνεχής και οξύς πόνος στα πόδια μπορεί να είναι μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, σημαίνει θρόμβωση αίματος στις φλέβες και ταξιδεύει στο σώμα και φτάνει στην καρδιά και προκαλεί θρόμβωση ή απόφραξη.

Εάν αισθάνεστε υπερβολικό αίσθημα καψίματος στα πόδια και τα χέρια, δεν είναι επίσης φυσιολογικό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Συνήθως, αισθανόμαστε μυρμήγκιασμα και αίσθηση σε διάφορα μέρη του σώματος κάθε φορά που καθόμαστε ή στεκόμαστε λόγω της κυκλοφορίας του αίματος, αλλά η υπερβολική αίσθηση δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Έντονος πονοκέφαλος

Μπορεί να αισθανθήκατε πολλές φορές πονοκέφαλο λόγω άγχους ή ημικρανία καθώς χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από ημικρανίες και οι περισσότεροι θεωρούν έναν πονοκέφαλο απολύτως φυσιολογικό. Αλλά μην το αγνοείτε.

Εάν αισθάνεστε έναν οξύ, επώδυνο πονοκέφαλο σαν καταιγίδα και αισθάνεστε αβοήθητοι, ίσως αυτό μπορεί να είναι εγκεφαλικό λόγω απόφραξης φλέβας στο κεφάλι σας.

Πόνος στην κοιλιά

Ο κοιλιακός πόνος είναι συχνός αλλά μερικές φορές ο συνεχής πόνος χωρίς κανένα λόγο υποδηλώνει κάτι άλλο.

Μπορεί να νιώσετε κοιλιακό άλγος λόγω διογκωμένου ήπατος, λοίμωξης, πέτρας στα νεφρά, προσβολής σκωληκοειδίτιδας, μόλυνσης της μήτρας κ.λπ. Καλό είναι να μάθετε τον λόγο με σωστή διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία μπορεί να σας σώσει από τη χειρότερη κατάσταση.

Πόνος στη μέση

Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους πόνους που νιώθουμε συχνά. Το να κάθεστε και να εργάζεστε στις οθόνες σας για ώρες μπορεί να προκαλέσει πόνο στη μέση και μετά από λίγη ξεκούραση ή λήψη ενός απλού παυσίπονου να σας κάνει να αισθάνεστε καλά.

Από την άλλη πλευρά, εάν αισθάνεστε ένα τσούξιμο πόνο στην περιοχή της μέσης, δεν πρέπει να το αγνοήσετε.

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται υπερβολικό πόνο στα κάτω μέρη, ακόμη και τη δυσκολία στο να καθίσουν ή να στέκονται ή να ξαπλώσουν και μπορεί να είναι μια σοβαρή πάθηση της σπονδυλικής στήλης ή μπορεί να επηρεαστούν τα νεφρά με οποιαδήποτε πάθηση ή απόφραξη νεύρων και απαιτείται σωστή εξέταση.

Δείτε ακόμη 7 Σημάδια στο Παιδί σας που Δεν Πρέπει να Αμελήσετε για να Αποφύγετε Ψυχικές Διαταραχές

Πόνος στα δόντια

Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση ανακοίνωσε στον επίσημο ιστότοπό της ότι μπορεί να δημιουργηθεί θύλακας πύου στην περιοχή της γνάθου ή στη ρίζα των δοντιών και η έλλειψη κατάλληλης θεραπείας μπορεί να μολύνει ολόκληρο το τμήμα.

Οτιδήποτε τρώμε επηρεάζει την υγεία του στόματος και των δοντιών και η έλλειψη οδοντικής υγιεινής ή λόγω οποιασδήποτε ασθένειας επηρεάζονται τα ούλα και τα δόντια μας. Δεν πρέπει να αγνοήσετε τα σημάδια και να κλείσετε ραντεβού με τον οδοντίατρο.

Πόνος στην περιοχή της πυέλου

Ο πυελικός πόνος μπορεί να είναι αρκετά συχνός κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή κατά τη διάρκεια της περιόδου, αλλά ο υπερβολικός και αφόρητος πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ ή του εμμηνορροϊκού κύκλου δεν είναι φυσιολογικός και πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γυναικολόγο το συντομότερο δυνατό.

Μερικές φορές η βακτηριακή λοίμωξη στην πυελική ή στις σάλπιγγες ή η κύστη στη μήτρα μπορεί να είναι η αιτία για πυελικό πόνο.

Συνεχής πόνος στον αυχένα

Ο πόνος στον αυχένα είναι επίσης πολύ συχνός λόγω άγχους, λανθασμένης άσκησης διατάσεων. πίεση νεύρων, χρήση λανθασμένων μαξιλαριών, αυχενική, κακή στάση του σώματος, αδυναμία κ.λπ. και πολλοί άνθρωποι αισθάνονται τακτικά.

Εάν αισθάνεστε σοβαρό πόνο στον αυχένα και μούδιασμα στην περιοχή, μπορεί επίσης να είναι ένα σύμπτωμα οστεοαρθρίτιδας που χρήζει ιατρικής θεραπείας και η σωστή διάγνωση είναι σημαντική χωρίς καμία καθυστέρηση.

Πόνος στις αρθρώσεις

Οι πόνοι στις αρθρώσεις είναι επίσης φυσιολογικοί, ειδικά σε ηλικιωμένους. Εάν αισθάνεστε χωρίς λόγο πόνο στις αρθρώσεις, ακόμα και αν είστε νέοι ή ηλικιωμένοι, μπορεί να είναι τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, της ουρικής αρθρίτιδας, της οστεοαρθρίτιδας, της ηπατίτιδας και δεν μπορείτε να αγνοήσετε όλες αυτές τις ασθένειες.

Μερικές φορές ο πόνος της αρθρίτιδας μπορεί να μοιάζει με εφιάλτη και μόνο η ιατρική φροντίδα μπορεί να σας βοηθήσει.

Απροσδόκητος πόνος

Οι πόνοι δεν είναι ποτέ αρεστοί και αν νιώθετε συχνά πόνο σε διάφορα μέρη του σώματος και παραμένει για περισσότερες από 3 ημέρες, χρειάζεστε απλώς έναν έλεγχο.

Ο πόνος μπορεί να είναι οπουδήποτε, όπως στην πλάτη, στο λαιμό, στο κεφάλι, στους μηρούς, στους γοφούς. Εάν αισθάνεστε μεγάλη ενόχληση και πόνο, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό γιατί ίσως το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια.

πηγή φωτογραφίας / φώτο

Δείτε επίσης 6 Σημάδια στις Μασχάλες που Μπορούν να Φανερώσουν Προβλήματα Υγείας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Θαμπά Ποτήρια Από Το Πλυντήριο Πιάτων: Πώς Θα τα Κάνεις Πάλι Να Λάμπουν Και πώς Θα Το Αποτρέψεις

Θαμπά Ποτήρια Από Το Πλυντήριο Πιάτων: Πώς Θα τα Κάνεις Πάλι Να Λάμπουν Και πώς Θα Το Αποτρέψεις

μαύρα τρίγωνα στα δόντια,κενά στα δόντια,φροντίδα δοντιών,στοματική υγιεινή,συμβουλές υγείας,υγεία,

Μαύρα Τρίγωνα στα Δόντια: Τι Είναι και τι να Κάνετε για Αυτά